Sultangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni yeni yerinde hizmete açtı. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen açılışta konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için ilçedeki her yeri engellilere uyumlu hale getirmeye yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Sultangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilçedeki engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve sosyal hayatlarına yönelik birçok projeyi yürütecek olan Engelliler Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, okullardaki özel eğitim sınıfı öğrencileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Sultangazi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, anlamlı bir günde engelliler için bir hizmet merkezini açmaktan onur duyduklarını söyledi. Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Altunay, “2005 yılında çıkarılan yasayla birlikte ilçedeki her yerin engellilere uyumlu hale getirilmesi için çalışıyoruz” dedi. Mahalle Hizmet tesisleri ve diğer sosyal tesislerin engellilerin rahatça faydalanabileceği şekilde düzenlendiğini ifade eden Başkan Altunay, engelli rampalarını önleyecek şekilde park ve kaldırım işgalleri yapmamaları konusunda ilçe halkının daha duyarlı olmasını istedi.



Engellilerin akülü araçları için şarj istasyonları kurduklarını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi: “Engellilerimizin araçlarını iki saat gibi kısa bir sürede istasyonlarımızda şarj etmeleri mümkün hale geldi. Artık eve dönmeden araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar. Engellilerimizin tekerlekli sandalye taleplerini hiçbir zaman geri çevirmedik. İlçedeki engellilerimizin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için iki araçla hizmet veriyoruz. Hükümetimizin sağladığı evde bakım hizmeti ve engelli maaşıyla da engellilerimizin yüzü gülüyor. Engellilerimiz bizim kadar isyankar değil; onlara sevgi, saygı ve hoşgörümüzü eksik etmeyelim” .

Programda protokol üyeleri engelliler ile birlikte açılış kurdelesini keserek, merkezde incelemelerde bulundu.
Sultangazi Nikah Salonları’nda düzenlenen öğle yemeğinde, Başkan Altunay, engellilerle biraraya gelirken, özel eğitim sınıfları öğrencileri de burada çeşitli gösteriler sundu. Gösterilerin ardından ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalyeler dağıtıldı. “Dünya engelliler günü” etkinlikleri kapsamında ayrıca engelliler için kukla gösterisi de sahnelendi.