Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın mağlup olduğu haftada Arena'da Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray, 90+2'de bulduğu golle derbide gülen taraf oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, muhteşem bir mücadeleye sahne olan derbide, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Dev mücadelede, 'dört büyükler'in aralarında yaptıkları anlaşma nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar yer almadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

  
Sarı-kırmızılı takımın golleri 15 ve 90+2'ıncı dakikalarda Johan Elmander ile 52. dakikada Felipe Melo'dan geldi. Siyah-beyazlı ekibin gollerini ise 49. dakikada İbrahim Toraman ile 73. dakikada Semih kaya kendi kalesine attı.


Bu sezon 19'uncu galibiyetini alan lider Galatasaray, 28 maç sonunda 63 puana yükseldi. Lİgde üçüncü sırada bulunan Beşiktaş, uzatmada yediği golle 49 puanda kaldı.

DÜRÜST: EMİN ADIMLARLA ŞAMPİYONLUĞA


GALATASARAY: 3 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Emre Çolak (Dk. 76 Aydın), Selçuk, Melo (Dk. 76 Milan Baros), Engin, Necati (Dk. 64 Albert Riera), Elmander

Beşiktaş: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen (Dk. 38 Sidnei), İsmail (Dk. 60 Mustafa Pektemek), Ernst, Necip, Veli, Simao, Quaresma, Almeida

Goller: Dk. 15 ve 90 1 Elmander, Dk. 52 Melo (Galatasaray), Dk. 49 İbrahim Toraman, Dk. 73 Semih Kaya (Kendi kalesine) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 10 Melo, Dk. 11 Semih Kaya, Dk. 88 Hakan Balta, Dk. 90 2 Engin Baytar (Galatasaray), Dk. 45 1 Veli Kavlak, Dk. 50 Necip Uysal, Dk. 69 Quaresma (Beşiktaş)

Derbilerde yine kayıp

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon derbi kazanamama geleneğini Galatasaray karşısında da sürdürdü. Siyah-beyazlılar, sezonun ilk yarısında Fiyapı İnönü Stadı'ndaki derbilerde Fenerbahçe ile 2-2, Galatasaray ile de 0-0 berabere kalırken, ikinci yarıda ise Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Beşiktaş, son olarak Galatasaray'a Türk Telekom Arena'da 3-2 mağlup olup, bu sezon derbi galibiyeti alamadı.

Son 6 lig maçında 14 puan kaybetti


Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 6 maçta toplam 14 puan yitirdi. Sırasıyla Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe'ye mağlup olan siyah-beyazlılar, Sivasspor ile berabere kalıp, Gençlerbirliği'ni yendi. “Kara Kartallar”, son olarak da Galatasaray'a mağlup olurken, son 6 maçın sadece 1'ini kazandı, 1'inde berabere kaldı, 4'ünü ise kaybetti.

Son 6 deplasmanda 1 galibiyet

Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'a yenilen siyah-beyazlılar, bu sezon deplasmanlarda kötü bir grafik çizdi. Son 6 deplasmanda sadece 1 kez galip gelen siyah-beyazlılar, 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Ankaragücü ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor'u yenerken, Kayserispor ve Fenerbahçe'ye yenildi. Sivas deplasmanından 1 puanla ayrılan “Kara Kartallar”, Galatasaray deplasmanından ise puansız döndü.

İbrahim Toraman, ligdeki ilk golünü attı


Galatasaray karşısında Beşiktaş'ın golünü kaydeden İbrahim Toraman, bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki ilk golünü attı. Daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynanan Maccabi Tel Aviv maçında da 1 golü bulunan İbrahim, bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 2'ye çıkardı.

Galatasaray'a 3. golü

İbrahim Toraman, bu akşamki derbide kaydettiği golle Galatasaray'a karşı 3. golüne ulaştı. İbrahim, daha önce 10 Aralık 2005'te Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğüyle sona eren maçta Beşiktaş'ın 2 golünü kaydetmişti.

Egemen sakatlandı

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, karşılaşmanın ilk yarısında sakatlandı. Sol kasığından sakatlanan deneyimli futbolcu, 39. dakikada yerini Sidnei'e bırakmak zorunda kaldı.

Eboue ile tartışma


Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaraylı futbolcu Eboue ile Beşiktaş yedek kulübesi arasında tartışma yaşandı. Almeida da gelerek Eboue ile tartışırken, daha sonra Carvalhal'in çabalarıyla tartışma büyümeden önlendi. Eboue, önce Carvalhal, ardından da Almeida ile tokalaştı ve olay yatıştı.

Demirören'in son derbisi


Galatasaray-Beşiktaş maçı, yarın yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in son derbisi olabilir. Demirören, TFF başkanı seçilmesi durumunda, siyah-beyazlı kulüpteki başkanlık görevini bırakacak. 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören'in başkanlık koltuğunda izlediği 19 Galatasaray derbisinde Beşiktaş, 6 galibiyet alırken, 5 beraberlik, 8 de yenilgi yaşadı.

Popescu'ya plaket

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı lig maçlarında düzenlenen, “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun derbi maçtaki konuğu, Gheorghe Popescu oldu. Rumen yıldıza, derbi maç öncesi düzenlenen törende kulüp eski yöneticilerinden Doğan Hasol tarafından bir plaket verildi. Stat skorbordunda, UEFA Kupası finalinde Popescu'nun attığı ve kupanın kazanılmasını sağlayan son penaltının görüntüleri izlettirildi. Plaketini aldıktan sonra tribünleri selamlayan Popescu'ya taraftarlar, alkışlarla karşılık verdi.