Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) CHP'nin Sarıyer'de seçime girebileceği yönünde karar çıktı.

YSK, CHP'nin başvurusu üzerine Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun 5'e karşı 2 oy ile aldığı 'CHP Sarıyer'de seçime giremez' kararını iptal etti.

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar sonrası CHP İstanbul İl Yönetimi İstanbul'da İl Seçim Kurulu'na, CHP Genel Merkezi de Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

Yüksek Seçim Kurulu ise yaşanan bu gelişmeler üzerine olağanüstü gündem ile toplandı. Yapılan toplantıda 9'a karşı 1 oyla CHP'nin Sarıyer'de seçime girebileceği yönünde karar vererek Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı 'CHP Sarıyer'de seçime giremez' kararını iptal etti.

Gerçek Gündem Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karardaki hukuksuzluğa böyle dikkat çekmişti:

SALICI: "PARTİMİZ SEÇİME GİRİYOR"


CHP'nin Sarıyer'de seçime katılmasıyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Salıcı "Sarıyer İlçemizde olması gerektiği gibi YSK kararıyla partimiz seçime giriyor" dedi.

İŞTE CHP'NİN SARIYER'DEKİ ADAYLARI

CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı : Şükrü Genç

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI:

1- Gökhan Zeybek
2- Nizamettin Günel
3- Sevim Yalınkılıç
4- Oktay Aksu
5- Nadir Günday
6- Özkan Sucu
7- Sevim çelebi
8- Fadik Eker
9- Merdan Ali Gürkan
10- Nihal Nevruz
11- Hasan Karagöz
12- Mustafa Bakır
13- Mustafa Balcı
14- Veysel Yeşil
15- Salih akıncı
16- Aysin Günen
17- Ekrem Tekçe
18- Hayrettin Dereli
19- Yusuf ok
20- İbrahim keskin
21- Gökhan Bayram
22- Cengiz Sarıoğlu
23-Ercan canel
24- Fadime ay
25- Sefer Öztürk
26- Nihal Sabaz
27- Süreye Turan
28- Derya Beyoğlu
29- Kubilay aksak
30- Leyla sözen üstün
31- Hüseyin korkmaz
32- Hüsniye Fırat

KONTENJANLAR
1- Ali Rıza Yılmaz
2-Hüseyin Çoşkun
3- Ismail Erdem
4- Mustafa Tok

BELEDİYEDEN YALANLAMA GELMİŞTİ

Sarıyer Belediyesi'nden dün yapılan açıklamada, CHP'nin Sarıyer'de listelerin İlçe Seçim Kurulu'na geç verildiği iddiaları reddedilmişti.

Belediyenin açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı:

"İlçe seçim kurulu açısından ise genel merkezinde MYK tarafından onaylanan liste, seçim kuruluna faksla iletilmiş bir örneği, yetkilendirilen il yöneticisi tarafından CHP aslının aynıdır kaşesi ve imzası ile seçim kuruluna saat 17.00'de teslim edilmiştir. İlçe seçim kurulları son gün saat 17.00'de seçim kurulunda hazır bulunan partiler ile ilgili bir tutanak düzenler, sonra sırasıyla partilerin başvurularını almaya başlar, tutanakta belirtilen saatte hazır olan partiler için süre işlemez başvuruları teslim alınır.

Sarıyer ilçe seçim kurulu, CHP'nin listesinin onaylı bir örneğini saat 17.00 itibarıyla yetkili kılınan partiliden teslim almıştır. Tutulan tutanakta başvurunun saat 17.00'de yapıldığının açıkça belirtilmiştir. Tutanak 17.09'da imza altına alınmıştır.

CHP'nin Sarıyer'de listeleri İlçe Seçim Kurulu'na geç verdiği gerekçesiyle seçimlere giremeyeceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Saat 17.00'de hazır bulunan parti yetkilisinin kuruldan ayrılmadan CD'yi de teslim etmesi nedeniyle yaşanılan tartışmanın hukuki dayanağı yoktur."