Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler, 6 asından yoksun ezeli rakibini 2-0 mağlup etti.

İşte Kadıköy'de oynanan muhteşem derbinin harika fotoğrafları

DERBİNİN FOTOĞRAFLARI

Karşılaşmanın golleri 15. dakikada Joseph Yobo ve 90+2'de yeni transfer Moussa Sow'dan geldi.

Bu sezon 15. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, 51 puana yükseldi. Galibiyet hasreti devam eden Beşiktaş ise 45 puanda kaldı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Sow: "Arzuladığımız 3 puanı aldık"

Rakibiyle oynadığı son 4 maçta da mağlup olmayan Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 4 maça çıkardı. Ligin ilk yarısındaki 3 derbiyi de kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu sezon ilk kez bir derbiden boynu bükük ayrıldı.
Fenerbahçe'nin yeni transferi Moussa Sow, derbi maçta arzuladıkları üç puanı aldıklarını söyledi.

"Sahada iyi olan kazanmadı"
    
Fenerbahçe'nin kendi evinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbinin bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan golcü futbolcu, derbiyi kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sonuçta kazandığımız bir maç oldu. Yobo'nun golüyle maça moralli başladık. Daha sonra Stoch ve Alex ile pozisyonlar bulduk. Oyun üstünlüğü bizdeydi. Arzuladığımız üç puanı aldık" dedi.
    
Bir gazetecinin "Derbi atmosferini nasıl buldun?" sorusuna genç futbolcu, şu cevabı verdi: "Biliyorsunuz, futbol hayatımı Fransa'da sürdürdüm. Stat atmosferinin burayla alakası yok. Buradaki taraftarlar onlarla kıyaslanmaz. Bana ateşli bir ortamda oynayacaksın demişlerdi ancak ben bu kadarını beklemiyordum. Muhteşem bir taraftar var. Taraftarın arkamızda olduğunu görmek moral verici bir durum. Büyük taraftarın önünde uzun yıllar hizmet etmek istiyorum"
    
Golcü futbolcu Türkiye Ligi içinse şunları söyledi: "İyi diyebileceğimiz bir düzeyde teknik kapasitesi yüksek oyuncular var. Türk futbolunun iyi bir durumda olduğunu düşünüyorum."

Kocaman: " Şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerimizden birini yendiğimiz için mutluyuz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden birisi karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
    
Sarı-lacivertli takımın kendi evinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbi maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan genç teknik adam, "Kendi sahamızda oynamanın avantajıyla skoru lehimize çevirmek için maça son derece istekli başladık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Öne geçtik fakat skoru arttıramadık. İkinci yarı Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçti. İkinci yarı daha fazla savunma yapıp zaman zaman gol aradık. Şampiyonluk serisinde en büyük rakiplerimizden bir tanesi karşısında galip gelmek mutluluk verici. Futbol olarak biraz dalgalı seyir izliyoruz. Şampiyonluk serisine girmeden önce bunu stabil hale getirmemiz gerekiyor" dedi.
    
Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de birçok takımın üç günde maç yaptığı için bunun sorun olarak bütün takımlarda görüldüğünü kaydetti.
    
Genç hoca, bu sezonki temel amaçları içinse şunları söyledi: "Bu sezon hem planlama hem de genel olarak sağlıklı bir sezon gibi gözükmüyor. Temel amacımız her maçı kazanmaya çalışmak. Bu durum benim temel amacımın dışında, bunu itiraf ediyorum. Bu sene öyle veya böyle oyun kuralları içinde kazanmak zorundayız. Bazen topyekün hücum, bazen topyekün savunma yapacağız."

Yobo:" Derbiden 3 puanla ayrıldık. Mutluyuz."

Fenerbahçeli Yobo, derbi maçta Beşiktaş'ı yenerek üç puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
   
Düzenlenen basın toplantısına katılan savunma oyuncusu, bu tip maçlarda üç puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Derbiye iyi başladık. İlk yarıda golü bulduk. Derbi maçlarda neyin ne olacağı belli olmuyor. İlk yarıdaki performansımız iyiydi. İkinci yarı biraz daha farklıydı. Bu tip maçlarda üç puan önemlidir. Biz de üç puanı aldığımız için mutluyuz" dedi.
    
Oynadığı diğer takımlarda duran top organizasyonlarında ileri çıkıp gol attığını dile getiren Yobo, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben başka takımlarda ileri çıkıp goller attım. Önemli maçlarda goller atıyorum. Bunun devamı gelecektir. Bir de maçtan önce eşim bana gol atacağımı söylemişti. Öyle hissediyorum, eşimin sayesinde gol attım"
    
Bir gazetecinin, "Maç içinde Egemen ile tartışmanız oldu. Bu konuda neler diyeceksin" sorusuna tecrübeli futbolcu, "Bu olayı fazla derinleştirmeye gerek yok. Takımımın kazanması için elimden geleni yapıyorum. Maçın dışına çıkacak kavgaların nasıl önleneceğini, nerede nasıl durulacağını da bilirim."

FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Orkun Aktaş
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül (Dk. 41 Orhan), Yobo, Serdar, Ziegler, Cristian, Emre (Dk. 56 Selçuk), Mehmet Topuz, Stoch, Alex (Dk. 84 Caner), Sow
Beşiktaş: Cenk, Tanju (Dk. 72 Ekrem), Egemen, Sivok, Ersan (Dk. 76 Necip), Holosko, Ernst, İbrahim Toraman, Veli (Dk. 80 Edu), Simao, Mustafa Pektemek