Galatasaray ile teknik direktör Fatih Terim'in yolları bir kez daha ayrıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, dün yaptığı toplantının ardından başarılı teknik direktörün sözleşmesini feshetme kararı aldı.

Peki Galatasaray yönetimi ile teknik direktör Fatih Terim arasında ayrılıkla sonuçlanan soğukluk nasıl başlamıştı?

Adnan Polat döneminde yaşanan düş kırıklığının ardından Mayıs 2011'de göreve gelen Başkan Ünal Aysal ve yönetimi, teknik direktörlük görevine Sarı-kırmızılı kulübün efsane ismi Fatih Terim'i getirmişti.

Ünal Aysal-Fatih Terim'li yeni dönem, sezon öncesi yaşanan ufak çaplı krizlere rağmen iyi başlamış, Galatasaray da son derece başarılı bir sezonun ardından şampiyonluk ipini göğüslemişti. Şampiyonluk kutlamaları sırasında ise Ünal Aysal ile Fatih Terim, taraftarı birlikte selamlamıştı.

Galatasaray, Fatih Terim'li ikinci sezonuna da son derece iyi başlamış, ilk yarıyı lider kapatıp, Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 takım arasına adını yazdırmıştı.

Ancak yakalanan tüm bu başarılara rağmen ikili arasına soğukluğun girdiği ve sonun başlangıcını hazırlayan gelişmeler, ikinci yılın ara transfer döneminde yaşandı.

ÜNAL AYSAL'IN 'ÇİLEK' ISRARI

Ligin devre arasına girmesiyle birlikte Fatih Terim'in "Çok yoruldum, transfer listemi başkana verdim, Uzakdoğu'ya gidiyor ve telefonumu kapıyorum" demesinin ardından Galatasaray'da kriz de patlak verdi.

Bu gelişmelerin ardından Başkan Ünal Aysal'ın, 'pastanın üzerindeki çilek' çalışmasına başlaması ve başarılı teknik adamın tüm karşı çıkmalarına rağmen 'çilek' olarak Wesley Sneijder transferini gerçekleştirmesi ikili arasındaki gerilen iplerin kopmaya başlamasına neden olmuştu.

Bu transferin yanı sıra yine o dönemde Başkan Ünal Aysal'ın, Sarı-kırmızılı kulübün Divan Kurulu'na çıkıp, "Fatih Terim yararlı bir eleman" ifadesini kullanması Galatasaray'da yaşanacak şok ayrılığın ilk habercisiydi.