Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genç teknik adam, "Ben verilip verilmeyen kararlara girersem işin içinden çıkamam." dedi.

    Ertuğrul Sağlam, konuşmasına futbol dili ile konuşacağını belirterek başlarken, “Futbol, bir futbol adamı olarak bugün futbolun diliyle konuşmak istiyorum. Kazanmamız gereken bir karşılaşmayı kaybettik, üzgünüz. Rakibimiz oyunun belli bölümlerinde iyi kapandı. Kontra futbolunu iyi değerlendirdi. Mağlup olduk. Ben rakibi tebrik etmek istiyorum.” dedi.

    Mağlubiyetleri aldıktan sonra rakibi tebrik etmenin zor olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Kazanmaktan daha zor iş kaybetmeyi hazmetmektir. Şampiyonluktan sonra defalarca yaptık. Alışık olduğumuz bir durum çok yadırgamıyoruz. Olayın o tarafına çok girmemek lazım, girince çıkamıyorsunuz. Farklı şeyler konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Takım olarak şehir olarak ülkede oluşturduğumuz saygınlığa zarar veriyoruz. Onun için konuşmamakta fayda var. Ben girersem çıkamayacağımı biliyorum. Başarılar diliyorum. Bu maçın olumsuz etkilerini üzerimizden atıp, Gençlerbirliği karşılaşmasını düşünmek zorundayız. Verilenler verilmeyenleri konuşup değerlendirmeye aldığımız zaman işin içinden çıkamayacağız.” şeklinde konuştu.

    Bu maçtan sonra güzel bir dönemin başlamaması için hiçbir sebep olmadığının altını çizen Sağlam, “Başlaması için bir sebep yok. Olumsuz etkilerinden hemen kurtulmak zorundayız. Kurtuluruz, bu zor bir durum değil. İyi bir gidişatımız var arada bu tip karşılaşmaları oynayacağız. Bu takım dört dörtlük bir takım değil, biz de iniş çıkışlar yaşayacağız. Bugün kötü İnşallah Gençlerbirliği maçı iyi olur.” dedi.

    “Siz konuşmuyorsunuz peki kim konuşmalı?” şeklindeki soruya da Ertuğrul Sağlam, “Yönetim topun altına girmiyor diye birşey yok girecek. Taraftarın yönetimin medyanın işi bu. Ben girmeyeyim şimdi çünkü çıkamam.” şeklinde imalı konuştu.

 SİVASSPOR CEPHESİNDE GALİBİYET SEVİNCİ YAŞANIYOR

    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, herşeye rağmen mükemmel bir lig maçı olduğunu belirterek, “İki takım da galip gelmek için çalıştı. Defansa çekilelim gibi birşey düşünmedik. Bursa çok iyi bir takım, şanssız günler yaşıyorlar. Maçın başından sonuna kadar oynayıp iyi bir galibiyet aldık. Pozisyonları daha iyi şekilde değerlendirseydik maç daha farklı bir hale gelirdi. Maç taktik savaşına döndü. Biz de değişikliklere değişikliklerle karşılık verdik. İyi bir yere gelmek istiyorsak bu maçı unutmamız gerekiyor. Bu ligde ne üzülecek ne sevinecek zaman var. Takımımı tekrar tebrik ediyorum. Bursaspor'a tebrikler diliyorum.” şeklinde konuştu.

    Çalımbay yapılan sertliklere de, “Genç arkadaşlar var, zaman zaman hatalar olabiliyor. Genç ftubolcular hata yapabiliyorlar. Böyle maçlarda böyle gerginliğin olması normal. Bizimkiler kötü birşey yapmadılar. Bizim bir hatamız varsa Bursaspor camiasından özür dileriz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

    Sivassporlu futbolcular Jakub Navratil ve Jan Rajnoch ise güzel bir maç oynadıklarını belirterek, “Bugün hep birlikte takım gibi oynadık. 3 puan için savaştık ve amacımıza ulaştık. Sevinçliyiz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

    Bursaspor’un yeni transferi Sebastian Pinto ise, “Ben buraya geldikten sonra iyi başlamak istedim. Bugünkü mağlubiyete çok üzgünüm. Zorlu maç olacağını biliyorduk yağmur eklenince daha da işimiz zorlaştı. Taraftarı çok iyi buldum. Son dakikaya kadar desteğini sergiledi bu da bizim için olumlu oldu ama biz taraftarı sevinderemediğimiz için üzgünüm.” şeklinde konuştu.

    Yeni transferlerden Hakan Aslantaş da, “Çok fazla söylecek bir şey yok. Ben ne böyle maç gördüm, ne de böyle maç yaşadım. İlk yarıda pozisyonları yakalasaydık böyle gitmeyecekti. Çok üzüldüğümüz maç oldu. Soyunma odasında herkes üzgündü. Bu maçı unutmamız lazım. Zorlu haftalar bizi bekliyor. Bursaspor olarak daha iyi savaşmamız lazım. Yaptığımız hataları düzeltmemiz lazım. Hakem faktörünü de yenmemiz lazım. Daha iyi oynamalıyız.” şeklinde konuştu.