Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 2. hafta maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

İLK YARI


Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, daha çok topun sahibi olarak baskılı bir futbol ortaya koymasına rağmen savunma güvenliğini ön planda tutan bordo-mavili takım karşısında etkili pozisyona giremedi.

Ev sahibi takım Trabzonspor ise özellikle kaptığı toplarla rakip kale önünde etkili olmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

11. dakikada Fatih Atik'in ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest atışta, direkt kaleye doğru giden top az farkla üstten auta çıktı.

36. dakikada Constant'ın ara pasında, savunmada Mehmet Topal'dan sıyrılan Waris'in ceza yayı üzerinden yerden şutunda, kaleci Mert Günok, yatarak topun sahibi oldu.

40. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda Onur'un kontrol edemeyerek göğsünden seken topu savunma uzaklaştırdı.

45. dakikada Caner'in ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Onur'un sol üst tarafından auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Birazdan...

TRABZONSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun, Constant, Fatih Atik, Waris, Yatabare
Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic

Fenerbahçe; Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Diego, Kuyt, Emenike, Sow
Teknik Direktör: İsmail Kartal

FENERBAHÇE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA SAHADA

Maçtan önce Rize’de konaklayan Fenerbahçe kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında yaklaşık 45 dakikada Trabzon’a geldi. Sarı lacivertlilere stat girişinde ise bir grup taraftar protesto gösterisinde ulundu. Bu sırada bir taraftar, Fenerbahçe otobüsüne yabancı madde atmaya kalkınca emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

YUSUF GÜNEY TRABZONSPOR MARŞINI SÖYLEDİ

Yusuf Güney, maçtan önce Trabzonspor için bestelenen marşı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda okudu. Yusuf Güney’e taraftarlar da büyük destek verdi. Yusuf Güney ise taraftarlara seslenerek, "Trabzonlu olmaktan, Trabzonsporlu olmaktan ve sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. En büyük Trabzon" diye bağırdı.
FIRAT AYDINUS’TAN SAHA İÇİ ZİRVE
Maçın hakemi Fırat Aydınus, maç öncesi 2 takımın kaptanı Onur Recep Kıvrak ile Emre Belözoğlu’nu saha ortasında toplayıp mini bir görüşme yaptı. Aydınus, ardından her iki sporcuya başarı dileğinde bulundu. İki kaptanda birbirlerinin elini sıkarak başarılar diledi.

HALİLHODZİC AKBAŞ’I 11’DE OYNATTI

Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic, Fenerbahçe karşısında beklenen 11’i sahaya sürdü. Stoperler Mustafa Yumlu ve Aykut Demir’in yokluğunda Mustafa Akbaş’ı savunmada oynatan Boşnak teknik adam, 5 yabancı hakkını ise forvet hattında değerlendirmeyi tercih etti. Halilhodzic, takımın yerli yıldızları Sefa Yılmaz, Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan’ı da kulübeye çekerek Salih Dursun, Fatih Atik ve Zeki Yavru’ya 11’de görev verdi.

YATABARE VE WARİS 2 GÜN SONRA 11’DE

Trabzonspor’un yeni transferlerinden Waris ve Yatabare, takımla birlikte sadece iki antrenmana çıktıktan sonra Fenerbahçe maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Bir diğer yeni transfer Papadopoulos ise 18 kişilik kadroda kendine yer buldu. Bu arada Trabzonspor’da gribal enfeksiyon geçiren yedek kaleci Fatih Öztürk’ün yerine genç kaleci İbrahim Demir, 18 kişilik kadroda yer aldı.

"EMENİKE SENİN MUSTAFA"

Teknik direktörü Halilhodzic’in zorlu 90 dakika öncesi Mustafa Akbaş’ı özel olarak hazırladığı öğrenildi. Orta sahada Emre Belözoğlu’nu marke etme görevini Salih Dursun’a veren Boşnak teknik adamın Mustafa Akbaş’ı ise, "Emenike senin Mustafa’m" diyerek motive ettiği öğrenildi.

CARDOZO VE BOSİNGWA KADRODA YOK

Maçtan önce düzenlediği basın toplantısında, "Cardozo ve Bosingwa muhtemelen Fenerbahçe maçında olmayacak" diyen Boşnak çalıştırıcı, sözünü tuttu. Hafta içerisindeki antrenmanlarda sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olarak çalışan 2 futbolcu, Fenerbahçe maçının 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Cardozo maçı sakatlığı bulunan Mustafa Yumlu’yla birlikte tribünden izledi.

FENERBAHÇE TRİBÜNÜNDE ONUR PANKARTI

Trabzonspor Yönetim Kurulu, A Milli takımın İzlanda’ya 3-0 mağlup oluğu maç sonrası eleştirilere maruz kalan kaptan Onur Recep Kıvrak’a sahip çıktı. Bordo mavili yönetim, misafir takım tribününe dev boyutta, "Türk futbolunun gururu Trabzon’un Onur’u" yazılı pankart astı.

TRİBÜNLER BÜYÜK ÖLÇÜDE DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumu tribününlerinin çok büyük bir bölümünü doldurdu. Sadece deniz tarafındaki kale arkasındaki tribününde büyük bir boşluk meydana gelirken maraton ve kapalı tribünlerinde taraftarlar takımı yalnız bırakmadı. Bordo mavili yönetimde taraftarlara 20 bin adet bordo mavili bayrak dağıttı.

TRİBÜNLERDE DAVUL ŞOV

Trabzonspor yönetimi tarafından özel olarak hazırlanan davul ekibi de maçta kale arkası tribünlerinde yer alarak bordo-mavili takımın her atığında tempo tuttu.

ALTYAPIDAN ÇİFTE ZAFER

Trabzonspor’un U-21 takımı Trabzon’da konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-2, U-19 takımı ise deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Maç öncesi stat hoparlörlerinden yapılan anonsta genç futbolcular alkışlatıldı.

FOTOĞRAFLI