Sarı kırmızılı kulüpte neler oluyor, transferde kim gelecek kim gidecek, kamptan son dakika haberleri, taraftar gruplarından haberler, Sosyal medyada kulüple ilgili önemli paylaşımlar, röportajlar hepsi ve daha fazlası 24 saat Ali Naci Küçük'le burada olacak.

SNEIJDER'E TEKLİF VAR

GALATASARAY’da olduğu gibi Dünya Kupasında da döktürüyor ve Wesley Sneijder’ın talipleri her geçen gün artıyor. G.Saray forması ile bireysel olarak başarılı bir sezonu geride bırakan Hollandalı yıldız, Milli Takımdaki performansı ile de Avrupa’da transferin gözde oyuncularından biri haline geldi.

Manchester United ve Atletico Madrid ile ismi anılan Wesley Sneijder için Monaco ilk girişimini yaptı. Falcao’yu da kadrosunda bulunduran ve Fransa Liginde bu sezon şampiyonluğu son anda kaçıran Monaco, hedefine 2015’te ulaşmak için Sneijder’ı gözüne kestirdi

Diğer 2 kulüp henüz G.Saray Kulübü ile hiçbir şekilde iletişime geçmezken, Monaco Kulübü menajerler aracılığı ile Sneijder için sarı kırmızılıların kapısını çaldı. G.Saray Kulübünde bu sezon 17 kez fileleri havalandıran ve Dünya Kupasında ise Hollanda Milli Takımı forması ile 1 gol-1 asist performansla mücadele eden Sneijder için Monaco Kulübü adına görev yapan menajerler, bu konuda ilk adımı attı.

Fransız kulübü tarafından yetkilendirilen menajer, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a ulaşarak Sneijder’ı kadrosuna katmak için transferin şartlarını sordu. Başkan Ünal Aysal ise Sneijder’ı kadrosuna katmak isteyen “ 20 milyon eurodan aşağı vermem” diyerek Hollandalı yıldızın bonservis bedelini de belirlemiş oldu. Aysal, Sneijder’ın G.Saray için önemli bir futbolcu olduğunun altını çizip ancak 20 milyon euroluk bonservis bedeli ödenmesi halinde masaya oturabilecekleri bilgisini verdi.

7.5 MİLYON EUROYA ALINMIŞTI

Dünya Kupasında her geçen gün yıldızını parlatıp fiyatını da başarısı ile katlayan Sneijder için G.Saray Kulübü gelen tekliflere kapıyı 20 milyon eurodan açacak. 1.5 yıl önce Inter Kulübünden 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında G.Saray’a transfer edilen Hollandalı yıldızdan sarı kırmızılı yönetim ancak hatırı sayılır bir teklif alması halinde gitmesine onay verecek.

İŞTE MOYES ZİVESİNİN KAHRAMANI


ÖNCEKİ gün İstanbul’a gelen David Moyes’in Galatasaray ile yaptığı görüşmenin nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı…
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Lutfi Arıboğan-Cenk Ergun ile bir araya gelen David Moyes’in Les Ottomans’taki zirveyi kendisinin talep ettiği ortaya çıktı.
Manchester United’ın sezon bitmeden görevine son verdiği İskoç teknik adamın kulüp arayışında olduğu ve menajerlerin tavsiyesi üzerine Galatasaray’ı çalıştırmaya aday olduğu için harekete geçtiği belirtildi.

Katar’da bazı kulüplerle görüşen ve hafta başında bu ülkeye giden David Moyes’in kardeşinin Galatasaray Kulübü yetkililerini telefonla arayarak, İskoç hocanın G.Saray çalıştırmak istediğini belirtip randevu talep ettiğini belirtti.
Moyes’in kardeşi, Katar’dan Manchester’a geçerken İstanbul’a bir geceliğine uğrayacaklarını ifade edip görüşme talep etti
Aysal’da, David Moyes’in bu isteğini kırmadı ve gündeme damga vuran Les Ottomans Otelindeki zirvenin bu şekilde gerçekleştiği ortaya çıktı.

