Van'ın Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 1 asker, 1 köy korucusu şehit olurken, 3 korucu da yaralandı.

Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı.

Yaralılar, bölgeye sevk edilen helikopterlerle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, kobra tipi helikopterlerin desteğiyle de geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

ŞEHİT ER DOĞAN GÖÇER’İN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Çatışmada şehit olan er Doğan Göçer’in İstanbul Ümraniye’deki baba evine acı haber ulaştı. Görevli askerler, saat 00.30 sıralarında şehit er Göçer’in Ümraniye’deki baba evine gelerek acı haberi verdi. Oğullarının çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrenen Göçer ailesi sinir krizi geçirdi. Askeri görevliler acılı aileyi sakinleştiremeyince sağlık ekiplerinden yardım istedi. Şehit askerin annesi Fatma Göçer, babası Osman Göçer ve kız kardeşleri Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Haberi alarak hastaneye gelen şehidin amcası Ali Rıza Göçer, çatışmadan yaklaşık bir saat önce yeğeniyle görüştüğünü belirterek, "Yeğenimle akşam saat 19.00 sıralarında görüşmüştük. Kendisi 15- 20 gün içinde izne gelecekti" dedi.

Şehit er Göçer’in ailesinin hastanedeki tedavisi sürüyor.