F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi play-off turunda eleneceğini hesaplayan G.Saray buradan gelecek 6 milyon euroyla Arda’nın bonservis bedelini karşılayacak.
G.Saray’ın, Arda için girişimleri sürüyor. Yabancı kontenjanı yüzünden yerli alternatiflere yönelen yönetim, Arda’nın maliyetine rağmen kararlı şekilde çalışıyor. Arda için 17 milyon euro isteyen A.Madrid’in fiyatı düşürmesi için pazarlıklar devam ediyor. G.Saray 10 milyon euro bonservis önerdiği Arda’ya karşılık en son 13 milyon euroya kadar fiyatı yükseltti. Bunun yanında Riera da İspanyol ekibine teklif edilecek.

EN AZINDAN ÇEYREK FİNAL

Sarı-Kırmızılı yönetimin yaptığı hesaba göre bu transfer için G.Saray’ın kasasından para çıkmayacak. Çünkü 2 sezon önce İspanya’ya transfer olan Arda konusunda A.Madrid’in, G.Saray’a 7 milyon euro borcu bulunuyor. Bu para Arda’nın bonservis bedelinden düşülecek. Geri kalan 6 milyon euroluk kaynağın ise Şampiyonlar Ligi’nden karşılanması planlanıyor.

Arsenal’le eşleşen F.Bahçe’nin play-off turunu geçememesi ve Şampiyonlar Ligi’ne kalamaması durumunda Kanarya’nın Şampiyonlar Ligi parası da G.Saray’ın hesabına aktarılacak. Bu şekilde Arda’nın 13 milyon euroluk maliyeti kasadan para çıkmadan karşılanmış olacak. Arda Turan’ın da yer alacağı güçlü bir G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde alacağı her puan çok önemli. Çünkü Devler Ligi’nde başarı Aslan’ın kasasını dolduracak.