Sarı kırmızılı kulüpte neler oluyor, transferde kim gelecek kim gidecek, kamptan son dakika haberleri, taraftar gruplarından haberler, Sosyal medyada kulüple ilgili önemli paylaşımlar, röportajlar hepsi ve daha fazlası 24 saat Ali Naci Küçük'le burada olacak.

PRANDELLİ RAPORU SUNDU SABRİ KAMP KADROSUNDA YOK

Sabri Avusturya kampına götürülmeyecek
PRANDELLİ, Avusturya’nın Salzburg kentinde yapılacak olan kamp kadrosunu belirledi ve herkesi şaşırtacak bir karara imza attı. İtalyan teknik adam, Sabri Sarıoğlu’nu kamp kadrosuna almadı. Galatasaray Kulübü ile sözleşme imzaladığı 8 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Florya’ya kapanıp yoğun mesai harcayan Prandelli, Galatasaray kaptanını takımda düşünmediğini yönetime bildirdi.

Mancini’nin tavsiyeleri ve maç kasetlerini izleyip bu kararı aldı
Salı gününden itibaren Florya’da Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün ve scout ekibi ile birlikte Prandelli, Galatasaray takımının maç kasetlerini izleyip futbolcuları hakkında bilgi aldı. Galatasaray’ın eski teknik direktörü Roberto Mancini’nin de takım hakkında Başkan Aysal’a sunduğu raporu ve Mancini’nin tavsiyelerini de dikkate alan Prandelli, kaptan Sabri Sarıoğlu’nu liste dışı bıraktı. Kamp kadrosunu dün akşam Aysal ve yönetime sundu
Avusturya’ya götüreceği 26 kişilik kamp kadrosunu dün akşam Başkan Ünal Aysal ve yönetim kuruluna sunan Prandelli, Galatasaray kaptanını bu oyuncu listesine dahil etmeyerek Sabri Sarıoğlu’nu Galatasaray takımında düşünmediğini rapor etti.

İstanbul’da bırakılacak
Bugün tebliğ edilmesi bekleniyor
Sabri Sarıoğlu’nun Avusturya'ya götürülmeyip İstanbul'da bırakılacağı ve 11 yıldır A takım düzeyinde Galatasaray forması giyen futbolcuya da bugün Prandelli’nin verdiği bu kararın tebliğ edileceği belirtildi.
Galatasaray Kulübü ile 1 yıl daha kontratı bulunan Sabri Sarıoğlu’nun bu karar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği şimdilik merak konusu…






Futbolcuları ile dahi tanışamadı!
Cesare Prandelli, sarı kırmızılı kulüp ile 2 gün önce resmi sözleşme imzaladı ancak daha Galatasaraylı futbolcular ile tanışmadı.
8 Temmuz Salı günü sezonu açan ve sağlık kontrolleri, efor testlerine tabii tutulan Galatasaraylı oyuncular henüz yeni teknik direktörleri ile takım olarak tanışamadığı ortaya çıktı.

Prandelli'nin, Avusturya kamp kadrosunu adil ve doğru şekilde belirlemek adına Florya'da 2 gündür Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergun ve scout ekibi ile birlikte Galatasaray takımın maç kasetlerini izleyip futbolcular hakkında geniş bilgi aldığı ortaya çıktı

Galatasaray'da Teknik Direktör Cesare Prandelli, yarın saat 17.00'de basına karşı yapılacak olan antrenmanda ilk kez eşofmanlarını giyip futbolcuları idmana çıkacak


GALATASARAY Kulübünden Izet Hajrovic açıklaması…
Galatasaray Yönetim Kurulunda idareci Mehmet Karlı, İzzet Hajrovic konusundaki süreci ve son durumu Hürriyet’e anlattı.

