Beşiktaş, FIBA EuroChallenge Final Four organizasyonuna galibiyetle başladı. Siyah-beyazlı ekip, Szolnoki Olaj'ı 64-60 yenerek finale kaldı. Zoran Erceg 17 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu.

Beşiktaş Milangaz'da Zoran Erceg 17 sayıyla sahanın en skorer ismi olmayı başardı. 17 sayısının yanı sıra 9 da ribaund alan Erceg başarılı bir performans ortaya koyarken, David Hawkins 13 sayı, erken faul problemine girmesine rağmen Mensah-Bonsu da 13 sayı - 13 ribaundla oynadı.

Ev sahibi takımda ise Marton Bader 11 sayı - 14 ribaundla mücadele ederken, Hristo Nikolov da 13 sayıyla mücadele etti.

Beşiktaş Milangaz finalde Elan Chalon ile Triumph Lyubertsy karşılaşmasının galibiyle oynayacak. Final karşılaşması Pazar akşamı 21:30'da başlayacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Beşiktaş Milangaz karşılaşmaya Mensah-Bonsu'nun basketiyle başlarken, Horvath ve Nikolov ile sayılar bulan Szolnoki Olaj, 6-0'lık seriyle skoru 11-6'ya taşıdı. Hawkins ve Horvath'ın karşılıklı basketlerinin ardından farkı koruyan Olaj, siyah beyazlı takımın molasının ardından sayılarına engel olamadı. Son dakikaya giriirken, skoru 13-13'e getiren Beşiktaş, ilk çeyreği 17-13 geride tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında fark 5 sayıya yükselirken, Ersin Dağlı'nın turnikesiyle skor 22-20'ya taşındı. Mensah-Bonsu'nun skora katkısının ardından skordaki üstünlüğü eline geçiren Beşiktaş, Ersin'in de sayısıyla farkı 3'e yükselterek skoru 29-26'ya taşıdı. Mills'in serbest atış çizgisinden ürettiği sayıların ardından farkı düşüren ev sahibi takım, ikinci çeyreğin başarılı ismi Mensah-Bonsu'nun sayılarının ardından soyunma odasına 33-30 yenik gitti.

Üçüncü çeyrekte Hawkins ve Erceg'in basketleriyle Beşiktaş farkı 6 sayıya kadar çıkartırken, 5-0'lık seriyle ekibimize yanıt veren ev sahibi takım skoru 37-36'ya getirdi. Skordaki üstünlüğünü koruyan siyah beyazlı ekipte, Mensah-Bonsu üçüncü faulu alarak kenara geldi. Rakibini 40 sayıda tutan ve çeyreğin sona ermesine yaklaşık 5 dakika kala rakibine sayı şansı vermeyen Beşiktaş, 7-0'lık seriyle skoru 47-40'a getirdi ve üçüncü periyodu aynı skorla önde tamamladı.

Son çeyreğe Beşiktaş Milangaz, Kemp'in üç sayılık basketiyle başladı ve farkı 10'a yükseltti. Horvath ve Gay'in basketleriyle farkın açılmasına engel olan Olaj, farkı 4'e indirmeyi başarsa da Arroyo'nun basketiyle skoru 52-46'ya geldi. Trotter ile Erceg'in serbest atış çizgisinden skor üretmesinin ardından 35. dakika 56-49 siyah beyazlı takımın lehine geçildi. Nikolov, takımının skor yükünü üstlenirken, hücumlardan boş dönen ve top kaybı yapan Beşiktaş, rakibinin 7-0'lık serisine engel olamayınca oyuna denge geldi. Hücum ribaundlarında problem yaşayan Beşiktaş, Erceg'in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarıyla skoru 60-58'e taşıdı ve son dakikaya önde girdi. Kalan süreyi de iyi değerlendiren siyah beyazlı ekip, karşılaşmadan 64-60 galip ayrıldı.