Spor Toto Süper Lig'in kaderini ilgilendiren dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray saat 20:00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Biletlerin tamamen tükendiği karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak. Sarı-lacivertli ekip, lideri yakalamak; Cimbom ise zirvede tek kalmak için 3 puan kovalayacak.

Ezeli rakipler Kadıköy'de bugün 48. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren taraflar Kadıköy'de 28'i lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 47 maç yaptı. Sarı-lacivertliler 25, sarı-kırmızılılar ise 9 galibiyet alırken, 13 maçta eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 99 gole, Galatasaray 60 golle karşılık verdi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe, Galatasaray ile yapacağı derbi maçta, ezeli rakibini Kadıköy'den puansız göndermeyi hedefliyor. Fenerbahçe, özellikle deplasmanda yitirdiği puanlarla aralarında 9 puan fark oluşan lider Galatasaray karşısında mücadeleyi kazanarak, farkı 6'ya düşürmeye çalışacak. Kadıköy'deki lig maçlarında 2 yılı aşkın bir süredir yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertli ekip, sarı-kırmızılı taraftarların stattan izleyemeyeceği maçta, kendi seyircisinin önünde oynama avantajını da kullanıp, başarılı serisini sürdürmek istiyor.

Sakatlık sorunu yok

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisi öncesi, bir süredir takımdan ayrı olan Sezer Öztürk dışında sakat futbolcu bulunmuyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafif sorunu olan Yobo'nun da takımla çalışmalara başlamasıyla, ezeli rakipleri önünde ideal 11'ini sahaya sürebilecek.

Caner Erkin cezalı, 3 oyuncu sınırda

Derbi maç öncesi Fenerbahçe'de Caner Erkin cezalı durumda bulunurken, 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında. Ligin 28. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Caner, Galatasaray derbisinde de kadroda yer almayarak cezasını tamamlayacak. Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, derbide forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda 32. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek.

GALATASARAY CEPHESİ

Fenerbahçe deplasmanında son yıllarda istediği sonuçları bir türlü alamayan ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde elde eden sarı-kırmızılılar, 12 yılı aşkın bir sürenin ardından şeytanın bacağını kırmayı planlıyor. Geçen sezon yaşanılan büyük hayal kırıklığının ardından teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeniden toparlanan ve normal sezonun bitimine 4 hafta kala Fenerbahçe deplasmanına an yakın rakibi olan sarı-lacivertlilerin 9 puan önünde gidecek olan ''Cim Bom'', Play-Off Şampiyonluk Grubu maçları için puan avantajını korumanın peşinde. Galatasaray, Fenerbahçe maçından beraberlikle dahi ayrılsa 9 puanlık avantajını koruyacak ancak kazanması durumunda ise zirvede puan farkını 12'ye çıkaracak.

Sarı kart sınırında 4 isim

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray takımından 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giymelerine karşın kart görmeden mücadeleyi tamamlayan Fernando Muslera, Tomas Ujfalusi, Semih Kaya ve Necati Ateş, Fenerbahçe maçında kart görmeleri halinde sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor'la oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak. Galatasaray'da derbi maç öncesi sakat futbolcu ise bulunmuyor.

FENERBAHÇE - GALATASARAY


Stat: Şükrü Saracoğlu
Saat: 20:00
Yayın: Lig Tv & Mynet Spor (Canlı Anlatım)
Hakem: Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Cem Satman, Süleyman Abay

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Joseph Yobo, Reto Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian Baroni , Emre Belözoğlu, Miroslav Stoch, Alex De Souza, Moussa Sow
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Tomas Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Felipe Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş, Johan Elmander
Teknik Direktör: Fatih Terim