Mahalle sakinleri şikayetlerini şöyle dile getirdi. “Bizler yıllardır burada iyi komşuluk içerisinde birlikte yaşıyoruz. Mevcut yerlerimizde huzurluyuz. Bir kültür oluşturduk. Sultangazi belediyesi ve başkanı Cahit Altunay bu düzenimizi bozmak istiyor. Bizler belediyenin projesini uygun bulmuyoruz. İleri sürdükleri uygulama hukuka aykırı, yerimizden yurdumuzdan olmak istemiyoruz.

Komşuluk ilişkilerimizi mahalle kültürümüzü devam ettirmek istiyoruz. Mahallemizde doğduk, mahallemizde ölmek istiyoruz. Komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz, kültürümüzden kopmak istemiyoruz. Belediye şimdi bizim düzenimizi, huzurumuzu bozmak istiyor. Gerekçeleri hukuk dışı, neymiş binalarımız depreme dayanıklı olacakmış, neden Sultangazi’nin diğer mahallelerinde böyle düşünülmüyor. Çünkü bizim burada rant görüyorlar, olmaz böyle uygulama, bize yazık değil mi? Belediyenin bize birebir ev vermeleri borçlu çıkarmaması bir lütuf değil. Güçlendirme veya yeniden yapılacaksa bizler onu da yaparız.” Dediler.

                Sultangazi İl Genel Meclis üyesi Seyit Ateş kentsel dönüşüm ofisi önünde toplanan Cumhuriyet mahalle sakinlerine şu açıklamada bulundu. “Beni hepiniz tanıyorsunuz. Aynı mahallede kırk yıldır birlikteyiz. Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde ve her yerde birlikteyiz. Ak Parti felsefesinde hiç kimseyi mağdur etmek yoktur. Sizlerin huzuru bizim ilkelerimizdir.

Bugün burada sizlerle karşılaşmam tamamen tesadüf oldu. Kentsel dönüşüm ofisine başkan yardımcımız Mustafa Birinci beyin ziyaretine gelmiştim. Sizleri burada görünce aranızdayım ve hepinizi dinledim partimiz kimseyi mağdur etmez. Sizlerin rızası bizim için önemli, sizleri tanıyorum, partimize gönül verenlerinizde çoğunlukta, umarım belediyemizle uzlaşırsınız, ben de yardımcı olurum. Demokrat ve sakin duruşunuzla sizleri tebrik ediyorum. Çünkü sizler gezi eylemcileri gibi hukuk dışına çıkmıyorsunuz.” Dedi.Mehmet TOPRAK/aydinses