İskoç teknik adam, görüşmede de Galatasaray’ı, Şampiyonlar Ligi, hedefleri ve kadro yapısı ile çalıştırmak istediğini belirtip mali gerçekleri de dinledikten sonra sarı kırmızılı takımı 5 kişilik teknik heyet ekibi ile çalıştırıp başarılı olacağını Aysal’a dile getirdi.

OLCAN ADIN TRANSFERİ BİTTİ?

OLCAN ADIN transferinde kritik 3 gün...Milli futbolcunun G.Saray'a imza atması artık an meselesi... Başarılı oyuncunun transferinde kader günü Pazartesi...

Galatasaray Kulübü, kadrosuna katmayı çok istediği Olcan için Trabzonspor ile yaptığı görüşmelerde büyük bir aşama kaydetti. 2.5 milyon euro artı Salih Dursun takası ile Trabzonspor'a ilk teklifi yapan G.Saray'ın bordo mavili kulübe parayı daha da arttırıp yaptığı 2.öneri sonrasında olumlu bir gelişme kaydettiği belirtildi.

Galatasaray Yönetiminin Pazartesi günü bu transfere nokta koyabileceği ortaya çıktı.

MOYES AYSAL'A NE DEDİ?

SAAT 14.00'te İstanbul Atatürk Havalimanından Les Ottomans Oteline geçen David Moyes'i burada Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün karşılamıştı. Katar'dan Manchester'a bir geceliğine İstanbul'a uğrayan David Moyes, Cenk Ergün ile 1 saat görüştükten sonra otelde dinlendi. Ardından saat 17.00'de Les Ottomans Oteline Başkan Ünal Aysal ile İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan geldi.

Aysal ve Arıboğan'da, David Moyes ile 40 dakikaya yakın görüştü. İskoç teknik adam, Başkan Ünal Aysal ile birlikte Arıboğan ve Cenk Ergün'den G.Saray Kulübünün hedeflerini, mali bütçesini ve kadro yapısı hakkında bilgi aldı. G.Saray'a gelmeye sıcak bakan ve bu görüşme sonrasında David Moyes, Türkiye'de ve sarı kırmızılı kulüpte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Ancak son kararı Başkan Ünal Aysal verecek

OLCAN BİTTİ BİTİYOR

OLCAN ADIN transferinde kritik 3 gün...Milli futbolcunun G.Saray'a imza atması artık an meselesi... Başarılı oyuncunun transferinde kader günü Pazartesi... Galatasaray Kulübü, kadrosuna katmayı çok istediği Olcan için Trabzonspor ile yaptığı görüşmelerde büyük bir aşama kaydetti. 2.5 milyon euro artı Salih Dursun takası ile Trabzonspor'a ilk teklifi yapan G.Saray'ın bordo mavili kulübe parayı daha da arttırıp yaptığı 2.öneri sonrasında olumlu bir gelişme kaydettiği belirtildi. Galatasaray Yönetiminin Pazartesi günü bu transfere nokta koyabileceği ortaya çıktı.

AYSAL-KARAMAN ZİRVESİ

GALATASARAY'da dün sürpriz bir görüşme yaşandı. Başkan Ünal Aysal, Les Ottoman Otelinde Hikmet Karaman ile bir araya geldi. Teknik Direktör arayışında olan Galatasaray'da başkan Aysal'ın Hikmet Karaman ile görüşmesi 'sürpriz bir anlaşmamı olacak, Karaman'a teklif mi yapıldı' yorumlarına neden oldu. Ancak Başkan Ünal Aysal, Galatasaray camiasında bu konuyu kendisine yöneltenlere Hikmet Karaman ile görüşmesi hakkında " Evet bir araya geldiğimiz doğru ama teknik direktörlük teklifi için değildi. sadece bazı alman teknik adamlar konusunda kendisinden Bilgi almak istedim" dedi.


