Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi, pandemi döneminde de çocukların yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmesine fırsat tanıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri astronomi, robotik kodlama, kriptoloji, felsefe ve resim alanında online atölye çalışmalarına katılma imkanı buluyor!

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, geleceğin mucit ve sanatçılarını yetiştirmeyi sürdürüyor. Pandemi sebebiyle eğitimlerini online olarak sürdüren Bilim Merkezi, çocukların yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri ve evde keyifli zaman geçirmeleri adına online atölye çalışmalarını başlatıyor.

Eğitimini Tamamlayanlara Sertifika Verilecek

Toplam 5 ayrı atölyede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerizoom uygulaması üzerinden robotik kodlama, astronomi, kriptoloji, felsefe ve resim alanlarında eğitim görecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifika almaya hak kazanacak. Robotik Kodlamadan Astronomiye Minecraft Kodlama Atölyesi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirecek. Bu atölyede kodlama meraklıları scratch ve ardunio atölyeleriyle de sıralı düşünme, akıl yürütme gibi beceriler kazanacak. Sorgulayan Beyinler Atölyesi, çocukların olaylar karşısında farklı bakış açıları kazanmasını sağlamasının yanı sıra, empati kurma yeteneğini de geliştirecek. Kriptoloji Atölyesinde; öğrenciler mantıksal düşünme, analiz sentez yapma yeteneği kazanırken, Karakalem Atölyesi’nde de resim konusundaki yeteneklerini geliştirecekler.Uzay ve evren meraklıları ise Astronomi

Atölyesi’nde eğitim görecek.

Atölye Çalışmalarına Başvuru Bilgi  için 444 23 32 numaralı telefondan Çözüm Merkezi’ninin aranabileceği bildirildi.