Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son maçında Manisaspor’u 4-0 mağlup eden Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, iyi oynayan ve centilmen bir takım olduklarını söyledi.

Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, en kısa zamanda Süper Lig'e dönmesi temennisinde bulunduğu Manisaspor’un mücadelesini alkışladığını söyledi.

Normal sezonu lider olarak tamamlayan takımda emeği geçen başta futbolcular olmak üzere herkese teşekkür eden Terim, “Öyle 34 maç düşünün ki geçen seneyi, evvelki seneyi kötü bitirmiş bir takım ve camiasının pek alışkın olmadığı yerlerde ve konumlarda olan bir takım. Kötü başlamamıza rağmen çok çabuk toparlanarak çok güzel 34 maç oynadılar. Hepsini kutluyorum. Onlara kutlama kelimesi az. Onlara esas söyleyeceklerimi 6 maç sonra söylerim inşallah. Takım olarak iyi oynayan, gol atmaya ve yememeye çalışan, bunları yaparken de centilmenlikte ikinci sırada olan bir takımız. Zaten camia herkesi taçlandırıyor. Ben de kutluyorum canı gönülden.” dedi.

Terim, Manisaspor gibi müsabakaların zor geçtiğini, kendileri için de motive olmanın kolay olmadığı bir müsabaka oynadıklarını kaydetti. Müsabaka 11'e 11 oynanırken rakiplerinin bir pozisyonunu hatırlamadığını aktaran Terim, “Son müsabakada 3 puan alarak herhangi bir sürprize yer vermeden play-off'a katılmamız, puan farklarını koruyarak hatta artırarak gitmemiz bizim için sevindirici.” diye konuştu.

Terim, süper finale 39 puanla başlayacaklarının hatırlatılması üzerine, “Normal sezonda 28. haftada kalan 6 hafta için ne kadar avantajlıysak play-off'ta da o kadar avantajlıyız. Başka bir söz, yaklaşım başka şeyleri düşünmeye iter. O gün ne kadar şansımız varsa bugün de var, bu ciddiyette olacağız. Futbolcularımız performansını burada devam ettirirse Allah'a şükür sorun olmaz ama onu göstermek lazım. Güzel maçlar olacak inşallah, aramızdaki maçlar güzel geçti.” dedi.

Kaleci Muslera'nın penaltıdan gol atmasıyla ilgili soruya Terim, şöyle cevap verdi: “Futbolcular arasında gol atmayan kalmasın diye bir şey konuşuluyordu. Diğer takımlara, oyunculara, hocalara, takımlara saygımız tartışılmaz. Gol atmayan kalmasın düşüncesiyle yapılan hareketti o da. 2000'de Ali Sami Yen'de Taffarel'e izin vermemiştik, çok konuşulmuştu ve içimde ukde kalmıştı. Selçuk'a da anlayışı için teşekkür etmek lazım. Rakiplerimiz için başka bir düşünce içinde olmayız. O da çok istiyordu. Gol yemediği için kırdığı rekor benim için daha geçerli.”

Terim, 34 maçlıktan sonra tekrar 6 müsabakalık bir seriye başlamanın zor olduğunu belirterek, “Ama bütün futbolcularımı inançlı görüyorum, iyi bir takım olarak görüyorum ve bu işin peşini bırakmayacağız görüntüsü veriyoruz. Rakiplerimizin hepsi ezeli rakiplerimiz. Bütün rakiplerimiz her an her şeyi yapabilecek takımlar. Biz de her şeyi yapabileceğimizi gösterdik, umarım bu arzumuz süper finalde de devam eder.” dedi.

Bir gazetecinin takımın en değerli oyuncusunun kim olduğunu sorması üzerine Terim, “Ben takım olarak düşünüyorum, bir isim düşünmem bir başkasına haksızlık olabilir. O yüzden hepsi kürsüye çıkacak işler yapıtlar. Olaya oradan bakmak lazım. Teknik heyet oturduğumuz zaman bu belirlenebilir. Hepsini koyuyorum o kategoriye.” diye konuştu.

