BEŞİKTAŞ Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetici Ahmet Kavalcı, derbi maçta beraberliğe üzülen tarafın kendileri, sevinen tarafın da Fenerbahçe olduğunu söyledi.
Doğan Haber Ajansı'na () açıklamalarda bulunan Ahmet Kavalcı, "Oyuncularımız 55 bin kişiye karşı çok yoğun bir atmosferde oynadı. 3-2 öne geçtik, ama ikinci yarıda skoru koruyamadık. Esasında skoru daha da artırmamız gerekirdi. Takım olarak ilk yarı çok iyiydik, ikinci yarı birçok faktör devreye girdi. Skoru koruma duygusu, şansımızın yaver gitmemesi, oyuncuların basiretinin bağlanması, hakemin yanlış tutumu gibi faktörlerden dolayı berabere bitirmek zorunda kaldık. Maç sonunda biz beraberlik için üzülürken, rakibimiz Fenerbahçe ise sevinen taraftı" dedi.

"CÜNEYT ÇAKIR'IN CESARETİ KIRILDI"

Kavalcı, hakem Cüneyt Çakır'ın oyunu dengelemek adına elinden ne geliyorsa yaptığını belirterek, "Hakem Cüneyt Çakır, ikinci yarıda stattaki atmosferin çok etkisinde kalarak inanılmaz yanlış kararlar verdi. Tolga'nın pozisyonunda verdiği doğru kararın etkisinde kaldı. Taraftar baskısıyla cesareti kırıldı. Hemen oyunu dengelemek adına kırmızı kart çıkardı. Necip'in pozisyonunda faulü Caner yapıyor, kırmızı kartı Necip'e verdi. Emenike ve Alves'i atma cesaretini gösteremedi'' diyerek Cüneyt Çakır'ı eleştirdi.

"OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ahmet Kavalcı ayrıca, oyunculara da teşekkür ederek, "Ben hiç bir oyuncumu tek tek eleştirmem ya da tek tek övmem. Almeida ve Tolga çok iyiydiler ama bütün takım çok koştu ve çok mücadele etti. Çok güzel bir derbi seyrettirdiler. Son yılların en güzel derbisiydi. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum ve kazanamadığımız için çok üzgün olduğumuzu bir kez daha üstüne basa basa belirtiyorum" diye konuştu.