Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" sözlerine açıklık getirdiler.

İşte o açıklama;

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edilmektedir.

Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda TİB gerekli girişimlerde bulunmuş, ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasından bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır”

AÇIKLAMADAN SONRA TWITTER ÇÖKTÜ

Başbakanlık'tan yapılan yapılan açıklamadan sonra Twitter'a erişim kesildi. Türkiye'nin büyük bir kesiminde Twitter'a ulaşımın sağlanamadığı belirtiliyor. Ayrıca Twitter'ın mobil aplikasyonu da şu anda çalışmıyor.

Twitter'dan ilk açıklama geldi
Twitter Türkiye'deki son gelişmelerden sonra bir açıklama yaptı;
Twitter yaptığı açıklamada "Türkiye'de erişimin engellendiğine dair haberleri inceliyoruz." denildi.

ÜÇÜ DE YABANCI UYRUKLU, ÇANTALARI CEPHANELİK GİBİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi:

-Yabancı uyruklu üç terörist, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtı.
-Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristler oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtı.
-Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var.

SIRT ÇANTASI CEPHANELİK GİBİ

-İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı.
-Yaralılardan 4'ü er, 2'si uzman çavuş, 2'si de astsubay. Bir er ve bir astsubayın durumu ağır.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Niğde'deki terörist saldırıda şehit olan polis memurunun otoban gişilerinde görevli evli ve 3 çocuk babası Adem Çoban olduğu açıklandı.

POLİSTEN SALDIRI UYARISI


Niğde'ye komşu olan Adana Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi tarafından tüm polislere terör saldırısı ihbarı uyarısında bulunulup şöyle denildi:

"Yabancı uyruklu şahısların yol güzergahı üzerindeki ekiplerimize, noktalarımıza ve polis merkezlerimize eylem yapılacağı duyumu alınmıştır. Çevre koruma görevlilerimiz uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli görev yapacaktır. Diğer tüm ekiplerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacaktır."

TERÖRİSTLER NASIL YAKALANDI

Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kamyonla kaçan 2 yaralı teröristin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda tedavi olurken yakalandı. 55 K 0988 plakalı kamyonun köye geldiğini ve içinde bulunan 2 kişinin 'doktor doktor' diye bağırdığını belirten köylüler, kim olduklarını bilmedikleri bu kişileri araçtan indirerek sağlık ocağına götürdüklerini ve durumu da jandarmaya bildirdiklerini söyledi. Köylülerden 41 yaşındaki Mahmut Çelik, teröristlerin yakalanmasını da şöyle anlattı:

"Köye gelen kamyonda bulunan 2 kişi 'doktor doktor' diye bağırdı. Biz yardıma koştuk, ellerinde kalaşnikof silah ve ceplerinde el bombası vardı. Kim olduklarını bilmediğimiz için yardım etmek istedik. Araçtan çıkarttık silahlarını bırakmadılar ve boyunlarına astılar. Sağlık ocağına götürdük burada ilk tedavileri yapıldı. Jandarmaya da bilgi vermiştik. Önce jandarma ardından da polis özel hareket timleri geldi. 2 kişiyi alıp, ambulansla götürdüler. Türkçe bilmeyen bu kişilerin terörist olduklarını öğrendik."

TANIK KÖYLÜLER ANLATTI

Köylüler, jandarma tarafından götürülürken teröristlerin 'Allahu ekber' diye tekbir getirdiklerini de kaydetti. Sağlık ocağı çalışanları polis tarafından ifadelerinin alınması için Niğde'ye götürüldü.

ÖLDÜRÜLEN ŞOFÖR KIRIKKALELİ

Bu arada saldırganların gasp ettiği kargo ait kamyonun ön camında 24 kurşun izi, yan camlarının kırık ve lastiğinin patlak olduğu görüldü. Olay yerine gelen firma görevlileri aracın öldürülen şoförünün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Ankara'da yaşayan 55 yaşındaki Turan Yaşar olduğunu söyledi.

Aynı yetkili, aracın Adana-Kayseri-Ankara hattında çalıştığını ancak olayın nasıl olduğu konusunda bir bilgilerinin olmadığını kaydetti.

HASTANE ÖNÜNDE ARBEDE YAŞANDI

Kayseri'ye sevk edildiği bildirilen ancak yoğun tepki nedeniyle halen Niğde Devlet Hastanesi'nde bekletildiği anlaşılan yaralı 2 teröristin kendilerine teslim edilmesini isteyen yaklaşık 300 kişilik grubun eylemi sürüyor. Akşam saatlerinde bir kez daha dağıtılmak istenen göstericilerle polis arasında arbede çıktı. Hastanenin çıkış kapılarında bekleyen ve sık sık 'Teröristi bize verin, cezasını biz vereceğiz', 'Burası Niğde, buradan çıkış yok' diye slogan atan göstericiler, biber gazı sıkan polislere taş yağdırdı. Bu sırada göstericilerle polislerin arasına TOMA'lar girerek su sıktı. Su ve biber gazından etkilenen göstericiler hastane bahçesinin dışına çıkartıldı. Burada bekleyen kalabalığın dağılması için Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ardından da Niğde Valisi Necmeddin Kılıç birer konuşma yaptı.

BIRAKIN KAÇAN TERÖRİSTİ YAKALAYALIM

Vali Kılıç, "Buraya sizin için polis ve askeri yığmak zorunda kaldık. Bırakın polisi, askeri, dağda kaçan teröristi yakalayalım. Bir kişinin daha ölmesine tahammülümüz yok. Lütfen evlerinize gidin biz de işimizi yapalım" dedi. Ardından da göstericiler İstiklal Marşı okudu, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar da şehitler için dua etti. Bu gelişmeler üzerine göstericilerin büyük kısmı dağıldı.