Dünkü Divan Kurulu toplantısında da bu konuda söz alan ve sabah saatlerinde Izet Hajrovic’in Werder Bremen Kulübüne 4 yıllık imza atması ile tartışma yaratan süreç ile ilgili Mehmet Karlı, “Dün Divan Kurulu toplantısında yaptığımız açıklamadan süreç olarak hiçbir fark yok. Dediğimiz ve açıkladığımız gibi FIFA’dan Izet Hajrovic’e verilmiş geçici lisans izni yok. Çünkü FIFA’dan verilmesi istenen geçici lisans izni futbolcunun bir kulübe imza atmasının ardından başlıyor. Hajrovic’in Bremen kulübüne imza atmasına engel bir durum yok.

Ancak anlaşma sonrasında Werder Bremen kulübü, Almanya Futbol Federasyonu'na lisans izinleri için başvuracak. Almanya Futbol Federasyonu da, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Hajrovic’in lisansı için girişimde bulunacak. Ve TFF’de Galatasaray Kulübü’ne itirazın var mı diyecek? Bizde gerekli itirazlarımızı paylaşacağız. Bu nedenle Hajrovic otomatik olarak lisans alamayacak. Ve FIFA’ya başvuru yapmak zorunda kalacak.

Kısaca dün Divan Kurulu toplantısında bahsettiğimiz süreçte bir değişiklik yok. Şu anda Hajrovic’e FIFA tarafından verilen geçici lisans izni yok. Werder Bremen Kulübü de Hajrovic ile sözleşme imzalayarak sözleşmesini haksız şekilde fesheden futbolcunun kusuruna ve hatasına ortak olmuştur. Galatasaray Kulubü, hem FIFA hem de gerekirse CAS önünde Izet Hajrovic ve Werder Bremen kulübüne karşı haklarını sonuna kadar sürdürecektirBiz Galatasaray Kulübü olarak da bu konuda gerekli hukuki mücadeleyi de vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek şu andaki süreç hakkında bilgi verdi.



GALATASARAY'DAN HAJROVIC AÇIKLAMASI


EMRE ÇOLAK DA DOĞRULADI

HÜRRİYET'in duyurduğu transfer teklifini Emre Çolak da doğruladı. Galatasaraylı genç futbolcuya İspanya'nın Almeria Kulübünün resmi teklif yaptığını ilk kez bu satırlardan okumuştunuz. Bu sabah Liv Hospital'de sağlık kontrolünden geçen Emre Çolak soruları yanıtladı ve "İspanya'dan teklif var ama beklemedeyiz. Benim en büyük hedefim yurt dışında oynamak.Galatasaray'daki hedeflerimi tamamladıktan sonra kulübüm de beni bırakmak isterse transferi düşünmek isterim. Henüz belli değil ama en çok GS'de kalmayı ve 4. yıldızı takmayı arzuluyorum. Şartların da ne getireceğini de bilemiyorum Arda Turan ile konuşmadım ama buradayken bana hep, 'Sen de benim yanıma geleceksin' diyordu. İnşallah bu şansı yakalarım.


Sezonu 8 Temmuz Salı günü yaptığı antrenmanla açan Galatasaray’da dün başlayan sağlık kontrollerine ve laktak testlerine bugün de devam edildi. Daha önce sezon öncesi kampı için 11 Temmuz Cuma günü Avusturya’ya gitmesi planlanan sarı-kırmızılılar yapılan program değişikliği sonrası Avusturya’ya 14 Temmuz Pazartesi günü hareket edecek.

Sezon öncesi hazırlıklarını 11, 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da yapacağı antrenmanlarla sürdürecek olan Galatasaray, 14-24 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’da sezon öncesi hazırlık kampını gerçekleştirecek.
Galatasaray, 10 günlük Avusturya hazırlık kampında dört maça çıkacak. 15 Temmuz Salı günü Linzer Stadium'da Avusturya 1. Lig takımlarından Lask Linz ile karşılaşacak olan Galatasaray, kamptaki ikinci maçında 19 Temmuz Cumartesi günü Bayer Leverkusen’e rakip olacak.

Galatasaray, 21 Temmuz Pazartesi günü ise Avusturya 3. Lig ekiplerinden SK Vorwarts Steyr ile karşılaşacak. Avusturya kampının son maçında Galatasaray'ın rakibi Ernst Happel Stadium'da Rapid Wien olacak. Karşılaşma, 23 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.