MEVLÜT ERDİNÇ İSTANBUL'DA

Galatasaray kulübünün Olcan ile birlikte öncelikli olarak kadrosuna katmak istediği Mevlüt Erdinç, İstanbul’a geldi.

GALATASARAY ADASINDA YEMEK YEDİ

Eşi ve çocuğu ile birlikte 3 günlüğüne tatil için İstanbul’a gelen Mevlüt, soluğu Galatasaray Adasında aldı. Kalabalık bir grup ve menajeri Ceylan Çalışkan ile birlikte dün öğle yemeğini milli futbolcu, Galatasaray Adasında yedi.
Ada’da G.Saray’ın transfer etmek istediği Mevlüt’e ise ilgi büyük oldu. Birçok kongre üyesi ve taraftar Mevlüt ile beraber fotoğraf çektirirken “ Ne zaman geleceksin. Transferini bekliyoruz” diyerek milli oyuncuya ilgi gösterdi.
Saint Etienne Kulübünün oyuncusu olan Mevlüt ise iki kulübün anlaşmasını beklerken Galatasaray ile Mayıs ayında el sıkışmıştı.

Galatasaray Adasında menajeri Ceylan Çalışkan ile öğle yemeği yiyen Mevlüt'e kongre üyeleri ve taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlüt, " Transferini bekliyoruz. Ne zaman geleceksin" sorularına ise " Haber bekliyorum" yanıtı vererek Galatasaray'a gelmek istediğini tescillemiş oldu.


TWITTER'DA TARAFTARIN GÜNDEMİ MELO

FELİPE Melo'nun doğum günü sosyal medyada Galatasaray taraftarının gün boyu gündemindeydi. 30 yaşına giren futbolcunun doğum gününü kutlayanlar arasında Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak da vardı.

MELO ALBAYRAK'I YİNE UNUTMADI

Albayrak " Happy birthday canım kardeşim" mesajı ile Melo'yu tebrik ederken, Brezilyalı yıldız da Twitter hesabından "Thanks abiii" yazıp Albayrak ve eşi ile beraber çektirdiği fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

@_AAlbayrak: Happy birthday canım kardeşim..I love you @_felipemelo_

@tunayuxel: Galatasaray ruhunu yaşayan, yaşatan Felipe Melo'nun doğum günü kutlu olsun. iyi ki doğdun, iyi ki Galatasaraylısın. Melo'nun askerleriyiz!

@1905__uA: İyiki Doğdun, İyiki Bizimlesin Tekmeye Kafa Atan Adam 'FELİPE MELO'
Seni Sevmeyelim de Taşmı Olalım.

@pandorabahar: Cok guzel dogum gunu mesaji yazarim ama Melo'yu anlatmaya kelimelerim, edebiyatim yetmez. "Feliz aniversario Pitbull" diyip gecelim.

@gkhankaya47: Hırsın Savaşmanın Şerefin Gururun Temsili FELİPE MELO!

@asikcimbomlu: Sevmeyelim de taşa mı dönelimm??? İyi ki doğdun MELO??

@serdarsozer: Birinin Melo için "dil çıkaran pasta" hazırlatması ne güzl olurdu ha :)))))

@ultrAslanBlogu: Dünya kadar malın olacağına, Felipe Melo kadar Ön Liberon olsun.


GALATASARAY'IN GÖZÜ BU MAÇTA!

Dünya Kupası'nda iki takım içinde tamam ya da devam niteliğindeki Almanya-ABD maçı Galatasaraylıları da yakından ilgilendiriyor...
Çünkü yönetim imza attırmak istediği teknik direktöre bir an önce kavuşmak istiyor.

Başkan Ünal Aysal ve yönetimin takımın başına getirmek istediği antrenörler Löw ile Klinsmann bugün karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Kulübü yönetimi de bugün saat 19.00'daki Almanya-ABD maçına kilitlenecek.

