İçerik Yönetimi ve İşbirliği Platformu Box ile ABD merkezli CIO (Chief Information Officer) dergisi tarafından yapılan araştırma, şirketlerin iş yapış süreçlerinde değişkenlik sürecini mercek altına aldı.

Yapılan araştırmada, dijital işgücünü harekete geçirmek için yapılan değişim ve öncelikler incelendi. Mobil öncelikli çözümlerin şirketlerde hızla yaygınlaştığını ortaya koyan araştırmaya katılan CIO’ların yüzde 79’u mobil çalışma eğilimin hızla yayıldığını belirtiyor. CIO’ların yüzde 97’sine göre, çalışanlar, mobil uygulama kullanımına kolayca uyum sağlıyor. Tüm iletişim kanallarını tek bir ekrana sığdıran Unify, kurumsal ve bireysel çalışma şeklini yeniden tasarlıyor.

İş hayatında mobil olan, evden çalışan ve ofisten çok sahada çalışanların sayısı hızla artmaya devam ediyor. Ofis dışında da konforlu iletişim imkânı sunan tümleşik iletişim çözümleri, zamandan tasarruf sağlamanın yanında verimliliği de artırıyor. Toplantıların tümleşik iletişimin sağladığı rahatlıkla ofis ortamında yapılması, seyahat masraflarında yüzde 30 oranında tasarrufu da beraberinde getiriyor. Unify, mobil çalışmanın bir gerekliliği olarak kurumlara ve çalışanlara Circuit çözümüyle daha verimli bir iş hayatı olanağı sağlıyor. Bu çözümle mobilken bilgiye, e-postalara erişebilmek, video izlemek ya da doküman alıp gönderebilmek ve bu erişimi tek uygulama ile kolayca yapabilmek mümkün. İstenilen cihazda, istenen işletim sistemiyle çalışan uygulama, yeni iş yapış modelinin önemli bir parçası olmaya aday.


CIO’ların yüzde 36’sına göre mobilite en önemli konu


Araştırmaya göre, İngiltere’de e-posta, iş yapış modelinde bir numaralı iletişim aracı. Bunu yüzde 75 ile paylaşılan takvimler ve linkler izliyor. CIO’lara göre, çoklu lokasyona sahip ve sahada çalışanı fazla olan şirketlerin çoğu, mobil iletişime yatırım yapıyor. CIO’ların yüzde 46’sı saha çalışanlarını, mobil işbirliğinin en büyük yararlanıcıları olarak görüyor. Yüzde 36’sı mobil uygulama yönetimini en önemli başlık olarak görürken, yüzde 31’i ise mobil işbirliği hizmetlerinin genişlemesini stratejik bir öncelik olarak değerlendiriyor.

Çalışanlar kurumsal uygulamaların değişmesinden yana

Mobil cihazların yaygınlaşması ile dünya genelindeki iş süreçlerinin hızlı şekilde dönüştüğünü belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Dünyadaki eğilimlere bakıldığında, geleneksel iş süreçlerinin yerini daha esnek, kullanımı kolay ürün ve çözümlerin aldığı görülüyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarını hızlı, sorunsuz olarak karşılayabilen ve verimliliği artıran çözümler, iş süreçlerinde giderek üst sıralarda yer alıyor. Çalışanlar, kişisel hayatlarında kullandıkları sosyal medya uygulamalarının rahatlığını kurumsal uygulamalardan da bekliyor. Kullanıcıların deneyimlerini göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz ürünümüz Circuit ile çalışanların beklentilerini karşılarken, iş süreçlerinden de daha yüksek verimlilik elde edilmesini sağlıyoruz. İnsan odaklı yaklaşımımızın kurumlara ve çalışanlara değer kattığını görmek bizim için memnuniyet verici. Çağa ayak uydurmak için değil, çağı aşmak için gösterdiğimiz çabalarımız, müşterilerimizin rekabet ortamında daha çok söz sahibi olmasını sağlıyor.” dedi.

Yatırım sıralamasında mobilite üst sıralarda yer alıyor

Tümleşik iletişim çözümlerini kullanan CIO’ların öncelikleri de farklılaşıyor. Araştırmaya göre, BYOD (Bring Your Own Device-Kendi Cihazını Getir) eğilimi için mobil çözüm desteğinin, 2017 için önemli bir öncelik olduğu düşünülüyor. CIO’ların yüzde 23’lük kesimi mobil işbirliği teknolojisine yapılan yatırımı artırmayı planlıyor. Unify, çalışanlar için yenilikçi çözümler sunarken, kurumların da yeni çalışma yöntemlerine ayak uydurabilmelerine yardımcı oluyor.