Trabzonspor, tarihinin ilk UEFA Avrupa Ligi grup maçına Apollon Limassol deplasmanında çıktı.
NTV'den canlı yayınlanan mücadelede Trabzonspor; Onur, Bosingwa, Bamba, Mustafa, Aykut Demir, Zokora, Colman, Olcan, Adrian, Malouda, Henrique ilk 11'i ile başladı.

İki takımın da kontrollü başladığı oyunun ilk bölümünde ev sahibi ekip topun kontrolünü elinde tutmaya çalışırken, Trabzonspor da hızlı hücumlarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Mücadelenin ilk etkili atağı Apollon'dan geldi. 15. dakikada ceza alanı sol köşesinde Abraham topu ceza yayı öne doğru gönderdi. Arkalardan gelen Gullon, düzgün bir vuruş yaptı ancak top az farkla üstten auta gitti.

18. dakikada Sangoy, Apollon'u 1-0 öne geçirdi. Ceza alanında Bamba rakip oyuncu, Abraham'ı düşürdü ve İspanyol hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Sangoy, topu ağlarımıza gönderdi. 1-0.

Trabzonspor, bu gole Malouda ile hemen karşılık verdi. hızlı gelişen atakta Olcan sağ kanattan altı pasa ortasını yaptı ve çok iyi yükselen Fransız oyuncu, düzgün bir kafa vuruşu ile beraberlik golünü kaydetti. 1-1.

Golün ardından Bordo-Mavililer daha etkili gelmeye başladı. Olcan ve Adrian ile sağ kanattan ataklar geliştiren temsilcimiz, kaleci Vale'ye takıldı.

İlk devrede başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci devre yüksek tempoda başladı ve iki takım da rakip kalelerde önemli ataklar geliştirdi.

54. dakikada sağ kanattan Gaston Sangoy'un kullandığı serbest vuruş savunmamızdan sekip arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Giorgos Merkis'e geldi. Merkis'in kayarak yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı ve Limassol ekibi önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Trabzonspor gole çok yaklaştı. Aykut Akgün'ün yerden pasıyla sağ kanatta topla buluşan Adrian son çizgiye indikten sonra yerden pasını altıpas içinde bulunan Paulo Henrique'ye gönderdi ancak Apollon Limassol savunması tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

Olcan Adın, galibiyet golüne çok yaklaştı. 78. dakikada sağ kanattan iki rakbinin arasından sıyrılarak ceza alanına giren Olcan, mükemmel bir şut çekti ancak top az farkla üstten auta gitti.

Trabzonspor, aradığı golü Yusuf Erdoğan ile buldu. Adrian'ın pasında ceza alanında topla buluşan Yusuf, tek vuruşla topu ağlara gönderdi ve Bordo-Mavili ekibi 2-1 öne geçirdi.

Trabzonspor kalesi 89. dakikada büyük tehlike atlattı. Olcan Adın'ın Roberto Garcia'ya yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Gaston Sangoy geçti. Sangoy'un ortasını Onur Kıvrak çift yumrukla uzaklaştırdı. Onur'un uzaklaştırmak istediği top havalandı ve Giorgos Merkis kafayla topu altıpas üzerindeki Camel Meriem'e indirdi. Meriem'in kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Direkten dönen topla buluşan Marcos Gullon'un gelişine çektiği sert şutu Onur Kıvrak kurtarmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu skorla Bordo-Mavililer, UEFA Avrupa Ligi J Gurubu'nda 3 puana ulaştı ve grupta liderlik koltuğuna oturdu.