Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, okulların yaşayan varlıklar haline dönüştürülmesini ve mahalle halkının hizmetine sunulmasını istedi. Bektaş, "Saat 3-5'de okulların kapısı kilitlenip gidilmeyecek. Okul en az 20 saat aktif olacak ve mahalleyle iç içe yaşayacak." dedi.

    Erdoğan Bektaş, Şerife Bacı Öğretmenevi'nde merkez ilçedeki eğitim ve öğretimin ele alındığı değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, şube müdürlerinin yanı sıra okul müdürleri de katıldı.

    İstiklal Marşı'nın okunması ve açılış konuşmaların ardından, sunumlarla devam eden toplantıda, soru ve cevaplar, 2010–2011 eğitim öğretim yılının istatistikî değerleri, yeni dönemin projeleri, hedefleri, okulların genel sorunları görüşüldü.

    Ardından söz alan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, konuşmasında, “Kastamonu’nun eğitim ve öğretimle ilgili sizlere şunu söylemek istiyorum. Biz biliyorsunuz geçen sene ilçelerde başlamak üzere bir değerlendirme toplantısı yapmaya karar vermiştik. İkinci öğretim yılında ilçelere gitmeye başladık." dedi.

    Vali Erdoğan Bektaş, toplantıda yaptığı konuşmada, okulların yaşayan varlıklar haline dönüşmesi gerektiğini söyledi.

    "Saat 3-5'de okulların kapısı kilitlenip gidilmeyecek. Okul en az 20 saat aktif olacak ve mahalleyle iç içe yaşayacak." diyen Vali Bektaş, "15 bin kitabı olacak mahalle, kitap ihtiyacını, bilgisayar, spor yapma ihtiyacını oradan giderecek. Okul canlıdır yaşaması lazım. Bizim dünya çapında bir yazarımız, bir şairimiz, bir sanatçımız niye çıkmıyor? Niye bizim çocuklarımız başkaların türkülerini, başkaların müziklerini dinliyorlar. Bizim çocuklarımız yeteneksiz mi? Kitap okumadan kim kitap yazabilir? Kim iyi bir şair olabilir, iyi bir romancı, iyi bir makale yazabilir? Bilgisayar başında 5 saat, televizyon karşısında 5 saat ömrü geçiyor çocukların. Biraz daha okullarınızdaki çocuklarınızla, aileleriyle, yakınlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.