Terim, hafta içinde Melo ile antrenmanda gerginlik yaşayan Albert Riera'nın İspanya'ya gitmesine kendisinin izin verdiğini, oyuncunun Türkiye'ye tekrar döneceğini belirterek, “Bazı konuları basında irdelemeyenler benim konuşmama rağmen bu konuyu irdeliyor. Enteresan ama kendi içimizde yaralarımızı sararız. Olanları da dikkatle takip ediyoruz. Bu olay hakkında mutlaka konuşulmalı, hem bilgi verdik hem de izah ettik tek tek olayı. Bazıları tatmin olmuyor gözüküyor. Bu Galatasaray'ın iç meselesidir sonuç olarak, yeteri kadar kamuoyunu bilgilendirdik. Bu süreçte Melo ile hiç görüşmedim.” dedi.

Oynayacakları süper final statüsünün geçmiş TFF yönetimine sorulması gerektiğini kaydeden Terim, “Bu icadı yapan da o arkadaşlar, neden yaptıklarını izah etsinler. Matematik, tanjant, kotanjant bir şeyler yaptılar, niçin yaptılar bilmiyorum.” dedi.

Galatasaraylı Yiğit Gökoğlan da kalan maçlarda konsantrasyonlarını koruyup, mutlu sona ulaşacaklarını söyledi. Yiğit Gökoğlan, yakaladıkları 9 puan farkın Süper Final'de azalacağını bunun bir dezavantaj olduğunu belirterek, “Ancak normal sezonda liderliğimizi sürdürdük. Kalan maçlarda da konsantrasyonumuzu koruyup, mutlu sona ulaşacağız.” diye konuştu.

Eski takımına karşı mücadele ettiğini hatırlatılması üzerine Yiğit Gökoğlan, “Manisaspor’a 6 yıl hizmet verdim. Çok değer kattı bana. Isınırken taraftarların çağırması çok duygusal anlardı, Hepsine çok teşekkür ediyorum. Manevi olarak yanlarındaydım, Umarım Manisaspor TFF 1. Lig'de iyi bir sezon geçirip, tekrar Süper Lig'e döner.” dedi.

Galatasaraylı oyuncu Tomas Ujfalusi ise çok önemli bir 3 puan aldıklarını ve en yakın rakipleri Fenerbahçe ile aradaki farkı koruduklarını söyledi. Rakiplerinin ilk yarıda direnç gösterdiğini söyleyen Ujfalusi, “Rakibimiz kırmızı kart gördükten sonra daha çok pozisyona girdik. Aldığımız galibiyet Süper Final'e daha güvenli girmemiz açısından bizim için önemliydi.” diye konuştu.

Ujfalusi, hafta içinde Melo ile Riera arasında yaşanan olaya bir yorum yapmasının doğru olmayacağını, bu konuda teknik direktör Fatih Terim'in gerekli kararı vereceğini söyledi. Süper Final'in psikolojik olarak kendilerini etkilemeyeceğini ifade eden Ujfalusi, “Zaten buna lig başlamadan önce karar verilmişti, çok etkileyeceğini düşünmüyorum.” dedi.

Manisaspor’un teknik direktörü Reha Erginer de bu yenilgide hakemlerin verdiği kararların etkili olduğunu söyledi. Geçen haftaki Gençlerbirliği maçı gibi bir müsabaka oynadıklarını belirten Erginer, “ İlk yarı iyi mücadele ettik. Geçen hafta olduğu gibi kırmızı kart gördük. Zaten küme düştüğümüzden dolayı kırılganlık vardı, motivasyonumuz çabuk düşüyor. Ancak bu yenilgide hakemlerin verdiği kararlar da etkiliydi. Hakemin yönetiminde ve verdiği kararlarda standart olduğunu düşünmüyorum.” dedi.