Lider Galatasaray’da, Fenerbahçe ile Kadıköy’de yapılacak derbinin planı belli oldu.

Fenerbahçe’nin 9 puan önünde bulunan ve play-off öncesi şampiyonluk yolunda büyük bir avantaja sahip olan sarı-kırmızılı takımın Teknik Direktör Fatih Terim; yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve analiz uzmanı Metin Çakıroğlu ile beraber ezeli rakiplerinin maçlarını izledi. Fenerbahçe’nin artı, eksilerini çıkaran Terim, maçın stratejisini büyük oranda netleştirdi.

Fatih Terim, iki oyuncusu derbinin, “kilit adamları” olarak belirledi. Bu isimler Engin Baytar ile genç Emre Çolak oldu. Fenerbahçe’nin Ziegler ve Stoch’tan oluşan sol kanadının savunmada sorunlar yaşadığını tespit eden Terim ile kurmayları, özellikle Engin Baytar’ın bu avantajı kullanmasını istedi. Engin’e ataklarda içeri yönelmek yerine çizgiye kadar inmesi talimatı verildiği öğrenildi.

Ayrıca son dönemde müthiş bir form yakalayan Stoch konusunda Eboue’yi uyaran Fatih Terim, Fildişili oyuncusuna öncelikle savunmadaki görevine konsantre olmasını söyledi.

Şok golle başlama düşüncesi

Sarı-kırmızılı teknik adamlar, Fenerbahçe kaptanı Alex’i ise Emre Çolak’la durdurma kararı aldı. Fatih Terim ligin ilk yarısındaki derbide sürpriz şekilde sahaya sürüp kazandığı Emre’ye yine ilk 11 forma verecek. Terim, Emre’ye top rakibe geçtiğinde Fenerbahçe’nin beyni Alex’i marke etme görevi yükledi.

Brezilyalı yıldızın durdurulmasıyla Fenerbahçe’nin hücumda organize olamayacağını düşünen sarı-kırmızılı hocanın derbiye şok bir golle başlamanın hesaplarını yaptığı da ifade edildi.