Nedeni ise; Galatasaray yönetimi temas kurduğu iki Alman teknik adamdan birinin turnuvaya veda edip görüşmelere hız kazandırarak imzaların atılmasını hedefliyor.

Löw ya da Klinsmann'dan Dünya Kupası'na veda eden teknik adam Galatasaray'ın radarına ciddi şekilde girecek ve bir adım öne çıkacak.

İki teknik adam da; yani Almanya ve ABD Dünya Kupası'nda tur atlarsa bu durum Galatasaray'ın işine gelmeyecek.



HALDUN ÜSTÜNEL DÖNÜYOR MU?

GALATASARAY’da bugün saat 16:30’da yapılan Yönetim Kurulu'na damga vuran olay Başkan Ünal Aysal’ın randevusu nedeni ile toplantıdan ayrılıp eski yönetici Haldun Üstünel ile bir araya gelmesiydi.

Adnan Polat döneminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan ve yaptığı transferler ile Galatasaray taraftarının gönlüne taht kuran Haldun Üstünel, Türk Telekom Arena Stadı’nda Başkan Ünal Aysal ile bir araya geldi.

Bu buluşma sonrasında G.Saray camiası, taraftarı ve medyası içinde yeni bir soru gündeme geldi: “Haldun Üstünel Florya’ya geri mi dönüyor?" Öyle ki Üstünel’in Florya’da görev alacağı heyecana ve çeşitli yorumlara neden oldu.

Biz de bu soruyu Galatasaray Kulübü'nün 1 numaralı ismi Başkan Ünal Aysal’a sorduk... İşte Aysal’ın Üstünel ile buluşması ve bu konu hakkında verdiği yanıt… Aysal, "Haldun benim dostum ve sık sık görüşüyoruz. Bugün de Türk Telekom Arena Stadı'nda görüştük. Galatasaray dışında müşterek konularımız da var kendisiyle... Florya’da görev alması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Bu gerçek dışı bir iddia..." cevabını verdi...



KLINSMANN TEKLİFİ DOĞRULADI

Löw ile birlikte Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın göreve getirmeyi çok istediği Klinsmann'dan sürpriz bir açıklama geldi.

Alman basınının sorusu üzerine Galatasaray'ın teklif yapıp yapmadığı hakkında açıklamalar yapan Klinsmann " Joachim Löw’ü arayarak, Fenerbahçe’de geçirdiği günler sonrasında İstanbul ile ilgili bazı ipuçları alabilirim. Ancak şu anda Dünya Kupası’ndayız. Başka şeyler düşünme şansımız yok. Muhtemel transfer ilgisi üzerinde durmanın şu anda anlamı yok” ifadelerini kullandı.



JESUS DA "GELMEM" DEDİ

Bilindiği gibi Roberto Mancini'nin istifası üzerine Galatasaray Kulübü'nde teknik direktör operasyonunu Başkan Ünal Aysal yönetirken, sahada mesai harcayan iki kişi var...
Biri Bülent Tulun, diğeri ise Erdal Keser... Mircea Lucescu, Ottmar Hitzfeld ve Thomas Tuchel...

G.Saraylıların gözdeleri olup takımın başında görmek istediği Hitzfeld dışında, bitti gözüyle bakılırken olumsuz yanıt alınan Lucescu ve Tuchel operasyonu... Şimdi Galatasaray'da sezonun açılmasına yalnızca 12 gün kaldı. Vakit giderek daralırken, Bülent Tulun'un bir ünlü teknik adam ile daha temasa geçip olumsuz yanıt aldığı ortaya çıktı.

"1 YILLIK KONTRATIM VAR"

Galatasaray’ın Lucescu, Tuchel ve Hitzfeld’den sonra Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ile de temasa geçtiği ortaya çıktı. G.Saray Kulübü yetkililerinden Bülent Tulun'un geçtiğimiz hafta Tuchel ile temas kurduğu, Benfica Kulübü'ne iki sezondur UEFA Avrupa Ligi'nde final oynatma başarısı gösteren ve bu sezon da Portekiz’de takımını şampiyon yapan 59 yaşındaki teknik adam ile bir görüşme yaptığı ifade edildi.

