Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle sahasında Sivasspor'u 2-1 yenerek ligde son 5 maçta 4. galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar'a 3 puanı getiren golleri Burak ve penaltıdan Selçuk atarken, konuk ekibin tek sayısını Djebbour kaydetti. Galatasaray'ın Drogba'yla bir de penaltı kaçırdığı maçta kartlar havada uçuşurken, karşılaşmayı Sarı-kırmızılılar 10, Sivasspor ise 8 kişiyle tamamladı.

'Kırmızı gece'de Aslan güldü!.. Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-1 yendi ve son 5 maçta 4. galibiyetini aldı.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ilk yarısı nefesleri kesti. Sivasspor'un daha etkili başladığı maçta Galatasaray, ilk tehlikeli atağında golü buldu.

BURAK YILMAZ 100'LER KULÜBÜNDE

Maçın 13. dakikasında Selçuk İnan'ın asistinde sahneye çıkan Burak Yılmaz, Süper Lig kariyerindeki 100. golünü atarak Sarı-kırmızılı ekibi maçta öne geçiren isim oldu. 1-0

Attığı golden sonra oyunu dengeleyen Galatasaray, 21. dakikada büyük bir şok yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte Dany Nounkeu, bu dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartı görürken, takımını da sahada 10 kişi bıraktı.

Rakibinin 10 kişi kalmasıyla yeniden üstünlüğü ele geçiren Sivasspor, aradığı beraberlik sayısını da çabuk buldu.

DJEBBOUR SKORA DENGEYİ GETİRDİ

Maçın 31. dakikasında Burhan Eşer'in asistinde son derece güzel bir vuruş yapan Rafik Djebbour, kaleci Eray İşcan'ı geçmeyi başararak skora dengeyi getirdi. 1-1

Yediği beraberlik golüne ve bir kişi eksik oynamasına rağmen çabuk toparlanan Galatasaray, 35. dakikada üst üste iki kafa vuruşunda direği geçememesine rağmen pozisyonun devamında penaltı kazandı.

SELÇUK İNAN BİR KEZ DAHA ÖNE GEÇİRDİ

Penaltıda topun başına geçen Selçuk İnan, ligde son golünü attığı takım olan Sivasspor karşısında ağları bir kez daha havalandırmayı başararak takımını öne geçirdi. 2-1

Maçın 39. dakikadasında Sivasspor'dan Ümit Kurt da ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderilirken, iki ekip de sahada 10 kişi kaldı.

İlk yarıya oranla ikinci yarı daha sakin başlarken, bu yarıda oyunun kontrolü tamamen Galatasaray'daydı.

Maçın 58. dakikasında Burak Yılmaz'la bir topu daha direkte patlayan Galatasaray, yakaladığı fırsatlardan sonuç alamayınca, bir türlü kendisini iyice rahatlatacak üçüncü golü bulamadı.

PENALTI KAÇTI, KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Maçın son bölümleri ise yine son derece ilginç geçti. Karşılaşmanın 89. dakikasında Galatasaray bir penaltı daha kazanırken, konuk ekipte sarı kartı bulunan Manuel Da Costa direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Penaltıda topun başına geçen Didier Drogba meşin yuvarlağı üstten auta atınca, Sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkarma şansını kullanamadı.

Maçın uzatma anlarında Sivasspor'da Cicinho da ikinci sarı karttan kırmızı kartı görürken, konuk ekibin 8 kişi tamamladığı karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray, aldığı bu galibiyetle puanını 22'ye yükseltti ve maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'le oynayacağı maç öncesi moral bulmuş oldu. Ligde 6 hafta aradan sonra kaybeden Sivasspor ise 22 puanda kaldı.

