DEVRE arası transfer döneminde kadroyu güçlendirmek isteyen Beşiktaş ince eleyip sık dokuyor.

Süper Lig'in 2. devresi için kadroyu minimum 2 futbolcu ile takviye edecek olan Beşiktaş'ta yabancı futbolcuların transfer görüşmelerini yaz döneminde olduğu gibi başkan Fikret Orman bizzat kendisi yürütüyor.

İÇ TRANSFERDE TAVİZ YOK

Ligin tatile girmesinden önce iç transferde Veli Kavlak, Ersan Gülüm ve Cenk Gönen ile 4'er yıllık sözleşme imzalayan siyah beyazlılar, Atınç Nukan ile de 5 yıllık yeni anlaşma yaptı. Altyapıdan yetişen genç stoper boş mukaveleye imza attı.

İç transferde sadece Mustafa Pektemek ve Atiba ikilisi henüz kulübün istediği şartlara yanaşmadığı için imzalar atılmadı. Veli Kavlak, Ersan Gülüm ve Cenk Gönen ile kendi istediği şartlarda anlaşan Beşiktaş yönetimi, Mustafa Pektemek ve Atiba'dan da yine kendi sundukları sözleşme şartlarını kabul etmelerini bekliyor. Başkan Fikret Orman, bu iki futbolcuya kesinlikle taviz verilmeyeceğinin ve kulübün istediği şartların kabul edilmemesi halinde ısrarcı olunmayacağının altını çizdi.

DIŞ TRANSFERDE TÜM YETKİ BAŞKANDA

Stoper bölgesine Milosevic'i transfer ederek hızlı giren Beşiktaş'ta sağ bek için ise başkan Fikret Orman Milosevic'te olduğu gibi görüşmeleri bizzat kendisi yürütüyor.

Menajerlerin kulüpten kendisinden başka isimler ile temasa geçmesini istemeyen Orman, geçen hafta çıktığı Avrupa turuna devam ediyor. İtalya ve İngiltere'de temaslarda bulunan Orman'a yönetici olarak Erdal Torunoğulları eşlik ediyor.

Şu ana kadar sağ bekte ilk tercih Martin Linnens'ten sonra menajerler tarafından önerilen Maxi Pereira, Joao Pereira, Johann Larson, Emil Krafth ve Sivasspor'da oynayan Cicinho gibi isimler için nabız yoklayan başkan Orman, henüz hiçbir futbolcu ile anlaşmadı.

Ligin 2. devresine mutlaka bir sağ bek transfer ederek gireceklerini belirten Orman, bu transferi 15 Ocak'ta başlayacak Antalya kampına yetiştirmek istese de görüşmeler beklenenden çetin geçiyor.

Başkan Orman tüm dikkatini sağ beke çevirmiş olsa da orta sahaya da bir takviye yapmak için uğraşıyor. Orta saha için Gökhan İnler, Tolgay Arslan, Muhammed Salah gibi isimleri listesine alan Orman, çıktığı Avrupa turunda bu isimlerin menajer ve kulüpleri ile görüşerek transfer çalışmalarını yürütüyor.