UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Lazio ile 1 - 1 berabere kalan Fenerbahçe adını yarı finale yazdırdı.

İstanbul'da oynanan ilk maçı 2 - 0 kazanan ve bunun avantajıyla Roma'da Lazio'ya konuk olan Fenerbahçe, 60. dakikada Senad Lulic'in kafa golüyle 1 - 0 geriye düştü. Sarı - lacivertli ekibin başarılı oyuncusu Caner'in 73. dakikada attığı golle skor 1 - 1 olurken adını yarı finale yazdıran taraf ise Fenerbahçe oldu.

Yarın İsviçre'nin Nyon şehrinde çekilecek yarı final kuralarında Fenerbahçe'nin rakibi belli olacak.

Stat: Roma Olimpiyat
Hakemler: Pavel Kralovec, Radek Prihoda, Michal Patak (Çek Cumhuriyeti)
Lazio: Marchetti, Biava, Ciani, Cana, Radu, Hernanes, Ledesma, Lulic, Candreva, Ederson, Kozak
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Kuyt, Selçuk, Meireles, Caner, Cristian, Webo
Sarı kartlar: Dk. 31 Ziegler, Dk. 32 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 45 Kozak (Lazio)

Lazio ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali rövanş maçının ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

Lazio’nun cezası sebebiyle seyircsiz oynanan maçta Fenerbahçeli futbolcular yalnız kalmadı. Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, kulüp delegasyonu ve sponsor biletleriyle maça gelen taraftarların oluşturduğu 250 kişilik grup, ellerindeki Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla sahadaki futbolculara destek verdiler. Grup, ilk yarı boyunca Lazio kalecisi Marchetti’nin moralini bozmak için ismiyle tezahüratta bulundu.

Bu arada Lazio takımının amblemini tamamlayan Kartal, maç öncesinde tribünlerden bırakıldı. Sahada süzülerek zemine yaklaşan Kartal, mavi – beyazlı takımın amblemini tamamlayarak logosunu oluşturdu.

4. dakikada Cristian’ın hatalı geri pasında araya giren Candreva, ceza alanı dışından sert vurdu; meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.

13. dakikada Lazio’nun Fenerbahçe yarı alanı ortasında kazandığı serbest atışı Hernanes, direkt kaleye kullandı. Kaleye yönelen topu kontrol etmek isteyen Volkan, meşin yuvarlağı elinden kaçırdı; ancak ikinci hamlede topun sahibi oldu.

27. dakikada Lulic’in sol kanattan ceza alanı dışına ortasında gerilerden gelen Candreva’nın vuruşunda top, az farkla auta çıktı.

41. dakikada Cana, Kozak’tan aldığı topu Fenerbahçe ceza alanı içindeki Ederson’a aktardı, bu futbolcu da sağ çaprazdan sert vurdu; ancak kaleci Volkan topu ayaklarıyla kornere çeldi.

45. dakikada yaklaşık 25 metreden Hernanes’in şutunda kaleci Volkan topu, iki hamlede kontrol etti. Ancak bu pozisyonda Volkan topu kontrol ettikten sonra meşin yuvarlağa vuran Kozak, Volkan'ın kısa süre sakatlık geçirmesine neden oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 0 - 0 berabere sona erdi.

60. dakikada Lazio golü buldu. Candreva'nın ortasında Lulic'in kafa vuruşu, top ağlarımızda..

74.  dakikada Salih'in pasını alan Kuyt topu Webo, Webo ise Caner ile buluşturdu. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Caner, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi...

Turu getiren gol Caner'den geldi...

Fenerbahçe tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselen Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupaları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Çeyrek final turunda ilk maçta 2-0 yendiği İtalyan temsilcisi Lazio ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak yarı finale yükselen sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bir ilke imza attı. Aykut Kocaman yönetiminde UEFA Avrupa Ligi kulvarında son 16 takımın yer aldığı 3. tur ve ardından da çeyrek finalde yer alan sarı-lacivertli ekip,
başarısını bir adım daha öteye taşıyarak yarı finalist oldu. Daha önce UEFA şampiyonlar ligi (2007-2008) ve Kupa Galipleri Kupası'nda (1963-1964) olmak üzere iki kez çeyrek finali gören Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa arenasında ilk kez yarı finale çıktı.