Galatasaray 2 - 1 Sivasspor

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Mehmet Metin

GALATASARAY: Eray - Eboue, Gökhan Zan, Chedjou, Dany - Aydın Yılmaz (Dk. 72 Emre Çolak), Selçuk, Melo, Riera - Burak (Dk. 82 Drogba), Umut (Dk. 90+4 Ceyhun)

SİVASSPOR: Korcan - Cicinho, Da Costa, Ümit, Eren Aydın (Dk. 62 Utaka) - Burhan (Dk. 78 Mehdi Taouil), Adem, Kadir, Aydın Karabulut - Djebbour, Aatif (Dk. 86 Hakan Arslan)

GOLLER: Dk. 13 Burak ve Dk. 36 Selçuk pen. (Galatasaray) / Dk. 31 Djebbour (Sivasspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 21 Dany (Galatasaray) / Dk. 39 Ümit, Dk. 89 Da Costa ve Dk. 90+2 Cicinho (Sivasspor)

SARI KARTLAR: Umut, Eray (Galatasaray) / Da Costa,, Djebbour, Burhan, Kadir (Sivasspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

1'de Sivasspor, Burhan'la gole yaklaştı. G.Saray ceza sahasında Riera'dan topu kapan Burhan, kaleci Eray'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıda olmasına rağmen sağ köşeden sağ ayağının dışıyla sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Eray'da kaldı.

5'te Sivasspor'da sağ kanattan topla hareketlenen ve ceza sahasına giren Aatif'in köşeden içeriye çevirdiği topa ayak koyan Riera, meşin yuvarlağı kornere atarak tehlikeyi önledi. Konuk ekip köşe atışından sonuç alamadı.

8'de G.Saray'da Eboue, ceza sahası çizgisi üzerinde Eren Aydın'la girdiği ikili mücadelesinde yerde kaldı. Sarı-kırmızılı futbolcular penaltı beklerken, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

11'de Sivasspor'da Aatif'in pasında Cicinho, ceza sahası dışından sağ çaprazdan aşırtma bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

13'te G.Saray, Burak'ın golüyle öne geçti. Selçuk'un nefis asistinde defansın arkasına sarkan Burak, ceza sahasına girdi ve kaleci Korcan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden plasesini yaptı. Meşin yuvarlak sol köşeden ağlarla buluşurken, bu gol Burak'ın Süper Lig'deki 100. golü olarak kayıtlara geçti. 1-0

16'da Sivasspor'un sol taraftan kazandığı serbest atışta Cicinho ceza sahasına ortaladı. Arka direğe doğru yönelen topta, kalesini terkeden Eray meşin yuvarlağı kontrol etti.

18'de G.Saray'da Aydın Yılmaz'ın sağ köşeden ceza sahasına ortasında arka bölümde ilk pozisyonda topu iyi kontrol edemeyen Burak'ın pozisyonun devamındaki rövaşata denemesinde meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

19'da Sivasspor'un sağ taraftan kazandığı serbest atışta Cicinho ceza sahasına ortaladı. Arka bölümde iyi yükselen Ümit'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

20'de G.Saray'da sağ kanattan topla hareketlenen ve rakibinden nefis sıyrılarak ceza sahasına giren Eboue'nin sağ çaprazdan yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

21'de G.Saray sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada yarı alana yakın bir bölgede Eren Aydın'a yaptığı tehlikeli hareket sonrası Dany, ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü.

27'de Sivasspor'un sağ taraftan kazandığı köşe atışında Cicinho ceza sahasına ortaladı. Arka bölümde iyi yükselen Ümit kafayı vurdu. Kaleci Eray uzanarak topu çeldi ve gole izin vermedi.

30'da Sivasspor'da sağ kanattan hareketlenen Aatif'in pasında topu kontrol eden Burhan'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan orta-şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

31'de Sivasspor, Djebbour'la skora dengeyi getirdi. Bu dakikada konuk ekibin kontra atağında defansın arkasına sarkan Burhan'ın sağ köşeden içeriye ortasında Djebbour, kale önünde gelişine volesini vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Eray'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-1

35'te Galatasaray penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılar'ın bu dakikada kazandığı serbest atışta topun başına geçen Selçuk ceza sahasına ortasını yaptı. Arka bölümde Melo'nun kafayla çevirdiği topu terk köşede Burak kafayla tamamlamak istedi. Yan direkten dönen topa, altı pasın gerisinden Gökhan Zan uçarak kafayı vurdu. Top bu kez de üst direkten oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Chedjou'nun şutunu Cicinho'nun elle kestiğini belirleyen maçın hakemi, penaltı noktasını işaret etti. Cicinho da sarı kart gördü.

