Başbakan Erdoğan'ın "kulüplerle şahıslar ayrı değerlendirilmeli" yorumuna yanıt verdi, Aziz Yıldırım'ın mektubu hakkında soruya maruz kaldı ancak...

Toplantıda "Fenerbahçe konusu merak konusu ancak bu konuda Genel Sekreter Infantino ne derse, bugün de yine aynı şeyleri tekrar edecek" diyen Platini, daha sonra ise Erdoğan'ın "kulüpler değil şahıslar cezalandırılmalı" yorumunun hatırlatılması üzerine açıklamalar yaptı. Platini şunları kaydetti;

"Sayın Başbakan Ankara'da iki önce bana da aynı şeyi ifade ettiler. Haklısınız dedim kendilerine. Ancak sistem bu şekilde oluşturulmuş. Yıllardır da böyle. Disiplin Komitesi bağımsız bir kurul ve böyle çalışıyor. Ama ben de katılıyorum. Bir kulüp başkanı usulsüzlük yaparsa, kulübün tamamı ceza almamalı. Ben de katılıyorum ancak sistem uzun süredir böyle. Bedeli kulüpler ödüyor. Başka bir yöntem var mıdır bu konuda derseniz, bu şartlarda zor".

Bu arada UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, finansal fair-play konusunda 2013-14 sezonundan itibaren kulüplere yaptırım yapılacağını açıkladı.

Öte yandan "2006-2007 sezonunda Aziz Yıldırım'ın Platini'ye Türkiye'deki şike olayları hakkında mektup gönderdiğinin hatırlatılması üzerine Platini öncelikle "2006'da başkan değildim, mektubu bilmiyorum" dedi. Ancak daha sonra, başkanlardan çeşitli zamanlarda mektuplar alıyorum, başkanın mektubunu da yanıtladım dedi.

2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI

2020 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği konusunda ise Platini, "Tüm adayları alacağız. Dosyası çok güçlü Türkiye'nin. Tek sıkıntı Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları'na da talip. İkisi bir arada olmaz. Ben Türkiye için oy vereceğim. Çünkü Avrupa Şampiyonası Türkiye'de oynanmalı. Ama Olimpiyat Oyunları'nın oynanması söz konusu ise oy vermem" şeklinde konuştu. Infantino, "Şike ile ilgili davranışlar kabul edilemez. İki hakem, şike yaptıkları için değil, kendilerine gelen şike bilgisini UEFA ile paylaşmadıkları için ömür boyu men cezası aldı. Burada sadece şike yapmak ölçü değil. Tüm deliller detaylı incelenmeli ve o doğrultuda kararlar verilmeli" ifadelerini kullandı. Platini, Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın 2006-2007 sezonunda kendisine gönderdiği mektupla ilgili soruya "Başkanlardan her zaman mektup alıyorum. Aziz Yıldırım'dan bir mektup aldım ve cevapladım" yanıtını verdi.