FUTBOL Federasyonu, Süper Lig'den sonra PTT 1'inci Lig'in yabancı statüsünü de değiştirdi. Daha önce kadrolarında 2'si Türki Cumhuriyetler'den (Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan) olmak üzere toplam 5 yabancı oyuncu bulundurabilen kulüpler, önümüzdeki sezondan itibaren 10 yabancıyla sözleşme imzalayabilecek.

Bu 10 yabancının sadece 5'i aynı anda ilk 18'e ve ilk 11'e girebilecek. Yabancı transferi için, kesinleşmiş, futbolcu, antrenör, başka kulüp borcu olmaması gerekiyor. Kulüplerin vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarını da ödemiş veya yapılandırmış olması şart.

Yabancı statüsündeki değişiklik, borç batağında yüzen Ege kulüplerinde heyecan yaratmadı. PTT 1'inci Ligin'de mücadele eden 5 Ege temsilcisinden Denizlispor, Karşıyaka ve Bucaspor'un, geçmiş dönemlerde forma giyen yabancı futbolcularına olan borçları nedeniyle transfer yasağı bulunuyor. FIFA Hukuk Kurulu'ndan ceza alan Bucaspor, bu borçlarını ödese dahi 2 yıl transfer yapamayacak.

Manisaspor'un başı daha önce Dixon, Makukula gibi yabancıların alacakları nedeniyle çok ağrıdı. Kulüp politikası gereği bünyesinde yabancı oyuncu bulundurmama kararı alan Altınordu ise değişen statüyle ilgilenmiyor.