HAZIRLIK MAÇI KRİZİ

KAMP tarihleri ertelendi, hazırlık maçı takvimi birbirine girdi. Prandelli’nin talebi ile Avusturya kampını 3 gün erteleyen ve 14 Temmuz’da Salzburg’a hareket edecek olan Galatasaray’da, önceden alınan hazırlık maçları da ufak çapta krize neden oldu. LASK Linz takımı ile 15 Temmuz’da hazırlık maçı anlaşması yapan Galatasaray Kulübü, Teknik Direktör Prandelli’nin Avusturya’ya gittikten 1 gün sonra oynanacak bu müsabakanın ertelenmesini talep etmesi de krize neden oldu. Galatasaray Kulübü, LASK Linz kulübü ile görüşüp daha önce anlaşmaları yapılan hazırlık maçını ertelemek isterken Lask Kulübü yetkilileri ise Avusturya Liginin 19 Temmuz’ta başlayacak olması nedeni ile Prandelli’nin rötar talebine olumsuz yanıt verdi. Şimdi Galatasaray kulübü çalışanları bu mini krize çözüm arıyor.

ŞİŞLİ'DE İFTARA KATILACAKLAR

GALATASARAYLI futbolcular, Şişli halkı ile birlikte iftar yapacak. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olan Emir Sarıgül’ün daveti üzerine sarı kırmızılı oyuncular bugün Şişli Belediyesi’nin kurduğu ve her akşam 2 bin kişinin oruç açtığı iftar çadırında halkla birlikte yemek yiyecekler. Yönetici Emir Sarıgül ile birlikte iftar çadırına Galatasaraylı oyuncular Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Veysel Sarı, Emre Çolak ve Nordin Amrabat gelerek vatandaş ile birlikte yemek yiyecekler...

VEYSEL SARI: 4. YILDIZI İSTİYORUZ

GALATASARAY’da Liv Hospital’de sağlık kontrolünden geçen sarı kırmızılı futbolcular yeni sezon öncesindeki düşüncelerini dile getiriyor. Emre Çolak’ın ardından Veysel Sarı da medya mensuplarına açıklama yaparken, “Bu sezon 4. yıldızı takmak istiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda çok çalışarak, sezon sonunda şampiyon olmayı arzuluyoruz. Bunu başaracağımıza da inanıyorum" dedi. Prandelli’nin kendini kanıtlamış bir teknik adam olduğunu dile getiren Veysel Sarı, “ Dünya çapında kendisini kanıtlamış, İtalya Milli Takımı'nı çalıştırmış birisi. Onunla çalışmaktan büyük keyif alacağımızı ve kendisinden öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Eskişehirspor’dan takım arkadaşı olan Tarık Çamdal’ın transferi ile ilgili konuşan Veysel, “Tarık takıma çok büyük katkı sağlar. Tarık'ı çok seviyorum. Allah bütün futbolcuların gönlüne göre versin. İnşallah gelir, hem takım hem de bizim için iyi olur" diye konuştu.




GALATASARAY'DA İKİNCİ TRANSFER

GALATASARAY, Olcan Adın'dan sonra ikinci transferini yaptı... Sarı kırmızılı kulüp Stuttgart Kulübünden 20 yaşındaki gurbetçi futbolcu Sinan Gümüş'ü kadrosuna kattı. Sol kanat oyuncusu ile 5 yıllık kontrat imzalayan Galatasaray Kulübü, sözleşme detaylarını KAP'a bildirdi. Galatasaray 20 yaşındaki futbolcu ile yıllık 500 bin euro karşılığında anlaştı...

İşte Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama...

