Apple’ın, uzun zamandır beklenen yeni iPad modelinin tanıtımı, San Francisco’daki Yerba Buena Sanat Merkezi’nde yapıldı.


 Apple’ın CEO’su Tim Cook'un tanıttığı iPad'in tasarımı iPad2'ye benzerlik gösterirken, çok daha üstün özellikleriyle dikkat çekti. Tanıtımın ilk sürprizi, yeni Apple TV oldu. 1 saat 23 dakika süren tanıtım, Cook'un teşekkürlerini sunmasıyla son buldu.

ABD’de yerel saatle 10.00’da başlayan tanıtım öncesinde, Yerba Buena’nın önü basın mensuplarıyla dolup taştı. Gazeteciler daha sonra yerlerini almak için konferans salonuna giriş yaptı.

Bazı gazeteciler, salona girişte kargaşa yaşandığını belirtti. Canlı yayın yapacağını duyuran sayısız blogtan bazılarının yayını başlamadan çöktü. Teknoloji editörleri gelişmeleri aktarmak için Twitter’ı kullandı. Tanıtımı takip eden çok sayıda blogun sayfasına her dakika yüzlerce yorum yağdı.

TIM COOK SAHNEDE

iPad ve iPad 2’nin tanıtımları, Apple’ın hayatını kaybeden efsane CEO’su Steve Jobs tarafından sırasıyla 2010 ve 2011’de yine Yerba Buena’da yapılmıştı. Tim Cook, görevini devraldığı Steve Jobs’ın anısına piyasaya sürülen iPhone4S akıllı telefonunun ardından, bu kez iPad tablet bilgisayarının tanıtımı için basının karşısına çıktı.




"YENİ iPAD"

Cook, iPad hakkındaki konuşmasına satış rakamlarıyla başladı:

“Sadece 2011’in son mali döneminde 15.5 milyon iPad2 sattık... iPad’i üretirken, sadece yeni bir ürün değil, ancak yeni bir kategori de oluşturmak istedik. iPad, en sık yaptığınız eylemlere olanak veren, internete girebileceğiniz ve e-maillerinize bakabileceğiniz bir ürün olmalıydı...Yeni iPad, kısaca söylemek gerekirse, büyüleyici...” Cook, iPad'in sahip olacağı fonksiyonları tanıttıktan sonra yeni iPad'in özellikleri açıkladı

iPad 3′ün Özellikleri Belli Oldu

Apple’ın merak edilen yeni nesil tablet bilgisayarı iPad 3 sonunda resmiyet kazandı. Mobil cihazlarda bugüne kadar kullanılmış en başarılı ekranlardan biri ile birlikte gelen yeni iPad, donanımsal olarak da bir hayli tatminkar özellikler sunuyor.

● 2 kat daha fazla işlem gücü ve daha yüksek grafik performansı sağlayan dört çekirdekli Apple A5X işlemci

● Retina Display Teknolojisi

● 2048×1536 piksel ekran çözünürlüğü

● 5 Megapiksellik dijital kamera

● Kamerada 5 katmanlı özel lens teknolojisi ve Hybrid IR filtresi ve Apple tarafından tasarlanan ISP

● 1080p HD video kayıt desteği

● 4G LTE ve HSDPA desteği

● iPad 2’de olduğu gibi 10 saatlik pil ömrüne sahip olan iPad 3, 4G kullanımında 9 saat dayanabiliyor.

iPAD 2 SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

Yeni iPad, Apple'ın LTE teknolojisine sahip ilk ürünü oldu. Yeni efektler eklenen, adres defteri ve diğer içerikerinin görüntüsü güncellenen yeni iPad, çok daha gelişmiş bir editleme ara yüzüne sahip. iPhoto uygulaması çok daha üst bir seviyeye çıkarılan yeni iPad, çok daha karmaşık ve üstün editleme araçları sunacak.

iPhoto, iPad'le çekilmeyen fotoğrafların da editlenmesine imkan verecek, çözünürlüğü 19 mega piksele kadar çıkan fotoğraflar editlenebilecek.

Yeni iPad, 16 Mart'ta ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Japonya, Hong Kong, Singapur ve Avustralya'da piyasaya sunulacak.

Siyah ve beyaz renklerle piyasaya sürülecek olan yeni iPad'in fiyatı, hafızasına göre değişecek. Yeni iPad'in fiyatları ise:

- 16 GB WiFi + 4G: 629 dolar
- 32 GB WiFi + 4G: 729 dolar
- 64 GB WiFi + 4G: 829 dolar
- 16 GB WiFi: 499 dolar
- 32 GB WiFi: 599 dolar
- 64 GB WiFi: 699 dolar

COOK’UN KONUŞMASINDAN NOTLAR

Apple CEO’su Tim Cook, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

“Kişisel bilgisayarlar artık dijital dünyamızın merkezinde yer almıyor... Artık onlar sadece başka bir elektronik cihaz... Artık daha taşınabilir, daha kişisel ve kişisel bilgisayarlardan kullanımı çok daha kolay cihazlara sahibiz...”

''Apple, PC sonrası dönemde üç önemli ürün üretti... Gelirlerimizin yüzde 76’sı bu üç ana üründen geldi... iPod, iPhone, iPad... iPad, yeni bir kategori yaratan devrimsel bir cihaz. Taşınabilir bilgisayarlarda bir devrim yaptık.''

YENİ APPLE TV

Tim Cook, iPad'i sunmadan önce, Apple'ın satış rakamları hakkında bazı istatistikler verdi ve sonra Apple cihazlarını gösteren bir video yayımlandı.

Videonun ardından Cook, güncellenen yeni Apple TV'yi tanıttı. 99 dolardan satılacak ürünün çözünürlüğü 1080x720 piksel.

YENİ GÜNCELLEMELER

Apple, yeni işletim sistemi iOS 5.1'in yayımlandığını ve bugünden itibaren erişilebilir olduğunu açıkladı.

iTunes, bugünden itibaren bulut teknolojisinden yararlanarak film izlenmesini mümkün kılacak.