İlk 11'de Selçuk Şahin sürprizi


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında İtalya'nın Lazio takımıyla yaptıkları mücadelede hasta olan Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i 11'e dahil etti. Soğuk algınlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı son çalışmaya da katılamayan Mehmet Topal, Lazio'ya karşı yedekler arasında tutulurken, orta alanda Meireles'in yanında Selçuk Şahin görev aldı. Hastalıkları bulunan diğer futbolcular Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Ziegler ise maça hazır hale gelerek, ilk 11'deki yerlerini aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Moussa Sow'un yerine orta alanın solunda Caner Erkin görev yaptı. Kocaman, son lig maçında Orduspor'a iki gol atan genç futbolcu Salih Uçan'ı ise yedekler arasında tuttu. Roma'ya gelen 20 kişilik kadrodan kaleci Serkan Kırıntılı ve genç futbolcu Beykan Şimşek, 18 kişilik maç kadrosunun dışında kalan isimler oldu.

Türk takımlarının önemli başarıları

“Sarı Kanarya”nın UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalması, Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki önemli başarıları arasındaki yerini aldı. Fenerbahçe'nin bu sezon ki başarısıyla Türk takımları Avrupa arenasında 4. kez yarı finale çıkmış oldu. Türk temsilcilerden ilk olarak İzmir ekibi Göztepe, o dönem Fuar Şehirleri Kupası olan ve daha sonra adı “UEFA Kupası” diye değişen organizasyonda 1968-1969 sezonunda yarı finale oynadı.

Yıllar sonra 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye'ye yarı final sevinci yaşatan Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandığı 1999-2000 sezonunda da aynı başarıyı ortaya koymuştu. Müzesinde UEFA Kupası ve Süper Kupa bulunan sarı-kırmızılı ekip aynı zamanda Avrupa arenasında finale çıkan tek Türk ekibi durumunda. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü 2000 yılından 13 sene sonra, bu sezon Fenerbahçe aynı kulvarda yarı finale yükselerek finale çok yaklaştı.

İki ekipte de 2'şer değişiklik

Fenerbahçe ve Lazio, ilk maça göre 11'lerinde 2'şer değişiklikle rövanşa çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Sow, kadroya giremezken, Mehmet Topal hastalığı nedeniyle yedek kaldı. Bu futbolcuların yerine Selçuk Şahin ve Caner Erkin 11'de yer buldu. Ev sahibi takımda ise kırmızı kart cezalısı Onazi'nin yanı sıra Alvaro Gonzalez, ilk 11'in dışında kaldı. Bu iki oyuncunun yerine Biava ve Ledesma forma giydi. İtalyan temsilcisinde sarı kart cezalısı Mauri de kadroda yer almadı.

Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da 3. kez seyircisiz maça çıktı

Fenerbahçe Futbol Takımı, Lazio maçıyla bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez seyircisiz bir karşılaşmaya çıktı. Daha önce cezası nedeniyle sahasındaki BATE Borisov ve Viktoria Plzen maçlarında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, bu kez Lazio'nun cezası nedeniyle Roma deplasmanında boş tribünler önünde oynadı.

Fenerbahçe'ye 250 kişilik destek

Fenerbahçe'nin Lazio karşısındaki önemli mücadelesini, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve delegasyonun yanı sıra sponsorlara verilen biletlerle tribüne girenlerle yaklaşık 250 kişi tribünden izledi. Sponsorların biletleriyle gelenler Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla tribündeki yerlerini aldı. Taraftarlar, bayrakları sallayıp, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi. Bu arada, bazı yönetim kurulu üyeleri de maçı grubun içerisinde izledi.

Geniş güvenlik önlemleri

Karşılaşma için Roma Olimpiyat Stadı'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Maça yakın saatlerde helikopterle stat çevresi havadan da gözlendi. Maçı stattan izleyemeyen Lazio taraftarları için stadyumun kuzey tribününün arkasında dev ekran kuruldu. Öte yandan, Lazio'nun sembolü olan bir kartal, İtalyan takımının her maçı öncesi yapılan uygulama kapsamında, karşılaşmanın başlamasından kısa süre önce basın tribününün üzerinden salıverildi. Saha kenarında hazırlanan Lazio logolu platforma konan kartal, daha sonra bakıcısı tarafından saha dışına çıkarıldı.