Barış GEZİCİ / AKHİSAR, ()- KAYSERİSPOR'a 2 tartışmalı penaltı kararından sonra deplasmanda 3-2 mağlup olan Akhisar Belediyespor'un Başkanı Hüseyin Eryüksel, teknik heyet, futbolcuları ve taraftarlarının ateş püskürdüğü hakem Mustafa Öğretmenoğlu'na sahip çıktı.
Hakem Mustafa Öğretmenoğlu'nun 2 penaltı pozisyonu dışında dikkate değer bir hata yapmadığını söyleyen Başkan Eryüksel, "Ben penaltı pozisyonlarından Kayserisporlu oyuncuları sorumlu tutuyorum. Bu sezon Süper Lig'deki ilk maçını yöneten Mustafa Öğretmenoğlu'nun bu durumundan istifade ettiler ve hakemi yanılttılar" dedi.
Bu iddiasının her 2 penaltı pozisyonu için de geçerliği olduğunu dile getiren Başkan Hüseyin Eryüksel, her şeye rağmen olayı büyütmemek gerektiğini vurgularken şunları söyledi:
"Artık bu maç geride kaldı. Önümüze bakmak zorundayız. İki hatalı penaltıyla 3-1 geriye düşmemize rağmen oyunu bırakmadık ve son düdüğe kadar mücadelemizi sürdürdük. 3-2'den sonra 3-3'ü de yakalayabilirdik ama olmadı. Önümüzdeki haftalarda bu kaybı telafi ederiz. Önümüzde Galatasaray'la üst üste oynayacağımız bir kupa ve bir lig maçı var. Şimdi bu müsabakalara odaklanmalıyız."
EYVAH DOUGLAO YOK
Akhisar Belediyespor'un bu sezon en çok dikkat çeken futbolcularından Douglao'nun Kayserispor deplasmanında dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşmesi, teknik heyetin keyfini kaçırdı. Statü gereği perşembe günü Galatasaray'la İstanbul'da oynanacakları Ziraat Türkiye Kupası E Grubu maçında oynayabilecek olan Brezilyalı stoper, pazar günü sarı kırmızılı ekiple yine Türk Telekom Arena'da oynanacak lig müsabakasında takımdaki yerini alamayacak.
RODALLEGA BIRAKMIYOR
SPOR Toto Süper Lig'de Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o ve Beşiktaş'ın süper golcüsü Moro Gomez ise nefes kesen bir gol krallığı yarışına Akhisar Belediyesporlu Hugo Rodallega, Kayserispor filelerini 2 kez sarsarak mlücadeleyi bırakmayacağını kanıtladı. Kayserispor ağlarını 2 defa sarsan Kolombiyalı santrfor gol sayısını 10'a çıkarıp Mario Gomez'i yeniden yakalarken Türkiye'de adeta ikinci baharını yaşayan Eto'o, 13 golle zirvede yer alıyor. Kayseri'de attığı 2 gole rağmen takımının mağlubiyetine engel olamayan Rodallega'nın 90 dakikanın bitiminde sahayı ağlamaklı terkettiği gözlendi.