PRofesyonel futbolcu Sinan Gümüş ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşmaya varılmıştır.
- 2014-2015 sezonu için 500.000 Euro sabit transfer ücreti ve 5.000 Euro maç başı ücret
- 2015-2016 sezonu için 550.000 Euro sabit transfer ücreti ve 6.000 Euro maç başı ücret
- 2016-2017 sezonu için 600.000 Euro sabit transfer ücreti ve 6.000 Euro maç başı ücret
- 2017-2018 sezonu için 600.000 Euro sabit transfer ücreti ve 7.000 Euro maç başı ücret
- 2018-2019 sezonu için 650.000 Euro sabit transfer ücreti ve 7.000 Euro maç başı ücret

Futbolcuya yapılacak ödemeler her yıl sabitlenecek döviz kurundan Türk Lirası olarak ödenecektir.

VE BEKLENEN OLDU

Galatasaray kulübü 2016 yılında kontratı sona erecek olan Semih Kaya'nın sözleşmesini hem 2018 yılına kadar uzattı, hem de başarılı futbolcunun ücretine zam yaptı. Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz yıl 1.4 milyon TL garanti para alan Semih Kaya'nın ücreti 1.5 milyon euroya çıkardı. Galatasaray Kulübü, az önce Semih Kaya'nın da sözleşmesinin uzatılıp ücretine zam yapıldığın KAP'a bildirdi. Profesyonel futbolcumuz Semih Kaya'nın sözleşmesinin 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarına ait mali şartları aşağıdaki gibi değiştirilmiş ve sözleşmesi 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarını kapsayacak şekilde uzatılmıştır.
- 2014-2015 sezonu için 1.500.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret
- 2015-2016 sezonu için 1.600.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret
- 2016-2017 sezonu için 1.700.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret
- 2017-2018 sezonu için 1.800.000 Euro sabit transfer ücreti ve 15.000 Euro maç başı ücret

Futbolcuya yapılacak ödemeler her yıl sabitlenecek döviz kurundan Türk Lirası olarak ödenecektir.




VE PRANDELLİ İSTEDİ KAMP TARİHİ DEĞİŞTİ

Bugün 2014-2015 sezonu yeni Teknik Direktörü Prandelli ile açan Galatasaray'da şu sıralar ilginç bir telaş yaşanmaya başladı. 11 Temmuz'da Avusturya'nın Salzburg kentine hareket edecek olan Galatasaray'ın kampının rötar yapacağı ortaya çıktı. Galatasaray'ın tüm rezervasyon ve işlemlerinin tamamlandığı kamp tarihini Prandelli'nin talebi sonrasında 14 Temmuz Pazartesi gününe çekmeye çalışıyor.

İtalyan hocanın futbolcularını tanıyıp, oyuncuları ile konuşmak adına daha fazla süreye ihtiyacı olduğunu belirtip kamp başlangıç tarihinin 14 Temmuz'a alınmasını istediği öğrenildi. Şimdi, yoğun temasların yaşandığı Galatasaray'da Avusturya kampının 14 Temmuz'a alınacağı belirtiliyor. Yüzde 90 ihtimalle kulüpten alınan bilgiye göre Galatasaray kampı 3 gün rotarlı başlayıp 14 Teemmuzda start alacak

MANCİNİ, PRANDELLİ VE GALATASARAY HAKKINDA NELER SÖYLEDİ...

Galatasaray’daki görevinden istifa eden Roberto Mancini, Cesare Prandelli’nin sarı kırmızılı takımın başına geçmesi ile ilgili İtalyan medyasına açıklamalarda bulundu. Mancini, Prandelli'nin doğru bir takvimde takımın başına geçtiği için başarı şansının kendisine göre daha yüksek olduğunu söyledi. Corriero Dello Sport'a açıklamalar yapan Mancini, “Türkiye’de güzel bir atmosfer bulacak ve kendini iyi hissedecek. Çok büyük bir kulübü çalıştıracak. Şampiyonluk hedefiyle lige kilitlenmesi için önemli bir şansı var. Sezon öncesinde yeni sezon hazırlıkları yapma fırsatı bulacak. Dünya Kupası yenilgisinin ardından kolay olmayacak ama cesaretini hemen toplayarak futbola dönmesi gerekiyor” dedi.