Şu an baktığınız zaman eskide olduğu gibi internettin sınırlı bir yaş ortalaması olmadığı bir gerçektir Yani artık teknoloji yalnız bir eğlence ve iletişim aracı değil aynı zamanda da oyunlar yoluyla da hayatımızın birçok alanına hükmediyor diyebiliriz. Bu nedenle de web sitesi sahibi kişilerin gerek web tasarımı gerekse ziyaretçi akışı bakımından dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunu da şu şekilde düşünüp web sitenize uygulayabilirsiniz. İnternet kullanıcılarının yaklaşık olarak % 60’ lık bir dilimi mobil cihazlar aracılığı ile % 40’lık bir bölümü de PC’ den internete bağlanıyor bu nedenle de bu % 60’lık dilimi asla görmezden gelemezsiniz.

İster kurumsal siteniz, isterseniz kişisel blogunuza tüm akıllı telefonlar, tabletler ve diğer mobil cihazlardan rahatlıkla bağlanılıyor olması gerekir bu nedenle de birkaç yazılımsal uygulama yaparak sitenizi mobil bir hale çevirebilirsiniz. İnternet artık insanların neredeyse en çok zaman geçirdiği bir alan haline geldi bu nedenle de bundan 15 sene öncesine bağlı kalmamalısınız. Bazı web sitesi sahipleri sitelerinde tasarımın dışında metin içeriklerine önem verirken aynı zamanda ne kadar büyük bir yanlışın içerisinde olduklarının da farkına varmazlar.  Aslında bu o kadar büyük bir yalnılgıdır ki; hemen bu yanlıştan dönmek gerekir. Her geçen gün büyüyen bir web dünyası var ve bu dünya içerisine de günlük binlerce on binlerce yeni web sitesi katılıyor. Bu nedenle sitenize gelen ziyaretçilerinizi ilk birkaç saniye içerisinde etkilemeniz gerekiyor aksi takdir de bir kapatma tuşu kadardır her şey.

Ziyaretçilerinizi de ilk saniyesinde etkilemenin yolu içerikten çok tasarım noktasındadır web sitenizin tasarımını ne kadar güzel bir şekilde yaparsanız ziyaretçilerinizin gözüne o kadar hızlı girersiniz.

Kaynak: https://www.hukumdar.com.tr/hizmet/web-tasarim