Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kongre nedeniyle gelecek sezonun planlamasını yapamadıklarını belirterek, sürecin bir an önce netleşmesini istedi. İbrahim Yazıcı ile 3,5 yıldır uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Sağlam, “İnşallah İbrahim Yazıcı ile birlikte uzun yıllar beraber devam ederiz.” dedi.

Yazıcı, Bursa’da yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, Mayıs ayında yapılacak genel kurulun sıkıntısını yaşadıklarını dile getirdi. Gelecekle ilgili plan yapmaları gerektiğini vurgulayan başarılı teknik adam, şöyle konuştu:

    
“Yeni dönemle ilgili bir adım atamadık. Sezon sonunda kongre var. Olaylar nasıl gelişecek, biz de bilmiyoruz. Önümüzdeki sezonla ilgili çalışma yapılması lazım. Ama olmuyor. Kongre belirsizliği nedeniyle duruyoruz.”

    
“KONGRE SÜRECİ NETLEŞMELİ”

    
Öncelikle kongre ile alakalı konuların netleşmesi gerektiğini ifade eden genç çalıştırıcı, “Bursa’da mutluyum, burada çalışmaktan dolayı gururluyum. Bu açıdan İbrahim Yazıcı ile fikirlerimiz oldukça net. İbrahim Yazıcı’nın Bursaspor’da olması bizim için önemli.'' diyerek, şöyle devam etti:
    
    
"Bursa’da bize önemli bir sevgi var. Saygı gösteriyorlar. Benden önce başkanın bazı şeyleri çok net bir şekilde ortaya koyması lazım. Yakın zamanda bunu yapacağını düşünüyorum. Başkan ortaya koysun, oturur konuşuruz. 3,5 yıldır güzel bir şekilde çalışıyoruz. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah İbrahim Yazıcı ile birlikte uzun yıllar beraber devam ederiz."

    
“LİGDE FARKLI SONUÇLAR OLABİLİR”

    
Ligle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlam, bu hafta karşılaşacakları Ankaragücü karşısında sürpriz yaşamak istemediklerini belirterek kalan maçlar ve hedeflerini de şöyle sıraladı:

    
"Sonra Fenerbahçe ve Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağız. Bu iki maçtan puanlar çıkarmamız gerekiyor. İlk 8 hedefine hemen ulaşmak için başarmalıyız. Ligde farklı sonuçlar olabiliyor. Matematiksel olarak önümüze ne hedef çıkıyorsa onu kovalayacağız. İlk 4’ün içine kendimizi sokarsak ilk 3 içine de girebiliriz. Direkt UEFA’ya katılma şansı olur. Varsa şansımız zorlarız.” diye konuştu.

    
Ertuğrul Sağlam, bu sezon yaşanan sıkıntılı süreç sebebiyle genç oyuncuları riske etmek istemediğini ancak devam etmesi halinde gelecek sezon hepsinden faydalanacağını sözlerine ekledi.