Galatasaray'dan sonra Trabzonspor da Kulüpler Birliği'nden ayrılıyor. Bordo-mavili kulübün başkanı Şener de konuyu doğruladı. Şener "Küme düşme kaldırılırsa Kulüpler Birliği'nden çekilebiliriz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 58. maddeyi öne sürerek küme düşme kuralının bir defaya mahsus olarak kaldırılması fikrini ortaya atmasının ardından ilk olarak Galatasaray çok sert tepki göstermiş ve böyle bir karar çıkması halinde Kulüpler Birliği'nden çekileceğini açıklamıştı. Trabzonspor da sürekli PFDK'ya sevk edilmesi ve bu konuda Kulüpler Birliği'nin herhangi bir duruş sergilememesi üzerine harekete geçti. Geçen sezonun şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isteyen ve bu konuda bir adım atılmamasından şikayetçi olan başkan Sadri Şener, yaptığı açıklamaların ardından sürekli olarak PFDK'ya sevk edilmesine tepki gösterdi. Kulüpler Birliği'nden de bu konuda hiç bir destek göremediği için ayrılmayı gündemine alan Başkan Şener, bu konuyu Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'la da görüştü. Şener'in Kulüpler Birliği'nden ayrılma yönündeki tavırlarını Perşembe günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında açıklayacağı öğrenildi.

Başkan Şener, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği neden bizi savunmuyor. Sürekli olarak PFDK'ya sevk ediliyoruz. Buna tepki olarak biz de Kulüpler Birliği'nden ayrılmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

PDFK'DAN KULÜBE SKANDAL SEVK YAZISI

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, dün Başkan Sadri Şener'i, bir gazeteye yaptığı, 'Seçime gidiyoruz" şeklindeki açıklamadan dolayı Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Kulübe gönderilen yazıda da başkan Sadri Şener'in bu konudaki savunması istenmişti. Ancak kulübe gönderilen sevk yazısında önemli bir hata dikkat çekti. Devre arası olması ve Başkan Sadri Şener'in her hangi bir maçla ilgili açıklama yapmamasına rağmen sevk yazısında, "Futbol disiplin talimatnamelerinin 83. ve 87. maddeleri gereğince sevk olunan kulüp ve/veya kişiler hakkında sevk nedeni ile ilgili olarak gerekli yargılamanın yapılması için yukarıda gösterilen müsabakaya ait (1) bir adet dosya ilişikte gönderilmiştir" ifadesine yer verildi. Disiplin Müfettişi Av. Hazer Akil imzasıyla kulübe gönderilen sevk yazısındaki bu hatayı, Trabzonspor'u veya kendisini acilen cezalandırmak için yapılan acemice bir hata olarak nitelendiren başkan Şener, "Ben hangi maçla ilgili açıklama yaptım ki, benden müsabakayla ilgili savunma istiyorlar" dedi.