UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike konusunda, "Bizim için karar ne kadar erken alınırsa iyi olur. Erken alınacak karar Türk futbolunun prestiji açısından da iyi olacaktır." dedi.

İstanbul'da gerçekleştirilen UEFA Kongresi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Infantino, iddialara göre bazı maçlarda şike durumları olduğunu belirterek, "Kuşkusuz bazı önemli iddialar var. İddialara göre bazı maçlarda şike durumları var. Ancak bu şu anda Türkiye Futbolcu Federasyonu'nun incelemesinde olan bir şey. Geçen kasıma kadar bazı durumlar beklendi. Çünkü iddianame yoktu, şimdi iddianeme açıklandı ve şimdi TFF bu kararı alacak. Bizim için bu karar ne kadar erken alınırsa o kadar iyidir. Bu karar ne kadar erken alınırsa ayrıca Türk futbolunun prestiji açısından da iyi olacaktır. Çeşitli futbol makamları bu kararları alacaktır, alınmayacaksa da UEFA bu kararları almak için bazı çalışmalar, incelemeler yapacaktır." dedi.

Genel sekreter Infantino, "Fenerbahçe çok sevilen bir kulüp, büyük bir taraftarı var ve bizim de bazı takımları incitmek istemiyoruz. Ancak UEFA'nın bazı sorumlukları var. UEFA'nın bazı kuraları ve görevleri var." diye konuştu.