Türkiye Kupası'nda bir sürpriz de Bolu'da yaşandı. Karadeniz ekibi, son kupa şampiyonu Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Çekişmeli maçta, Boluspor güçlü rakibini, ikinci devrede bulduğu tek golle 1-0 yenerek güçlü rakibini kupa dışına itti. Boluspor'a çeyrek final biletini aldıran gol, 77. dakikada Ferhat Kiraz'dan geldi.

Sivasspor'un Galatasaray'ı, Antalyaspor'un Trabzonspor'u elemesinin ardından Boluspor da, Beşiktaş'ı eleyerek bir sürprize daha imza attı.

Karşılaşmanın tek golünü 76. dakikada Ferhat Kiraz kaydetti.

QUARESMA SAHAYA KAPTAN OLARAK ÇIKTI

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid ile oynadığı maçta teknik direktör Carvalhal ile tartışarak kadro dışı bırakılan ve daha sonra afferdilen Ricardo Quaresma, Boluspor karşısında sahaya kaptan olarak çıktı.

İlk yarı

4. dakikada gelişen Boluspor atağında orta sahada topla buluşan Ferhat’ın şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin dibinden auta çıktı.
13. dakikada Fernandes’in ceza sahası önünden kullandığı serbest vuruşta kaleci Eser, meşin yuvarlağı kontrol etti.
18. dakikada sağ kanattan Hilbert’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Sabrosa’nın şutunda meşin yuvarlak, direğin üzerinden auta çıktı.
20. dakikada Veysel’in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Ferhat, meşin yuvarlağı direğin üzerinden dışarı attı.
26. dakikada Alp’in pasıyla ceza sahası içinde kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Ferhat, kötü bir vuruş yaparak topu direğin dibinden dışarı gönderdi.
31. dakikada ceza sahasında topla buluşan Fernandes’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Eser kornere çeldi.
41. dakikada ani gelişen Boluspor atağında Kenan’ın pasıyla ceza sahası içinde kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Ferhat, kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı direğin üzerinden dışarı gönderdi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci
Boluspor: Eser (Dk. 36 Atacan), Hakan, Orhan, Onur, Ferhat, Vedat, Cemil,
Veli, Veysel, Alp, Kenan
Beşiktaş: Cenk, Necip, Egemen, Sivok, Ekrem, Hilbert, Aurelio, Simao,
Fernandes, Mustafa Pektemek, Quaresma
Sarı kartlar: Dk. 10 Aurelio, Dk. 24 Sabrosa (Beşiktaş)