BURSASPOR, bu sezon oynadığı 17 maçta çıktığı 9 deplasman karşılaşmasından 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi ile ayrılırken yeşil beyazlılar, tarihinin en başarılı deplasman dönemlerinden birini yaşamaya başladı.

SON OLARAK TORKU KONYASPOR

Bursaspor, deplasmanda sezon başından bu yana Gençlerbirliği'ni 2-1, Çaykur Rizespor'u 1-0, Balıkesirspor'u 5-0, Gaziantepspor'u 2-1, Torku Konyaspor'u ise 3-2 yendi. Deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na 2-1, Kardemir Karabükspor'a 3-2 yenilen yeşil beyazlı takım, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor ile 1-1, İstanbul Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

EN GOLCÜ TAKIM

Bu sezon Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle golcü niteliği kazanan Bursaspor, haftalardır ligin en golcü takımı olma özelliğini bu hafta da sürdürdü. Bursaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada kalesinde 10 gol görürken, rakip fileleri ise tam 17 kez havalandırmayı başardı. Yeşil beyazlılar, 17 maçta 34 gol atarken kalesinde de 21 gol gördü. Bursaspor'un gol atmasının en büyük etkenlerin başında Brezilyalı Fernandao'nun formunun zirvesine ulaşması ve bu sezon Porto'dan kiralanan Josue'nin orta alana canlılık kazandırması oldu.