Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih ile Allianz Arena'da karşılaşan Real Madrid uzun süre 1 - 1 berabere giden maçta Gomez'in 90. dakikadaki golüne engel olamadı ve sahadan 2 - 1 yenik ayrıldı.

Maçın başlamasına dakikalar kala Mesut Özil, Ronaldo ve Benzema'ya ait krampon ve formaların çalındığının öğrenilmesiyle büyük bir sürpriz yaşayan Real Madrid, Bayern Münih karşısında futbol olarak ortaya iyi bir mücadele koyamadı.

Ev sahibi Bayern Münih 17. dakikada bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Frank Ribery'nin golüyle 1 - 0 öne geçti. İlk yarı da 1 - 0 Bayern Münih'in üstünlüğünde tamamlandı.

Real Madrid, mücadelenin ikinci yarısına iyi bir başlanğıç yaptı. Oyunda üstünlüğü ele geçirdiği dakikalarda ise
Mesut Özil ile beraberliği yakaladı. 53. dakikada skorun 1 - 1 gelmesi üzerine Bayern Münih risk alıp rakibi üzerine baskı kurarken Real Madrid ise skoru koruma ve sürpriz çıkışlarla gol aramaya çalıştı ama 90. dakikada Gomez'in golüne engel olamayınca sahadan 2 - 1 mağlup ayrıldı.

Bayern Münih 1 - 0 öne geçtiği maçta Mesul Özil'in golüne engel olamayarak skorun 1 - 1'e gelmesine engel olamadı. Alman ekibi evsahibi olmanın verdiği baskı ile Real Madrid'i 90. dakikada Gomez'in attığı golle 2 - 1 yenerek Madrid'deki rövanş öncesinde bir adım öne geçti.