Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Divan Başkanı Selahattin Yıldız, kulüpte usulsüz işler yapıldığını, tüzüğe uyulmadığını belirterek, Mehmet Öztürk’ün istifa kararının altında kimsenin imzasının olmadığını, Yönetim Kurulu toplantısına kimin katılıp kalımadığının bilinmediğini belgelerle açıkladı. Yıldız, yönetimin kulubün borçlarını silerek kongreye gitmesi gerektiğini ifade ederek, elindeki belgeleri kulüp geçmiş dönem başkanı Mehmet Öztürk’e ve ağabeyi Saim Öztürk’e ilettiğini söyledi.

Divan üyeleri ile Kulüp lokalinde basın toplantısı düzenleyen Selahattin Yıldız, önemli açıklamalar yaptı. Yıldız üye kayıtlarında da tüzüğe aykılıklar tespit ettiklerini ifade ederek, tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Divan Kurulu üyeleri ve Yıldız sunları söyledi:

Paraların hesap soracağız


“Mehmet Öztürk ilk göreve geldiğinde bizi tasfiye etmek  için tüzük değişikliğine gittiler. Sicil Kurulu kurdular.  Bugün bakıyoruz, Sami Mendi diyor ki; ‘Ben bankaya paramı yatırdım benim adaylığımı kabul etmediler’ diyor. 2 ay önceden karar aldık. 125 bin lira para kulübün hesabına değil. Divan Kurulu hesabına yatırılması kararı aldık. O para yönetimin parası değil, gelecek yönetimin parası. Sami Mendi parayı yatırmış,  para çekilmiş. Başkan Sami Mendi, o talimat vermese çekilebilir mi. Kulübün borcu yok diyor o zaman o para nereye gitti. Sami, bunu söylerken düşünmeden söylüyor. 20 maçtır, futbolculara para ödemediler. Personele para ödemediler. Ama 20 maçtır federasyondan gelen parayı çektiler. Bunun hesabını soracağız. Hesabını verecekler. Son çektiği 80 bin lira. Her ay bu kadar para geliyor. Galatasaraya bir futbolcu sattılar 400 bin lira diyorlar. Bu paranın fono yatırılması gereken  kısmını yatırmadılar. Para hesapta yok. Ne olduğu belli değil. Açik net hesap istiyoruz. Kim gelirse gelsin biz bu hesap verilmeden müsade etmeyeceğiz. Transfer paralarının nereye gittiği belli değil. Alt yapıdan kazanılan paralar alt yapıya yatırım olarak yapılır. Alt yapıdan gelen para miktarı belli değil. Maça gidiyorum, çocukların üzerinde doğru düzgün forma yok. Bu çocuklardan alınan para, eşofman, top forma alt yapıya harcanmalı” dedi. 

Kongreyi biz ertelemedik

1. Kongreyi Divan olarak kendilerinin ertelemediğini belirten Selahattin Yıldız,  2. kongreyi parayı yatırmayınca kendilerinin iptal ettiğini açıkladı. Yıldız şöyle konuştu: “ Para yerine senet vermeye kalktılar. Sami’nin lisetsi başarısız, Mehmet Öztürk’ü koymuş... Bana küfür eden birini de listeye yazmış. Böyle bir yönetim ümkün değil. 2. kongre aday olmadığı için ertelendi.  Elimdeki belgeleri yazıyı Mehmet’e gönderdim, birde abisi Saim Öztürk’e gönderdim. Bana haber göndermişti ‘Ben kardeşimin borçlarını öderdim’ Ben de öde dedim. Ödeyecekse mesele yok.” Mehmet göreve geldiğinde bankada 180 bin lira para vardı. sonra dediler ki 420 bin lira borç var. Olabilir. Ben şimdi diyorum ki Mehmet Öztürk 180 bin lirayı koyacak. Bu binayı ipotek ettirmişler. Bunu kaldıracak. Tüzüğümüze göre yönetim hiç borç bırakamaz. 20 maç para ödemediler en az 200 bin lira ordan borç vardır.

18 maç dışarda oynadılar. Her ay 10 bin lira masraf ettiler. Sahayı bitirmediler. AydınSes sahayı güzel gündeme getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onun için mali kongre istedik.  Kongreyi Temmuz’da yapalım dediler. Temmuz da kongre olur mu”  aydınSes

aydınSes gazetesi'nin bu haberi çok konuşulmuştu...