Antalya'nın Alanya ilçesinde devre arası hazırlıklarını sürüren Galatasaray, Alanyaspor ile yaptığı hazırlık maçını 6-2 kazandı. Maç sonunda basın açıklaması yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, eski ve şöhretli futbolcuları kabul eden teknik heyet olmadıklarını belirterek, transferleri sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek yaptıklarını söyledi.

Devre arası kampını Alanya'da gerçekleştiren Galatasaray, Oba Stadı'nda Alanyaspor ile hazırlık maçı yaptı. Galatasaray ilk yarı zorlandığı Alanyaspor karşısında ikince yarı da rakibini rahat geçerek 6-2'lik skora ulaştı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Terim, gazetecilerin Galatasaray'ın transfer çalışmaları hakkındaki sorularına da cevap verdi.

Kulüp Başkanı Ünal Aysal ve yöneticilerin transfer için çalıştığını söyleyen Terim, "Transfer için birkaç isim verdim kendilerine. Sayın başkanım isterse bunu açıklar. Takıma katkıda bulunacak oyuncular transfer etmek istiyoruz. Transfer yapmak için transfer yapmadık ve yapmayacağız. Transferde sadece bugünü değil, geleceği de düşünüyoruz. Ben Galatasaray'ın karar verirken bundan sonraki geleceğini de düşünmek zorundayım. Öyle her yüksek rakamlı oyuncu bize çok büyük katkı sağlayacak diye bir kaide de yok. Bizden sonra da Galatasaray'ın her türlü geleceğini düşünmek zorundayım.'' dedi.

Galatasaray'a fayda sağlayacak bir oyuncuya kesinlikle hayır demediğini ifade eden Terim, iyi futbolcuya, takıma katkıda bulunacak oyuncuya 'Hayır' dediğinin hiç görülmediğini dile getirdi. Çıkan bazı haberlere hayret ettiğini belirten Terim, "Quaresma konusunda ben kendim söyledim. Onun dışında bir yaklaşımımız olmadı. Düşünebiliyor musunuz ben Sneijder'e evet desem 5'ti, 1 hafta sonra evet demediğim için 15 olmuş. Dolayısıyla olmayan transferlerin suçu bende. Biz eski, şöhretli futbolcuları kabul eden teknik heyet değiliz. Böyle bir şey yok.'' diye konuştu.

Bir karar verdiğinde ona sahip çıktığını dile getiren Terim, şimdiye kadar yaptıkları işin kötü olmadığını kaydetti. Galatasaray'a seviye atlatacak oyuncuları seçmeye dikkat ettiklerini belirten Terim, mümkünse de geri dönüşü alan oyuncular istediklerini ifade etti. 6 ay, 1 sene oynamamış futbolcu istemediklerni aktaran Terim, Galatasaray taraftarının kendilerine güveni ve inancını bildiğini ve ona göre davrandığını anlattı.

"ALANYA'DA İLGİ VE ALAKADAN ÇOK MEMNUNUZ"

Alanya'da muhteşem bir tesiste kamp yaptıklarını ifade eden Terim, ilçede ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını kaydetti. Alanya'da 3-4 günlük bir kısa çalışma yapabildiklerini vurgulayan Terim, "Bugün de güzel bir hazırlık maçı yaptık. Alanya'ya da başarılar diliyorum. Yarın da Antalya'ya gidiyoruz. Orada 5-6 gün daha çalıştıktan sonra son bir hazırlık maçıyla İstanbul'a gidiceğiz'' şeklinde konuştu.

Staddan ayrılan Fatih Terim'in önüne geçen Mustafa Öztürk isimli engelli taraftar harçlık istedi. Öztürk, Terim'in kendisine 50 lira harçlık verdiğini söyledi.