Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, son 2 yılın şampiyonu Galatasaray'ı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlıyor. Saat 19.00'da başlayacak maç, Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Olimpiyat'ta dev derbi!.. Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki dev derbide Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı konuk ediyor...

Sezona Bilic yönetiminde giren ve ilk 4 maçını da kayıpsız geçen Beşiktaş, Galatasaray'ı da mağlup ederek liderliğini iyice perçinlemek istiyor.

Galatasaray önünde puan farkını da 9 yapmak isteyen Siyah beyazlıların bu maçtaki en büyük kozu ise yaklaşık seksen bini bulan taraftarı olacak.

Real Madrid karşısında ummadığı bir şekilde farklı mağlup olan Galatasaray da derbi ile birlikte yaralarını sarmak istiyor.

Derbiyi bir çıkış olarak gören sarı kırmızılılar ezeli rakibi önünde galibiyet dışında hiçbir şey düşünmüyor.

GALATASARAY ÖNDE BULUNUYOR

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 110 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligde şimdiye kadar 110 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 39, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, “Cim Bom”un 135 golüne, “Kara Kartallar” 118 golle karşılık verdi. Geçen sezonun ilk yarısında, 2. haftada BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig tarihinin en erken derbisi 3-3 bitti. Türk Telekom Arena'daki rövanşı ise Galatasaray 2-1 kazandı.

BEŞİKTAŞ 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 6 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 6 maçta 3 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.

SON MAÇTA 20 GOL ATILDI

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son lig maçları oldukça gollü geçiyor. İki takım arasında yapılan son 5 lig maçında futbolseverler toplam 20 gol izledi, maç başına gol ortalaması 4 oldu. Son 5 maçta Galatasaray 12, Beşiktaş ise 8 gol attı.

Beşiktaş - Galatasaray

SAAT: 19.00

YAYIN: Lig TV


STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

BEŞİKTAŞ: Tolga - Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Motta - Gökhan Töre, Hutchinson, Fernandes, Veli - Olcay, Almeida

GALATASARAY: Muslera - Sabri, Dany, Semih, Hakan Balta - Engin, Melo, Selçuk, Sneijder - Burak, Drogba