ŞEHİT POLİSİN EVİNDE YAS

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde çıkan çatışma sonucu şehit olan Adem Çoban'ın Adana'nın Ceyhan İlçesindeki baba ocağı yasa boğuldu.
Şehit Çoban'ın Ceyhan'ın Dokuztekne Köyü'nde ailesi ve yakınları tarafından Baba evine Türk Bayrağı asılırken olayı duyan köy halkı ve yakınları cenaze evine akın etti. Evli ve üç çocuk babası olan Adem Çobanın dedesi Mehmet Ali Şimşek (75) olayı televizyon haberlerinden duyduklarını belirterek zanlıların biran önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi.
Anne Zeynep Çoban ise gözyaşları içerisinde teröre lanet okuyup hükümete tepki gösterdi. Şehit oğlunun sabah 9'da kendisini aradığını söyleyen anne Çoban, "Ne bilirdim gavurun çatacağını. Hükümet onları benim elime verse ellerini, ayaklarını bıçakla keserim. Hükümet her şeye çare buluyorlar da buna mı çare bulamıyorlar. Oğlum Adem melek gibi bir evlattı. Kimsenin kalbini kırmazdı. Kimseye bir kötülüğü olmazdı. Abdestli, namazlı yasinini okumadan evden çıkmazdı. Şehit olduğunda da abdestliydi oğlum. Benim meleğimdi. Şehit haberini kayınbabası televizyondan izlemiş o bana haber verdi. Bana şehit olduğunu söylemedi. Çatışmaya girmiş yaralı olduğunu söyledi. Şehit olduğunu bilseydim hiç durur muydum yürüyerek giderdim, yolları tepeler giderdim. Okur yazarlığım olsa hak ederim o hükümeti, okur yazarlığım yok ne fayda. Allah benim böyle ciğerimi yaktı, hükümetin kendi ciğerini böyle yaksın. Teröre bir çare bulamıyorlar her şey derim. Oğlumun emekli olmasına 3 yıl kalmıştı. 'Anne emeklim dolsun çıkacağım bu işten' diyordu. Oğlum tayinini isteyecekti başındaki amiri, 'gitme senden dürüstünü bulamam' demiş" diye konuştu.
Şehit polis memuru Adem Çoban'ın cenazesi yarın Adana'da yapılacak cenaze törenin ardından, Ceyhan'ın Dokuztekne köyüne getirilerek defnedileceği öğrenildi.

TWITTER YASAĞI BÜYÜK SES GETİRDİ

Twitter'a uygulanan sansürün ardından Twitter'a girebilen birçok kullanı düşüncelerini paylaştılar.

İşte onlardan bazıları:

M. Serdar Kuzuloğlu: Olası Twitter engellemelerine karşı Chrome tarayıcınıza Zenmate kurarak erişim sağlayabilirsiniz.

Mehmet Baransu: Twitere kagıthaneden girdiginizde sayfada mahkeme karariyla kapatıldıgı yazıyor. Sabaha kadar bölge bölge tum Türkiyede twiter kapatılacak

Yekta Kopan: 2014 yılında bir gece, kademe kademe özgürlüğün ve iletişimin karartıldığını yaşadığımız bir gece. Tarihe not düşülsün. Unutulmasın.

İdris Bal: Twittera erişim engellenmiş. Kuzey Kore'ye hoşgeldiniz

Cem Davran: Twitter falan kapatılamaz, yemeyin bu numaraları. Yakında, ben şunu kastettim açıklaması gelir.

Mahir Zeylanov: Twitter yasaklanırsa, bir gün hepiniz "keşke biz de sınır dışı edilseydik" diyeceksiniz.

Esin Övet: Yani simdi bugün son günümüz mü???

Cenk Sidar: Twitter'ı yasaklayınca kendisine karşı muhalefetin güçleneceğini anlasaydı zaten bugün içinde bulunduğu duruma düşmezdi!

Aslı Aydıntaşbaş: Nasıl bir danışman kadrosu varsa artık, diyemiyorlar ki ”Bu işi daha önce Mübarek denedi. 2009'da İran, 2011'de İran denedi. Aman ha!”

Demet Evgar: Tadilat nedeniyle kapatıyoz mu, nooldu??

Doğa Rutkay: Arkadaşlar ekran kararıyoooor yazılar siliniyorr harfler eksik saya yenilenmiyor mentionlar uçtuuuu (son sözler) !!:))

Oktay Kaynarca: Tweeter i kapat, facebook u yok et, interneti engelle de aklımızı vicdanımızı yüreğimizi nereye gömeceksin?

Ergun Babahan: Bu tablonun sorumlusu ne yazık ki Abdullah Gül'dür

Şafak Ongan: Ulan acaba kapamaya benden mi başladılar? 3G le çalışmadı wifi ya geçince çalıştı Twitter

Sedat Kapanoğlu: uydunet'teki twitter engeli şimdilik dns tabanlı görünüyor.

Hakan Demir: Twitter'a erişim an itibariyle engellendi. DNS değiştirmeden girilemiyor.

Itır Esen: Hep karanlık.. Hep karanlık, YETER artık YETER... Bir avuç kar beyazı, bir adım, YOL bize...

Alper Turgut: Kapanır filan, hakkınızı helal edin, bir kusurumuz olduysa affola, hep mağdur olanlara ise Allah akıl, fikir versin,haydi şimdi sarılalım :)