Ali Danaş, Antalya-

Beşiktaş Futbol A Takımı Sorumlu Yönetici Mete Vardar Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalar yaptı.

Şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını söyleyen Mete Vardar, ligin ikinci yarısı için en büyük temennilerinin maçları 11'e 11 tamamlamak olduğunu belirtti.

Vardar, ''genel yapı olarak ve transfer politikası olarak çok yaşlı olup son transferini Beşiktaş kulübünde tamamlayacak oyunculardan uzak bir transfer politikası izliyoruz'' diyerek transferde genç oyuncular almalarını savundu.

''KAMP ORTAMIMIZ ÇOK İYİ''

Mete Vardar kamp ortamını değerlendirirken ''Bir haftadır Antalya'dayız. İyi bir kamp dönemi geiçiriyoruz. Açıkçası Antalya özellikle devre arası kampları için bence en ideal bölge. Side'de Emirhan tesislerindeyiz. Buradan tesis olarak, bize ilgi olarak, saha zemini olarak gayet memnunuz, teknik heyet memnun, futbolcular memnun'' dedi.

''DANİEL OPARE TAKIMA KATKI SAĞLAYACAKTIR''

Vardar, Daniel Opare transferi ile ilgili olarak, ''Şu anda bakıldığı zaman yeni transferler ile ilgili şunu söyleyebilirim. Şu an bizim devre arasında zaten hazır bir takımımız vardı. 23 kişilik rekabetçi bir takımımız vardı. Ama sağbek konusunda Serdar ile beraber rekabete girebilecek bir oyuncu transferi ile ilgili sezon başından beri bir takım çalışmalar içerisindeydik. Daniel Opare transferiyle beraber bu arayışımız bitti. Arkadaşımız kampa katılıyor. İnşallah yakın zamanda hazırlıklarını tamamlayıp takıma katkı sağlamaya başlayacaktır'' diye konuştu.

''KARAKTER ANLAMINDA DA KATKI SAĞLAYACAK OYUNCU TRANSFER EDİYORUZ''

Aldıkları oyuncuları sadece futbolu ile değil karakterleri ile de değerlendirdiklerini belirten Vardar, ''Stoper mevkiine de Miloseviç gibi genç bir arkadaşımızı transfer ettik. İnşallah O'da uzun yıllar Beşiktaş takımına katkı sağlayacak bir oyuncu olacaktır. Tabi 5 gündür bizle beraber. Açıkçası hazırlık maçlarında 2 maçta da arkadaşımızı gördük. Yeni olmasına rağmen iyi bir oyuncu olduğu izlenimini verdi. Zaten biliyorsunuz biz transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Scout ekibi, teknik heyet, bir çok gözden geçiyor ve bize katkı sağlayacak, oyunculuk katkısının yanında karakter anlamında takım bütünlüğüne katkı sağlayacak oyuncular transfer ediyoruz. İnşallah yeni arkadaşımız da bu anlamda takıma katkı sağlar. Opare de Motta gibi kiralık. Motta da ilk geldiği zaman kiralıktı daha sonra bonservisini aldık. İnşallah bu oyuncu da Beşiktaş'a katkı sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

''SON TRANSFERİNİ BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDE YAPACAK OYUNCULARDAN UZAK DURUYORUZ''

Siyah-beyazlı takıma alınan futbolcuların Slaven Biliç'in istediği gibi tecrübeli olmasından ziyade genç tercih edilmesi ile ilgili konuşan Mete Vardar, ''Tabii ki bu hocanın yorumudur ama biz genel anlamda hocanın da fikirlerini alarak bu iki transferi gerçekleştirdik. Tecrübe yalnızca yaşla sınırlı olmuyor. Sonuçta sahada vereceği verim ve katkı çok önemli.İnşallah bu iki arkadaşımız da bu katkıyı sağlayacaktır. Çünkü Beşiktaş genel yapı olarak ve transfer politikası olarak çok yaşlı olup son transferini Beşiktaş kulübünde tamamlayacak oyunculardan uzak bir transfer politikası izliyoruz. Bizim yönetimimizin de tarzı bu. İnşallah bu iki genç arkadaşımız da uzun yıllar Beşiktaş formasına katkı sağlayacak, bu bütünlüğe fayda sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

