Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray, normal sezonu lider tamamlamayı garantiledi.

/_np/7746/16117746.jpgSpor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray, normal sezonu lider tamamlamayı garantiledi.

Bu beraberlik sonrasında lider Galatasaray puanını 70'e yükseltti. 2. sıradaki Fenerbahçe ise 61 puana çıktı.

Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise Bursaspor'u konuk edecek.

Hasan Şaş ve Fatih Terim'in kaşı açıldı

Karşılaşmanın ilk yarısında sahaya atılan yabancı maddelerden biri Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş'ın kafasına geldi. Şaş'ın kaşı açıldı.. Galatasaray'ın ikinci golünden sonra da atılan maddelerden biri Fatih Terim'in kaşının açılmasına neden oldu.


Play-Off Puan Durumu
Play-off olmasaydı Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecekti

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'ın ezeli rakibi ile arasındaki fark 9 olarak kaldı ve ligde normal sezonun bitimine 3 hafta kala liderliği garantiledi. Sarı-kırmızılı takım kalan 3 maçını kaybederse Fenerbahçe de kalan maçlarını kazanırsa bile Galatasaray ikili averaj nedeniyle normal sezonu zirvede bitirecek. Eğer play-off sistemine geçilmemiş olsaydı sarı-kırmızılı takım bu beraberlikle şampiyonluğunu ilan etmiş olacaktı.

Galatasaray'ın kalan maçları: Trabzonspor, Orduspor, Manisaspor (D)
Fenerbahçe'nin kalan maçları: Bursaspor, Trabzonspor (D), Antalyaspor


FENERBAHÇE: 2 - GALATASARAY: 2
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Cem Satman
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 85 Bienvenu), Emre Belözoğlu, Cristian, Stoch (Dk. 64 Selçuk Şahin), Alex (Dk. 79 Dia), Sow
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak (Dk. 65 Aydın Yılmaz), Necati Ateş (Dk. 67 Baros), Elmander (Dk. 87 Riera

Sow golünü attı, secdeye kapandı

Tansiyonun yüksek olduğu derbide Sow'un erken gelen golü, tribünlerde büyük bir sevinç yaratırken, Senegalli futbolcu attığı gollerden sonra her zaman yaptığı gibi sahada secdeye kapandı.

Alex bu sezon 13. golünü attı

Ligde geride kalan maçlarda 12 golü bulunan Brezilyalı futbolcu, derbinin 15. dakikasında attığı şık golle gol sayısını 13'e yükseltti.

Fenerbahçe Kadıköy'de 'dalya' dedi

Sarı-lacivertli ekipte maçın Sow'un attığı ilk gol, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında Kadıköy'deki maçlarda attığı 100. gol oldu.

Bu sezon 2. derbi beraberliğini aldı

Sezonun ilk yarısındaki derbilerde Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan, Galatasaray'a da 3-1 yenilen Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, ikinci yarı derbilerinden de sadece birini kazandı.

Derbi kapalı gişe

Fenerbahçeli taraftarların büyük ilgi gösterdiği ve günler kala tükenen biletler nedeniyle derbi maç kapalı gişe oynandı. Satışa çıktığı gün kısa süre içerisinde tükenen biletler, sonraki günlerde internet siteleri dahil karaborsada satılmaya çalışılırken, bugün stat çevresinde çok fazla karaborsacıya rastlanmadı. Maç için açıklanan 66 liradan satılan kale arkası biletleri 300 liradan alıcı buldu. Maça gelen bazı taraftarlardan biletlere yüksek bedeller ödendiğini görünce biletini satanlar oldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçlar için sezon başında yaklaşık 34 bin kombine kart satan sarı-lacivertli kulüp, kalan bölüm biletlerini tribünlere göre 66 ile 305 lira arasında değişen fiyatlara sattı.

Emre Belözoğlu 200. lig maçında

Fenerbahçeli futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de eski takımı Galatasaray ile yapacakları maçta 200. lig maçına çıktı. Lig kariyerindeki 100. maçına 2000-2001 sezonunda Galatasaray formasıyla çıkan sarı-lacivertli futbolcu başarılarla dolu kariyerinde 200. maçını ise Fenerbahçe formasıyla eski takımı Galatasaray'a karşı oynadı. Sarı-kırmızılı formayla A takım seviyesinde 102 lig maçına çıkan Emre Belözoğlu, bu akşamki maçla birlikte Fenerbahçe formasını ise 98. kez lig maçında giydi.

Necati Ateş, 5 yıl sonra Fenerbahçe derbisinde

Devre arası transfer döneminde Galatasaray takımına geri dönen Necati Ateş, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden bir Fenerbahçe derbisine çıktı. Galatasaray takımıyla Fenerbahçe'ye karşı son maçını 19 Mayıs 2007 tarihinde çıkan Necati Ateş, ardından bu önemli mücadelede yer alabilmek için 5 yıl beklemek zorunda kaldı. Necati Ateş'in son oynadığı ve Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.

Tribünlerde koreografi ve dev bayraklar

Fenerbahçeli taraftarların maç öncesi tribünlerde hazırladıkları koreografi ve açtıkları dev bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu. Maraton alt tribünde sarı, lacivert ve beyaz renkli kartonlarla hazırlanan gösteride, ışık saçan bir fener resmedilirken, görüntünün başında kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın dev boyuttaki fotoğrafı ve sonunda ise Fenerbahçe Kulübü'nün arması yer aldı. Migros kale arkası tribünün üst bölümünde dev sarı-lacivert bayrak açılırken, maraton üst tribünün üst bölümündeki büyük bayrakta ise “Herkes haddini bilecek” yazısı yer aldı.

Aykut Kocaman Fatih Terim'i ziyaret etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesinde takımlar ısınmak için sahaya çıktıklarında Galatasaray soyunma odasına giderek teknik direktör Fatih Terim'i ziyaret etti. İki ekip arasında sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan mücadelede de Fatih Terim, Aykut Kocaman'ın yanına giderek maç öncesi başarılar dilemişti.