Portekizli teknik adamın, teklifi götüren G.Saray Kulübü profesyonellerinden Bülent Tulun'a “Benfica ile 1 yıllık daha kontratım var. 5 yıldır bu kulüpte görev yapıyorum. Benfica’yı yüz üstü bırakıp gidemem. Buradan ayrılmam söz konusu olamaz” diyerek Galatasaray’dan gelen teklife kibarca olumsuz yanıt verdiği belirtildi.


"SPOR BİTMİŞTİ, ADALET DE BİTTİ"

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların yaptığı yeniden yargılama ve infazın ertelenmesi taleplerini kabul etme kararıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

ultrAslan'ın "Spor bitmişti, adalet de gitti" başlığıyla yayımladığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"DELİLLER ORTAYA KOYDU"

"Tüm siyasetçilerin ve bazı medya mensuplarının gördüğü ve adları gibi gerçek olduğunu bilmesine rağmen sulandırarak aklamaya çalıştığı 3 Temmuz süreci, dün 13. ACM tarafından verilen karar ile bambaşka bir sürece girmiştir. 3 yıldır kendilerine kim tarafından olduğuna henüz tam karar veremedikleri odaklar tarafından kumpas kurulduğu yalanlarıyla ağlayanlara, bu iddialarının yersiz olduğu karar metninde belirtilmiştir. Ayrıca duruşma tutanaklarında tahrifat yapıldığı ve sahte deliller oluşturulduğu iddiası da bu kararla çöpe gitmiş; şikenin belgesi olan ve zanlılar tarafından da reddedilmeyen deliller suçun sabit olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur."

"VİCDANLI HUKUKÇULAR YAPMALI"

"Hukuksal boyutu hakkında sayfalarca yazılar yazılabilecek bu süreçte, yeniden yargılanma sebebinin kanunda yapılan bir değişiklik olması oldukça tartışmalıdır. Yargıtay'ın birçok kararında yer alan 'Ceza yargılaması sırasında yasada değişiklik olduğunda yeni yasa hemen uygulanır, ancak bu durum, önceki yasanın yürürlükte bulunduğu dönemde, o yasaya uygun biçimde yapılmış işlemlerin geçersizliği sonucunu doğurmayacağı gibi yenilenmesini de gerektirmez' ifadesi de bu yeniden yargılama kararı üzerindeki şaibeyi artırmaktadır. Bu kararın hukuki değerlendirmesi eğer hala kaldıysa, vicdanlı hukukçular tarafından yapılmalı ve halk tüm manipülasyonlara karşı aydınlatılmalıdır. Ancak telafisi mümkün olmayan hasarlar doğurmasından endişe ederek infaz kararını durduran 13. ACM'nin, bu karardan emsal alacak bir çok 'suçlunun' da toplum vicdanında ve yapısında bırakacağı hasarı hesap etmemiş olması düşünülemez. Özellikle kararın verildiği günden bu yana bu konuda çıkan haberler tüm kamuoyu gibi bizler tarafından da kaygıyla takip edilmektedir."

"SAYGU DUYMUYORUM DEMİŞTİ"

"Tüm bu hukuksal meselelerin dışında toplum ile yıllardır adeta alay eden ‘baş şikeci’ ve ekibi, kararla birlikte meşhur kıvırmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu zat, daha birkaç ay önce 'Ben Aziz Yıldırım olarak, bu hukuka aykırı karara saygı duymuyorum ve bu siyasi kararı tanımıyorum' sözlerine imza atmıştı. Başta 'Yalı çocuğu' olmak üzere camia olarak işlerine yarayacak her siyasi ve idari organa 'Biz sizdeniz' mesajı verenler, aslında hem yargıyı hem siyaseti kendi çıkarlarına alet ettiklerini sitelerinden yayınladıkları teşekkürlerle gösterdiler."