''TRANSFERLERLE BUGÜNKÜ ŞARTLARDA İHTİYACIMIZI GÖRDÜK''

Vardar, Beşiktaş'tan gidecek oyuncu ve başka transfer olup olmayacağı ile ilgili soruya, ''Şu anda bizim ilk önceliğimiz sağbekti. Daha rekabetçi olmasını düşündüğümüz için de bir stoper transfer ettik. Bu konu ile ilgili transfer komitemiz, başkanımız gerekli çalışmaları yapıyordur ama çok elzem değilidr. Şu anda en azından bugünkü şartlarda ihtiyacımızı gördük diyebilirim'' diye cevap verdi.

''ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BİZİZ''

Beşiktaşlı yönetici Vardar takımın tecrübesi itibari ile ikinci yarıda şampiyonluk yarışını götürebileceği inancına sahip olduğunu söyleyerek, ''Bizim ligde oynayan 11 futbolcumuz da kendi ülkelerinin milli takımlarında oynuyor. Bu da bir tecrübedir. Yani bakıldığı zaman yabancı futbolcularımız Demba, Sosa, Franco, Atiba tamamı kendi milli takımlarında oynuyor. Bunun yanında da 8 tane A milli takım oyuncumuz var. Dediğim gibi bu bir tecrübedir. Sonuçta yaş ortalaması ligde rekabet ettiğimiz takımlardan belki daha genç ortalamalı bir takım olmamıza rağmen müthiş istekliler. Hoca izin verdiğinde bile birlikte hareket ediyorlar. Mesela sabah idmanından sonra akşam 23:00'e kadar izinliydi takım. Hiç kimse kamptan çıkmadı herkes kamp ortamında devam etti. Gerçekten bu anlamda iyi bir birliktelik gösteriyorlar. Bu anlamda da şampiyonluğun en büyük adayıyız. Bunu yalnızca biz söylemiyoruz tüm spor kamuoyu söylüyor. Diğer takımları takip eden medya mensupları da ilk yarıda performans olarak en iyi takımın Beşiktaş olduğunu söylüyor'' diye konuştu.

''ÖNEMLİ OLAN İKİNCİ YARI MAÇLARI 11-11 TAMALAYABİLMEK''

''Vardar, ligin ikinci yarısı için en büyük temennilerinin maçları 11'e 11 tamamlamak olduğunu söyleyerek, ''Biz sezonu çok erken açmamızla beraber çünkü diğer rekabet ettiğimiz iki büyük kulüp Temmuz sonunda açarken sezonu biz Haziran sonunda açtık. Çünkü Feyenord ve Arsenal maçları vardı. Türkiye Ligi'nde oynadığımız 16 maç ve Türkiye Kupası'nda oynadığımız üç maçla beraber gerçekten son maçlarda bir yorgunluk oldu. Ama devre arası tatili kamp dönemi gayet iyi geçiyor. İkinci yarıya Gençlerbirliği maçıyla beraber çok iyi bir başlangıç yapıcaz diye düşünüyorum. Ve ondan sonra da üstüne koyarak devam edeceğiz. Ama önemli olan sakatlık olmasın Allah başka bir bela vermesin, maçları 11-11 tamamlayabilelim. Bir sürü etken oluyor futbol içerisinde. İnşallah sahadaki güzelliklerin ve performansın konuşulduğu bir ikinci yarı yaşarız. Ve en sonunda da Beşiktaş'ın şampiyon olduğu bir sezon yaşarız diye temenni ediyoruz. Bu tabi temenni etmekle olmuyor çok çalışmak lazım, birlikteliğimizi korumamız lazım. Biz bu anlamda çok önemli aşamalardan geçtik diye tahmin ediyorum. Daha iyi olacağız'' dedi.