Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek olan Giresunspor'un kulüp başkanı Cengiz Cindemir, Giresunspor'un resmi borcunun 12 milyon 843 bin lira olduğunu açıkladı.

    Cindemir, yaptığı açıklamada, basında kulübün resmi borcunun açıklanmaması dolayısıyla kendisi hakkında eleştirisel haberlerin yeraldığını belirtti. Kulübün kayıt üzerindeki borcunu spekülasyonlara sebep vermesin diye açıklamayı düşündüğünü ifade eden Cindemir, ancak yeralan haberler üzerine resmi borcu açıklamayı uygun bulduğunu aktardı.

    "Kulübümüzün toplam borcu 12 milyon 843 bin 481 bin liradır." diyen Cindemir, "Bunun 809 bin 30 lirası itilaflı borçlardır." ifadesini kullanarak, şunları dile getirdi:

    "Yeni çıkacak olan vergi affından sonra toplam borcun yaklaşık bir milyon 500 bin lirası daha aşağı düşecektir. Yani kulübümüzün borcu 10 milyon 500 bin lira civarındadır. Söz konusu borcun yaklaşık 5 milyon 570 bin 567 lirası uzun vadeli taksitlendirilmiş vergi ve sigorta borcudur."

    Cindemir, kısa vadede kulübün 5 milyon 295 bin 635 lira borcunun olduğunu kaydederek, "Kaldı ki, SSK ve vergi borçları geçmiş dönemlerden bugünlere kadar süregelen borçlardır." dedi.

    Giresunspor'un 9 Haziran Cumartesi günü çoğunluğa bakılmaksızın Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapılacağını ifade eden Cindemir, genel kurulda Giresunspor için güçlü bir yönetim çıkmasını umduklarını sözlerine ekledi.