"SUÇLULARI AKLIYORLAR"

"Tam da bu noktada sürecin başından itibaren adaletin garantisi olmaları gerekirken, suçluların aklayıcısı rolünü üstlenen istisnasız tüm siyasiler de şapkalarını önüne koyup düşünmelidir. Haklının değil, sesi çok çıkanın yanında olarak idealist değil popülist olduğunu gösteren tüm siyasiler, toplum vicdanında ve kamu huzurunda affedilmeyecek ve unutulmayacaktır. Son olarak bırakın kalemlerini, aldıkları nefesi dahi kiralayabilecek kadar acizleşen medya organlarının tutumu da Türk basınının düştüğü içler acısı hali resmetmektedir. Süreci halk gözünde itibarsızlaştırmak için atmadığı takla kalmayan sözde basın mensupları, yukarıda saydığımız tüm gerçeklere gözlerini kapatmış ve satılık kalemlerini şikeyi aklamak ve süreci sulandırmak üzere oynatmışlardır."

"ADALETİ TAKİP EDECEĞİZ"

"Klasörlerce delilin hukuksuz olduğu yalanıyla şikeyi yok sayanların, yabancı bir federasyon başkanının sahte bir şike teklifini kabul etmesini günlerdir 'Dünya'da şike skandalı' manşetleri ile duyurması, gündemin nasıl tıynetsiz bir medya güruhu tarafından yönlendirildiğinin açık ama acınası bir kanıtı niteliğindedir. 3 Temmuz şike skandalını gerçeklikten uzak bir biçimde aklamaya çalışan herkes er ya da geç adalet karşısında cezasını alacak ve Türk sporu bu sefillerden ilelebet temizlenecektir. Bilinmelidir ki fikri hür, vicdanı hür Galatasaraylılar olarak adalet arayışımız, kimseye yancı olmadan, kimseden medet ummadan, kayrılmayı değil, adaleti talep ederek, haksızlığa ve susan dilsiz şeytanlara isyan ederek, Galatasaray kültürüne yakışır biçimde sonuna dek devam edecektir."

İŞTE TUCHEL'İN YANITI

GALATASARAY'da Başkan Ünal Aysal dahil tüm yönetimin 'yeni teknik direktör' gözü ile baktığı Thomas Tuchel'den olumsuz yanıt geldi. Erdal Keser ile Galatasaray'ı, hedefleri, şartları ve kadro yapısını konuştuktan sonra 2 gün süre isteyen Tuchel dün Galatasaray Futbol Takımı İdari Koordinatörü Erdal Keser'i aradı. Tuchel, Galatasaray'ın teklifine telefonda bu sözlerle olumsuz yanıt verdi:

"Galatasaray'ı çalıştırmaktan onur duyarım. Gelecek yıl için teklif yaparsanız gelirim. Ancak bir yıl dinlenmek istiyorum. 5 yıl boyunca hiç ara vermeden yoğun şekilde çalışmak beni psikolojik olarak çok yıprattı. Teklifinize teşekkür ederim" dedi.

ATLETİCO 6 AĞUSTOS DEDİ

Arda Turan, Ağustos'un ilk haftası İzmir'de...

Soma'da hayatını kaybeden ve yaralanan maden işçilerine yardım adına Atletico Madrid ile hazırlık maçı yapacak olan Galatasaray'da bu karşılaşma için görüşmeler start aldı.

İzmir'de oynanacak maç için Atletico Madrid, 6 Ağustos 2014 tarihinde takviminin müsait olduğunu Galatasaray kulübüne iletti.

Sarı kırmızılılar da bu tarihi onaylar ise 6 Ağustos aksi takdirde iki hafta içinde Atletico Madrid-Galatasaray maçı oynanacak.