Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu Trabzonspor’da, bu sezon kupa yarışında erken havlu atılmanın şoku yaşanıyor. Bu sezon mücadele ettiği lig, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda başarı hedefleyen bordo-mavililerin elinde sadece lig şampiyonluğu yarışı kaldı. Ligde de istikrarlı bir görüntü vermeyen Karadeniz ekibi, elindeki son şansı iyi değerlendirmek için artık dört elle lige sarılmak zorunda.

Ziraat Türkiye Kupası 4. kademe maçında deplasmanda Medical Park Antalyaspor’a 2-1 mağlup olarak kupaya veda eden Trabzonspor, ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibinden bu sezon çok çekti. Rakibiyle ligin ilk yarısında Trabzon’da oynadığı müsabakada 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybeden bordo-mavililer, ikinci yarıda deplasmandaki maçta ise Antalyaspor’a 2-1 mağlup oldu.

Türkiye Kupası 4. kademesinde eşleştiği rakibini yenerek turu geçek hem de rövanşı almak isteyen Trabzonspor, Antalya’daki maçta rakibine yine boyun eğdi. Ligde alt sıralardan kurtulma mücadele veren rakibine 2-1 yenilen bordo-mavililerde kupaya erken veda etmenin üzüntüsü yaşanıyor. Ligdeki istikrarsız sonuçlar ve Antalya müsabakasında ortaya konulan mücadele ise son kulvar olan lig yarışı için de camiaya umut vermiyor.

GÖZLER GALATASARAY MAÇINA ÇEVRİLDİ

Trabzonspor’un teknik kurmayları, bir yandan kupaya erken veda etmenin sebepleri üzerinde dururken, diğer yandan da futbolcuları Pazar günü ligde oynanacak Galatasaray maçına hazırlamaya çalışıyor. Bordo-mavililer, eldeki son şans olan lig şampiyonluğu yarışını da kaçırmamak için Antalya mağlubiyetinin şokunu biran önce üzerinden atmak istiyor.
Bordo-mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş ve futbolcular, kupadan elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, ancak biran önce toparlanıp Galatasaray maçına hazırlanmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Futbolculardan Zokora ve Celutska, kupadan elendikleri için çok üzgün olduklarını ifade etti. Önlerinde sadece lig yarışının kaldığına dikkat çeken tecrübeli futbolcu Zokora, “Antalya maçının ardından takım olarak hayal kırıklığı yaşadık. Ben de kişisel olarak büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. İngiltere'de oynarken takımım kral kupasını kazanmıştı. Burada da kupayı kaldırmak istiyordum. Yaklaşık 3 gün sonra Galatasaray ile oynayacağız. O maç ligdeki kaderimizi belirleyebilir. Şimdi tüm konsantrasyonumuzu bu maça vereceğiz." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY HAZIRLIKLARI ANTALYA’DA

Antalyaspor maçı sonra Trabzon’a dönmeyen Trabzonspor, ligde Pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Bordo-mavililer, basına ve taraftara kapalı yapacağı idmanların ardından da Cumartesi günü İstanbul’a gidecek.