36'da G.Saray, Selçuk'un golüyle bir kez daha öne geçti. Penaltıyı kullanan Selçuk, meşin yuvarlağı sağ köşeden kaleci Korcan'ın uzanamayacağı noktadan ağlarla buluşturdu. 2-1

39'da Sivasspor da sahada 10 kişi kaldı. G.Saray kontra atağında Burak, Ümit'le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi, Ümit'e ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartı gösterdi.

İlk yarının geri kalan bölümünde iki takım da rakip kalede etkili olamazken, G.Saray soyunma odasına 2-1 önde girdi.

46'da G.Saray'da Riera'nın pasında topu kontrol eden Umut, uzak mesafeden yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

48'de G.Saray'da Burak, rakibinden kaptığı topla ceza sahasına sokuldu ve yerden bir pasla Aydın Yılmaz'ı gördü. Bu futbolcu gelişine kayarak vurmak istediği topu ıskalayınca, Sivasspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

50'de Sivasspor'da sağ çaprazdan Burhan'ın ceza sahasına ortasında Aatif'ten önce topa müdahale eden Chedjou, meşin yuvarlağı kornere atarak tehlikeyi önledi. Konuk ekip köşe atışından sonuç alamadı.

51'de G.Saray'ın ani gelişen atağında, Aydın Yılmaz'ın pasında topla buluşan Burak, ceza sahasında dar açıda olmasına rağmen sağ çaprazdan sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

53'te G.Saray'da sol kanattan Riera'nın ceza sahasına ortasında ön direğe doğru hareketlenen Aydın Yılmaz'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı. Meşin yuvarlak kaleye paralel gitti.

58'de G.Saray, Burak'la direğe takıldı. Melo'nun nefis pasına hareketlenen ve ceza sahasına giren Aydın Yılmaz'ın sağ çaprazdan yerden pasında ön bölümdeki Burak bekletmeden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.

62'de G.Saray'ın sağ taraftan kazandığı köşe atışında Selçuk ceza sahasına ortaladı. Kale önünde iyi yükselen Gökhan Zan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

63'te G.Saray üçüncü gole çok yaklaştı. Sarı-kırmızılılar'ın rakip yarı alanın ortalarına yakın bir bölgeden kazandığı serbest atışta Selçuk ceza sahasına ortaladı. Arka direkte bomboş pozisyondaki futbolculardan önce Burak ardından da Umut topa yetişemeyince, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

66'da Sivasspor etkili geldi. Bu dakikada rakibinden topu kapan ve ceza sahasına sokulan Aatif'in pasında Burhan, ceza sahasında topa vurmakta geç kaldı ve açısını kaybetti. Burhan'ın sağ köşeden yerden sert vuruşunda, son anda kademeye giren Selçuk topa ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

76'da G.Saray'da topla hareketlenen ve ceza sahasına sokulan Emre Çolak yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak kaleci Korcan'da kaldı.

81'de Sivasspor'da nefis hareketlerde ceza sahasına giren Aydın Karabulut, Chedjou'dan da sıyrılmak isterken yerde kaldı. Bu pozisyon sonrası Sivassporlu futbolcular penaltı beklerken maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

88'de Sivasspor'da Kadir'in pasında topu kontrol eden Djebbour, ceza sahası dışından sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Eray uzanarak topu güçlükle çeldi ve gole izin vermedi.

89'da G.Saray bir penaltı daha kazandı. Bu dakikada G.Saray'da Drogba, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve Da Costa'yla ikili mücadelesinde yerde kaldı. Maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasını işaret ederken, Da Costa da direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

90+1'de G.Saray, Drogba'yla penaltı kaçırdı. Penaltıda topun başına geçen Drogba çok sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

90+2'de Sivasspor sahada 8 kişi kaldı. Bu dakikada Cicinho'nun rakibine faul yaptığını belirleyen maçın hakemi, Brezilyalı oyuncuya ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi.

Maçın son anlarında skorda bir değişiklik olmazken, G.Saray sahadan 2-1 galip ayrıldı.