Beşiktaş'ın yeni başkanı Fikret Orman oldu. Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu'nu yönetmeye başlamasıyla birlikte boşalan Siyah-beyazlı kulübün başkanlık koltuğuna Orman oturdu

Beşiktaş'ın bugün İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda yapılan genel kuruluna, aidatını yatırmış olan 11 bin 611 kongre üyesinden 4623'ü katıldı. Saat 10:00'da 24 sandıkta başlayan oylama 17:00'de sona erdi.


4623 oyun 4027'sini alan Fikret Orman Beşiktaş tarihinin 33. başkanı oldu. Orman bu görevi 2014 Ocak ayındaki olağan genel kurula kadar yürütecek.

BAŞKANDAN İLK MESAJ

Beşiktaş'ın yeni başkanı Fikret Orman, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında önemli mesajlar verdi..


Beşiktaş başkanlığına seçilen Fikret Orman, oy sayımı yaptığı teşekkür konuşmasında camiadan destek istedi, "Beşiktaş değerlerini yeniden ayağa kaldıracağız" dedi. İşte Orman'ın sözleri:

"Teveccüh gösterdiniz. Bizi bu göreve layık gördünüz. Teşekkür ediyorum. Minnettarım. Bu zor görevde destek ve yardımın yol almamız için en önemli etken olduğunu bilmenizi isterim. Size söz veriyorum; doğruları duyacaksınız. Sizleri kandırmayacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı olacak. Az laf, çok iş olacak."

"Paylaşımcı bir yönetim oluşturacağız. Geleneklerimize sahip çıkarak Beşiktaş değerlerini yeniden hayata geçireceğiz. Yarınları kişi ve kurumlara mahkum olmayan çağdaş bir Beşiktaş yaratacağız. Teşhiş belli, tedavi belli. Vakit alacak. Ama güneşli günler çok yakında gelecek. Bundan emin olabilirsiniz."



FİKRET ORMAN:

Beşiktaş'ta Serdal Adalı'nın resmi olarak başkan adaylığını açıklaması beklenirken kulübün Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın şu an Divan Başkanlığı'nı yürüten Yalçın Karadeniz'i işaret ettiğine dair yapılan haberler neticesinde adaylıktan vazgeçmesinin ardından ani bir karar ile başkanlık adaylığını açıklayan Fikret Orman, başkan adayları arasında projeleri konusunda en fazla detay veren isim olarak dikkat çekiyor. Siyah Beyazlı kulübün mali yapısı ile ilgili düşüncelerini basın önünde sık sık açıklayan Orman Portekizli yıldızların durumunundan, stat meselesine, BJKTV'den amatör şubelere kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın dikkat çeken açıklamalarından bazı satır başları:

1- Stat Projesi: Beşiktaş'ta uzun süredir gündemi işgal eden konulardan biri olan İnönü Stadı meselesiyle ilgili Fikret Orman net bir tavır sergiledi. Gerekli izinlerin alınması halinde yeni bir stat için girişimlere başlayacağını söyleyen Orman stadı parça parça yenileyeceklerini belirtirken seçilmesi halinde sezon sonunda inşaata başlayacaklarını söyledi.

2- Yıldızların Durumu: Siyah Beyazlı ekipte takımdan gönderileceklerine dair neredeyse her gün basın kuruluşlarında haber yapılan Portekizli yıldızlar ve menajerleri Mendes ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman, konuya Beşiktaş'ın menfaatleri dahilinde bakacağını ve mevcut oyuncularla ilgili teknik heyetten fikir alacağını belirtirken menajer Mendes'e Beşiktaş'ın borcu olduğunu ve bu isimle iplerin hemen kopartılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

3- BJKTV: Kulübün resmi yayın organlarından biri olan BJKTV ile ilgili adaylar arasında en net konuşan kişi Fikret Orman oldu. 2004'teki seçimden önce Beşiktaş'ın bir televizyona ihtiyacı olmadığını söylediğini söyleyen Orman göreve geldiklerinde duruma bakacaklarını ancak zarar etmesi durumunda BJK TV'yi kapatacaklarını belirtti.

4- Kartal Yuvaları: Beşiktaş'ta son yıllarda taraftarların ürün bulamamaktan şikayet ettiği Kartal Yuvaları'yla da ilgili projeleri olduğunu belirten Orman, mağaza ağının ve ürün sayısının geliştileceğini söylerken yönetiminde olan isimlerin bu konuda çalışma yaptıklarının altını çizdi.

5- Amatör Branşlar: Futbol dışındaki branşlarla da ilgili fikirlerini kamuoyu ile paylaşan Fikret Orman sponsoru olmayan hiçbir amatör branşa sıcak bakmadığını belirtirken sponsor bulunamayan şubelerin amatörleşeceğini bunun radikal bir karar olduğunun farkında olduğunu ancak radikal olunmadığı taktirde borç yükünün azaltılmasının da mümkün olmadığını söyledi.

FİKRET ORMAN'IN LİSTESİ

ASİL ÜYELER: Ahmet Nur Çebi, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay, Umut Güner, Adnan Dalgakıran, Berk Hacıgüzeller, Levent Erdoğan, Nusret Altınbaş, İsmet Berkan, Cem Bilge, Yalçın Kaya Yılmaz.

YEDEK ÜYELER: Erdal Karacan, Berkan Gocay, Seyit Ateş, Metin Albayrak, Mesut Urgancılar, Abdullah Sözer