Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
Eskişehirspor: Ivesa 6, Veysel 7, Ediz 7, Diego 6, Dede 7, Kamara 8, Hürriyet 7, Alper 7(Dk. 82 Pele ?), Bülent 8, Erkan 6(Dk. 49 Volkan Yaman 6), Serdar 7 (Dk. 90 Batuhan ?)
Fenerbahçe: Volkan 4, Gökhan 4, Bekir 4, Yobo 5, Ziegler 4, Mehmet 4(Dk. 66 Caner ?), Cristian 4, Emre 4( Dk. 66 Selçuk 4), Stoch 4 (Dk. 81 Bienvenu ?), Alex 4, Sow 5
Goller: Dk. 31 Bülent Ertuğrul, Dk. 55 Kamara (Eskişehirspor), Dk. 75 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 73 Caner (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 40 Mehmet Topuz, Dk. 43 Bekir, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe), Dk. 45 Diego, Dk. 62 Alper (Eskişehirspor)


Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, deplasmanda Eskişehirspor’a 2 – 1 mağlup oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!



Karşılaşma öncesinde soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sararan stat zeminin yeşil görünmesi için borla hazırlanan özel bir solüsyon kullanıldı. 

Emniyet güçleri, stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan Eskişehirspor taraftarları, VIP tribününde bir karı-kocanın Fenerbahçe atkısı takarak oturmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine polis, bu kişilerin daha güvenli bir bölgeye oturmasını sağladı.

Eskişehirspor taraftarları maçın başlamasına yaklaşık 3 saat kala tribündeki yerini almaya başladı.

Eskişehirspor ve Fenerbahçe takımları maça 1,5 saat kala stada giriş yaptı. Fenerbahçe takımı futbolcuları zemin kontrol için sahaya çıktığında Eskişehirspor taraftarları tarafından ıslıklandı.

Kırmızı siyahlı taraftarlar tarafından VIP tribününde ''Eskişehirspor cumhuriyet kulübüdür, padişahlıkla yönetilmez'' pankartı açıldı. Açık tribündeki Eskişehirspor taraftarları da ''Hocalı soykırımını unutma, unutturma'' pankartı açtı.

Eskişehirsporlu futbolcu Tello'nun ısınırken sakatlanması üzerine ilk 11'de değişikliğe gidildi ve bu futbolcunun yerine sahaya Erkan dahil edildi.

Maç öncesinde, yaşamını yitiren FIFA Onur Kurulu Üyesi, Eski Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Çobanlı ve Beşiktaş Kulübü'nün vefat eden eski milli futbolcusu ve yöneticilerinden Faruk Sağnak için saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçeli taraftarlar bazı taraftarların stada alınmaması gerekçe göstererek sahaya meşale attı. Eskişehirspor taraftarları da ''Meşale sadece bize mi yasak?'' pankartı açtı.

VE MAÇ-

Eskişehirspor: 2 - Fenerbahçe: 1


51. dakikada Sow’la verkaç yaparak ceza alanına giren Alex’in aşırtma vuruşunda top, kaleci Ivesa’da kaldı.

55. dakikada Kamara, Eskişehirspor’u 2 – 0 öne geçirdi. Bu dakikada Alex’in kaptırdığı topla hareketlenen Volkan Yaman’ın pasında topla buluşan Kamara, ceza alanına girer girmez çok sert vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2 – 0.

75. dakikada Bekir’in Eskişehirspor kale sahası önüne şişirdiği topla buluşan Sow’un vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 2 – 1.

90+2. dakikada Kamara, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı içinde vuruşunu yaptı; kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Eskişehirspor, Fenerbahçe’yi 2 – 1 mağlup etti.