TFF, yeni sezon öncesi açıkladığı takvimde değişikliğe gitmedi. Türk futbolu, büyük bir sorunla karşı karşıya.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci transfer tescil dönemi 5 Ocak Perşembe günü başlayacak ve 1 Şubat Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz yıllarda da UEFA tarafından belirlenen aynı takvime sadık kaldı. Ancak bu sezon ilk kez uygulanacak play-off sistemi nedeniyle ikinci devrenin erken başlaması, ortaya büyük bir sorun çıkardı.

Nitekim Süper Lig'de ikinci yarının perdesi, 4 Ocak Çarşamba günü oynanacak maçlarla açılacak. Hal böyle olunca devre arası transferleri, henüz resmi imzayı atmadıkları için ilk maçları kaçıracak. Ocak'ta takım değiştirecek oyuncular, yeni takımlarının formasını ancak 19. hafta mücadelelerinde giyebilecek.

İlginç olan bir diğer nokta ise transfer görüşmelerinin uzaması halinde, 4 Ocak'ta eski takımının forması altında maça çıkacak bir oyuncunun, 8 Ocak'ta bu kez farklı bir takım adına mücadele etme ihtimali. Yani bir futbolcu, 3 gün arayla 2 takımda da sahaya çıkabilecek.

AYDINLAR: ARA TRANSFER 5 OCAK'TA

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye konuşan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 5 Ocak tarihinin değişmeyeceğini, ikinci yarının ilk maçlarında yeni transferlerin oynayamayacağını doğruladı.

"1 OCAK'TA BAŞLAYACAK DENDİ"


Samsunspor Genel Menajeri Adnan Sezgin, konuyla ilgili olarak, "Ara transfer dönemi, 1 Ocak-5 Şubat arasında. Mecburen yeni oyuncular, ilk maçta yer alamayacak. Bu sorunu federasyona ilettik. Çözmeye çalışıyorlar" dedi.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener ise "İkinci yarının ilk maçları 4 Ocak'ta başlıyor. Bu yüzden tek takım için değil, 18 takım için de aynı durum söz konusu. Ancak tarihler sadece Türkiye'ye özel belirlenmiyor. UEFA'nın takvimi bu şekilde olduğundan TFF'ye başvurumuz olmadı" diye konuştu.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma da TFF'den bekledikleri yanıtı henüz alamadıkları vurgulayarak, "Biz kkulüpler olarak transferin 1 Ocak'ta başlamasından yanayız. Devre arasında takıma katılacak futbolcular, neden bir maç oynamasın? Telefon konuşmalarımızda tarihin geri çekilebileceği söylendi, ama bu yönde bir bilgi gelmedi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak ise ara transfer döneminin 5 Ocak yerine 1 Ocak'ta başlayacağını bildiğini söyledi.


Süper Lig'de 18. haftanın programı şöyle:
Gaziantepspor-Antalyaspor
Mersin İdman Yurdu-Ankaragücü
Beşiktaş-Eskişehirspor
Kayserispor-Bursaspor
Sivasspor-Karabükspor
Gençlerbirliği-Samsunspor
Galatasaray-İstanbul Belediye
Trabzonspor-Manisaspor
Orduspor-Fenerbahçe