Günümüzde bilgisayar oyunu oynamayan çocuk var mıdır? Teknolojinin ilerlemesi ile çocukların da oyunları farklılaşmış durumda. Çocukların yaşları küçük olmasına rağmen bilgisayarda akıllı telefonlarda internet üzerinden birçok oyun oynanmaktadır. İnternette kız çocuklarının ilgisini çeken birçok kız oyunları yer almaktadır. Bu oyunların bir çoğu çocukların becerisini geliştirirken bir çoğu da zeka oyunları üzerine olmaktadır. Uzmanların çoğu oyunları zeka geliştirici bulurken bir çoğu da zararlı olduğunu savunmaktadır. Kız çocuklarının ise yemek oyunları, pasta yapma oyunları daha fazla ilgisini çekmektedir. Bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü? Çocuklar bu oyunları oynarken refleksleri gelişir. Hayal gücünü kullanmada sınır tanımazlar. Sorun çözme becerileri gelişir. Öz güveninin artmasına neden olur. Bakış açılarında farklılıklar gözlenir. Beklemeyi ve sabretmeyi öğrenir. Konsantrasyonunun artmasında yardımcıdır. Kelime haznesi gelişir.



Yemek yapma oyunları kız çocuğunun evde annesine yardımcı olmasını sağlar. Oyunda yaptıklarını annesi ile paylaşır ve annesi ile birlikte o yemeği yapmaya çalışır. Yemek oyunları yada pasta yapma oyunları oynayan bir kız çocuğu kendinin yemek yada pasta yapacağına inanmasını ve bu oyunda yaptığını ebeveyni ile birlikte gerçekte de yaparak çocuğun kendine olan güveninin güçlenmesini sağlar. Tıpkı oyunda yaptığı gibi davranır. Çocuklarınızın bilgisayar oyunu oynarken onların beceri ve zeka gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek oyunlar oynamasına dikkat etmelisiniz. Şiddet içermemesine özen gösteriniz.

Kız çocuklarının oynayabileceği bir çok beceri ve zeka oyunları bulunmaktadır. Kız oyunları olan yemek yapma ve pasta yapma oyunları için Pastaoyunlari.gen.tr web sitesini gönül rahatlığı ile ziyaret edebilirsiniz. Yüzlerce yemek oyunları seçeneği ile çocuğunuzun becerilerini geliştirecek olan oyunları bu sitede bulabilirsiniz.