18 Mart günü sabah namazında, 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde, aynı anda yüzbinlerce el, şehitlerin aziz ruhu için duaya açıldı. Sultangazi’de Sultançiftliği Merkezi Camii’nde sabah namazında gerçekleşen programda, Kuran’ı Kerim’den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler ve salat-ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza attı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açıldı.



Sultangazi’de, Sultançiftliği Merkez Camii’nde sabah namazında gerçekleşen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray katıldı. Programda, Kuran’ı Kerim’den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler ve salat-ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edildi. 18 Mart sabahında tek yürek haline gelen Sultangazililer, şehitlerini rahmet ve minnetle andı.



HERKESE ASKER TAYINI

Çanakkale Şehitleri’ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtıldı. Vatandaşlara, zeytin, üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram edildi. Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale’de, Şehitleri Anma programına gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.