Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, protokol tribünü önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yakup Aslan, UEFA ve CAS kararlarına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun tutumunun bir tepki oluşturduğunu vurgulayarak, “Federasyonun UEFA ve CAS'ın kararlarına sağır kalması taraftarda tepki oluşturdu. Hiç kimse kusura bakmasın, bu gerginliğin artmasının başlıca sorumlusu Federasyon'dur. Federasyonu tebrik ediyoruz bizim kupamızı vermemekle tamamen kör sağır gibi davranmakta devam ediyorlar. Bize ceza vermek için birileri fırsat kolluyordu. Ellerine fırsat geçti. Yazık oldu bize. Avrupa kupalarına gitmek için ciddi bir iddiamız vardı" diye konuştu.

Aslan, Fenerbahçe kalecisi Volkan’ı da sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

"Hakemlerin özellikle Volkan'a dikkat etmeleri gerekir. Benim Emre'den böyle şüphem vardı ama bugün efendi davrandı. Volkan'a başından sonuna kadar cisimler atıldı ama golden sonra yaptığı sevinme hareketlerini, rakip sahada gergin ortamda yapmamalıydı. Bu olayları Volkan yaptı demiyorum, tabi ki bizim taraftarımız suçlu ama Volkan biraz daha efendi, saygılı olmalıydı. Diğer futbolcular iyiydi, anormal durum görmedim. Hakem bir uyarı yapsaydı Volkan'a olaylar biraz daha yatışabilirdi. Volkan provokasyonu iyi yaptı. Gerçekten bir kaptan gibi davrandı. Bir kaptan gemisini yüzdürmek için her türlü manevrayı nasıl yaparsa o da yaptı. Her şeyi denedi ve başardı. Hakemin 10 saniye kala maçı durdurması yanlış oldu. Devre arasında taraftarlarımıza uyarılarda bulunurduk. Taraftarı sakinleştirebilirdik. Yıllardır olan bir gerginlik, bunun bitmesi lazım. Bunlarla uğraşmakla yorulduk."

YES (TM/SSA)