Samsung, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği “Bilişim Mucitleri” Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimlerinin bu yıl ilk ayağını 24-29 Eylül tarihlerinde Ankara’dagerçekleştiriyor

İstanbul - 27 Eylül, 2016 - İnovasyonun dünya çapındaki en önemli öncülerinden Samsung, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği “Bilişim Mucitleri” projesi ile mobil yazılım alanında girişimciliği destekliyor. Türkiye’deki mobil yazılımcı sayısını artırarak bu alandaki istihdama katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen eğitmen eğitimlerinin, bu yıl ilk ayağı 24-29 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştiriliyor.

İlk yılında 1000 genci sektöre kazandıran Bilişim Mucitleri projesinin ikinci yılında 2000 genç bilişimcinin daha sektöre kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, 24-29 Eylül tarihlerinde 20 farklı şehirden 30 eğitmen Ankara’da, projenin ikinci ayağında ise 30 eğitmen İstanbul’da mobil yazılım konusunda eğitmen olmak üzere yetiştiriliyor.

Hedef gençleri tüketici olmaktan çıkarıp üretici konuma geçirmek

Eğitimleri ziyaret eden Samsung Electronics Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. R. Erdem Erkul; “Samsung, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde, yerel halkın ihtiyaçlarını belirleyerek eğitim, spor ve kültür odaklı çalışmalara imza atıyor. Dünyaya ilham vererek geleceği şekillendirme vizyonumuz doğrultusunda, Samsung Electronics Türkiye olarak biz de gençler ve çocuklar için fark yaratacak eğitim projeleri geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl binden fazla gence ulaşan ‘Bilişim Mucitleri’ projesinin ikinci yılında gençlerin, bulut bağlantılı mobil uygulamaları yaratma becerisi kazanarak mobil uygulama geliştirmenin tüm prensiplerini öğrenmesi hedefleniyor. Projenin temel amacı ise Türkiye’deki milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı gencin tüketici olmaktan çıkarak üretici konuma geçmesini sağlamak. Bugün burada da gençlerimizi bu alanda eğiterek başka gençleri yetiştirmelerini sağlıyoruz” dedi.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise dernek olarak 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek; “Projeye katkılarından dolayı Samsung Electronics Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Projemiz kapsamında yazılım konusunda hevesli gençlere mobil uygulama geliştirme eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimleri de gençler yoluyla yine gençlere aktarıyoruz. Gençlere ‘icat çıkarmalarını’ söylüyoruz. Üretime geçerek dünya üzerinde ülke olarak bilişimdeki payımızı üst seviyelere çıkarmalarını istiyoruz. Teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümün ancak eğitimle ve katma değer yaratan bir ekonomiye yatırımla mümkün olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Bilişim Mucitleri projesi kapsamında Gear VR ile sanal gerçekliğin yaygınlaşmasına öncülük eden Samsung, geçtiğimiz yıl oduğu gibi bu yıl da öğrencilere sanal gerçeklik eğitimi verilmesini sağlayacak. Bu yıl ilk defa eğitmenlere, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Aylin Aydoğan tarafından, siber güvenlik konusunda eğitim verilecek.